Vestmarka; Horni gård – Stovivann – Skui……

2 oktober 2014. Trim i arb.tiden. Fra Sandvika langs Sandvikselva og forbi Franzefoss Kalkemølle til Kirkerud. Her i bunnen av bakken, starter en merket turvei som går i gjennom bebyggelse, og opp til Butterudveien. Det er bratt i enkelte partier men, jeg løper hele veien opp. Turveien som krysser Butterudveien, fortsetter på sti i fint skogsterreng frem til Stovi og Horni gård. Her tar jeg til venstre og følger sti bort til Stovivannet og så langs denne til grusvei.


Horni gård; gårdsbruk i Gamle Jarenvei nordøst for Stovivann. Allerede i eldre jernalder var det bosetning på Horni gård. Gården var en periode delt i tre enheter (Nedre, Midtre og Øvre Horni), men ble på begynnelsen av 1900-tallet samlet igjen. På 1960-tallet ble Mellom Horni og Nedre Horni solgt til Bærum kommune. En del av gårdene er etter hvert skilt ut som boligtomter og Horni regnes derfor som en grendt.

Stovivann

Her i fra, følger jeg lysløype videre til Skui Idrettspark. Løypa som ligger i ytterkanten av skogen, gir en flott utsikt mot Skui gård og med Rykkin i bakgrunn.


Skui gård

Fra Skui skole følger jeg Ringeriksveien, Skuiveien og Sandvikselva tilbake til Skattens hus i Sandvika. En flott tur i pent vær til Stovivann og Skui Idrettspark.


Skui Idrettspark    (gml: foto)

Ca  15,2  km

1:26

#trening #mosjon #løp #vestmarka

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top