Forsidebilder til Turogtrening

Nedenfor følger alle forsidebilder til Turogtrening


Holmenkollmars løypa (2011) mot Storflåtan


over kollen mot Kroktjern


Bjørndalen – Elvågaseter


Demningen som deler Nord-Elvåga. Fri-Elvåga på nesiden


Stemningsbilde sett mot p-plassen på Haraløkka


Nøklevann ved Sørli


Utsikt fra Søndre Kolsås topp mot Oslofjorden


Fra Elveli mot S.Heggelivann (Krokskogen)


På nye Heggeliveien ved S.Heggelivann, ligger denne flotte plassen ( Bymyr )


På nedsiden av Vangen ligger Mosjøen


Einar, Terje, Kjetil og jeg gikk på ski fra Lygnasæter til Glitre. (Lygnaturen)


Nøklevann…..en flott vårdag


Østmarkkpl.


Ulsrud. Vannet ligger mellom Østmarksetra og Bøler. (feil dato på bildet…01.07.12)

GOD SOMMER:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 juli 2012 Landevei – Sørmarka

9 juli

Hadde tatt meg fri denne dagen og skulle benytte den til en langtur langs landeveien som en forberedelse til Oslo maraton senere i høst.

 

Været var nok ikke det beste da det regnet, men ca kl 09.30 satte jeg av gårde og for øyeblikket var det et opphold. Jeg passerte Nøklevann skole, ned skolebakken til Rustadsaga og så langs Obersten til Skullerud. Da begynte det å regne, ikke bare litt men i bøtter og spann og da jeg fulgte gangvei (gml vintervei) fra Skulleruddumpa til Dal/Brenna gikk bekken over sine bredder og det rant vann over veien enkelte steder.

 


Gml.Vintervei (fra Skulleruddumpa til Brenna/Dal)

 

Jeg fulgte gangveien til Klemetsrud og videre langs Enebakkveien forbi Sværsvann og frem til Krokhol. Hilste på Kyrre og en kompis der de syklet forbi videre utover Enebakkveien.

 

På Krokhol tok jeg noe å spise og skulle så krysse Sørmarka over til Siggerud.

 

 

Krokhol. Skogsvei til Åli-hytta og Siggerud

 

Passerte en bom og fortsatte så innover på en skogsvei og etter ca 1,5 km nådde jeg frem til Åli-hytta og en lerdueskytterbane.

 


Åli-hytta

 

 

Veien stanset her ved hytta og jeg fant ingen sti videre. På baksiden av hytta var det hengt opp et kart på veggen og da så jeg at jeg måtte tilbake samme vei ca 300-400 m og så ta av på en sti som gikk i den retning jeg skulle.

 


På skogsvei og sti gjennom Sørmarka

 

Jeg fant stien (umerket) og fulgte denne ca 15-20 min. Kom så til en bebyggelse hvor jeg fant Sagbruveien.

 


Ut av skogen, ned trappa og så videre i Sagbruveien

 

Fulgte denne videre til Siggerudveien omtrent ved Siggerud Idrettshall. Til forskjell fra hva man er vant til fra Østmarka, var ikke stiene merket i Sørmarka.

 

Været var nå bedre med lange opphold uten regn. Fra Siggerud fulgte jeg gang- og sykkelvei videre mot Sværsvann.

 


Fra Siggerud mot Sværsvann

 

Passerte Siggerud kirke, Kiwanis-huset ved Grønnslettjernet,  Bråtetjern og flere andre flotte steder langs veien mot Sværsvann.

 


Uno X  Sværsvann

 

På Sværsvann (bensinstasjon) tok jeg en ny mat- og drikkepause, før jeg satte kursen hjem langs Enebakkveien.

 


Stensrudvannet

 


Gangbru over Sørliveien

 

Passerte Stensrudvannet, Klemetsrud, Dal/Brenna og på gangvei videre mot Skulleruddumpa. Midt nede i bakken lå det trær og busker som sperret veien. Disse hadde løsnet pga mye vann.

 


Trær og busker over veien

 

Jeg klyver opp en bakkeskråning til Skullerudbakken og videre til Skullerud. Bena begynner å bli møre men det går greit og jeg løper langs Obersten til Rustadsaga, går opp skolebakken og løper langs Bølerlia til Haraløkka.

 

Tross noe dårlig vær, ble dette en flott tur og artig var det å krysse Sørmarka fra Krokhol til Siggerud.

 

Ca 31,5 km, 3 t 46 min

639,6 km

 

Flere bilder samme tur:

 


Åli-hytta

 

Siggerudveien


Siggerud kirke


Kiwanis-huset ved Grønnslettjern


Klemetsrud

 

 

 

 

 

 

 

2 – 5 juli 2012 Landevei

2 juli

Fra Haraløkka til Nøklevann skole, så ned skolebakken til Rustadsaga. Følger Generalen videre over Abildsøkrysset og frem til Plogveien.

 

østensjøvannet

 

Denne følger jeg forbi Manglerud skole og frem til Manglerud t-bane st. Tar en gangvei til venstre mot Ryen og så til venstre igjen langs Enebakkveien som jeg følger tilbake til Rustadsaga, opp Skolebakken og så langs Bølerlia til Haraløkka. Tok også 7 drag med høyere fart. Dragene ble slik; 5.25 – 4.35 – 5.0 – 5.0 – 3.0 – 4.51 og 4.26. En flott tur og passe varmt.

