17 september 2012 Landevei

17 september

       

Som en siste test før Oslo Maraton førstkommende lørdag, skulle jeg ta en rolig langtur langs landeveien. Aller helst, så lik som mulig. Jeg hadde tenkt ut ei løype og satte så av sted lang Bølerlia til Nøklevann skole, ned skolebakken til Rustadsaga og Generalen. Fulgte Generalen/Gml Enebakkvei videre forbi Abildsø og frem til Ryen. Her tok jeg så Vårveien opp til Ekeberg skole, over sletta på gangvei og langs Ekevergveien til Sæter krysset på Nordstrand. Tok til venstre inn Nordstrandsveien og langs denne til Skulleruddumpa. Klyver opp skråningen til Skullerudbakken, forbi Skullerud t-bane st. og langs Generalen til Bøler skole ved grusbanen og så grusvei opp til Haraløkka. Været var ok men noe vind i mot. En flott tur langs landeveien.

 

Skøyen hovedgård

 

Ca 18,6 km, 1 t 42 min.

Ca 832,2 km

Ulsrudvannet rundt (UVR) og litt til…

6 september

UVR 7, mitt tredje for året. Møtte i god tid og fikk nr 91 denne gang. Det hadde begynt å regne og det ble nokså kaldt på armene og hendene. Fortsatt satt forkjølelsen i men jeg følte meg ok.

 

Vi var 60 stk som stilte til start og kl 18.00 gikk starten. Jeg tok det svært rolig fra start og var blant de siste frem til steinrøysa. 

 

 
Kl 18.00 gikk starskuddet og 60 stk satte av sted for 7 gang dette året.

 

Fra bekken og videre gikk det greit og jeg tok igjen noen som hadde åpnet litt i det hardeste laget. Etter flere dager uten regn var underlaget bra, og det var behagelig å løpe runden i dag tross litt regn