 

13,5 km, 1 t 9 min

597,6 km

 

5 juli

Trim i arb.tiden. Kjetil og jeg fulgte Schweigaardsgate til Galgeberg og gangvei videre forbi Vålerenga kirke til Etterstad. Følger gangvei langs Alna elva til Bryn.

 

 
Kjetil ved Veidirektoratet på Bryn

 

Vi fulgte Østensjøveien til undergang ved Høyenhall og så opp Skøyenbakken for en runde rundt Skøyen hovedgård.

 


Fra sletta ved Skøyen Hovedgård

 

Vi tar delvis samme vei tilbake til Skatt øst. En flott tur langs Alna elva m.m., men nesten i varmeste lagtet.

 

Ca 10,5 km, 1 t 3 min

608,1 km

25 – 28 juni 2012 Østmarka og Landevei

25 juni

Fra Haraløkka til Mariholtet, over demningen og videre på grusvei til Knuttjern. Fra Knuttjern tok jeg en umerket sti ca 200-300 m til grusvei. Jeg svinger til venstre og følger lysløypa tilbake forbi Igletjern til Mariholtet og videre til Haraløkka. Ved Sleppa hilser jeg på karene i Team Paulsen der de holder på med bakkeintervaller. Det var fine forhold på grusveiene og regnet holdt seg unna i den tiden jeg var ute.

 

Ca 19,5 km, 1 t 47 min

574,1 km

 

28 juni

Trim i arb.tiden. Kjetil og jeg startet fra Skattekvartalet, over jernbanen på ny flott gangbru, opp igjennom Middelalderparken og gamlebyen. Langs Ekebergveien, Konows gate, forbi Kværnerbyen på ny turvei og så langs Alna elva og Svartdalen til Bryn.

 


Alna elva

 

Vi passerer Brynseng t-bane stasjon, så turvei til venstre og ned til Alna elva igjen. Tar samme vei nedover til Kværnerbyen, Middelalderparken og tilbake til Skattekvartalet. Været var flott og det var nokså varmt, men fint i Svartdalen langs Elva der sola ikke kommer til.

 

Ca 10 km, 59 min

584,1 km

Ulsrudvannet rundt (UVR)

21 juni

UVR – 4 den siste før ferien. Var ute i god tid, hentet start nummer og tok en runde for meg selv. Underlaget var bra og det hadde tørket godt opp der det vanligvis pleier å være blødt. Været var bra og forholdene gode.

 

Vi var drøyt 60 stk som stilte til start og kl 18 gikk starten. Tok det pent fra start og kjente at forkjølelsen fortsatt satt i. Hilste på Stein og Rubb der de sto øverst i bakken på vei ned til Ulsrud. Synes det gikk greit og passerte 2-3 stk som nok hadde åpnet i tøffeste laget. Siste 500-600 m er et flott parti og jeg avsluttet som best jeg kunne. Fornøyd med gjennomført løp, takket jeg for meg, tok en runde i Blindløypa og så hjem.

 

Ca 9,5 km

 

1:10

 

#ulsrudvannetrundt #uvr #østmarka #mosjon #oslomarka #løp

11 – 18 juni 2012 Østmarka

11 juni

Fra Haraløkka til krysset ved Mariholtet via Sarabråten. Blå sti langs Nordre-Elvåga over Bestemoråsen til Gullsmeden. Grusvei opp til Høyås og Ødegårdsletta. Tar til venstre i krysset, opp bakken og videre mot Fjellstad der jeg svinger høyre inn gml.lysløype. Så på blå sti til grusvei ved Hestehagen. Følger veien forbi Rustadsaga, opp Rustadsagabakken, over Skredderløkka og tilbake til Haraløkka.

 

Ca 14 km, 1 t 22 min

532,6 km

 

18 juni

Fra Harløkka til Rustadsaga og videre til Høyås. Følger skogsvei til Ødegårdsmåsan og så på blå sti langsmed Langvann.

 

 
Kanadagås i sivet ved Langvann

 

Følger så en rød/blå sti til løypekryss. Tar til venstre mot Smørhullet og så til høyre i Flyktningeruta (Timian) mot Østmark Kpl. Litt føre kløfta, går det en sti ut til høyre. Denne følger jeg ca 150 m fram til hulene der Milorg gjemte våpen under krigen. Har ikke tidligere sett hulene og det var derfor artig å ta en titt.

 


Utenfor hulene står dette skiltet

 


Ikke så store hula… men stor nok til sitt formål den gang

 

Jeg kommer meg tilbake til kløften, klyver opp skrenten på trapper laget den gang da Flyktningeruta var i bruk og fortsetter så frem til Smalvann og Østmark Kpl.

 


Smalvann mot nord

 

Jeg forlater flyktningeruta ved Rundvann og følger blå sti videre over Skullerudåsen, ned Fjellstadbakken, krysser lysløypa og videre i gml lysløype frem til Hestehagen ved Rustadsaga. Løper opp Rustadsagabakken og videre tilbake til Haraløkka. En flott tur der det stedvis var nokså blødt men men, ellers veldig bra.

 

Ca 12,5 km, 1 t 39 min

545,1 km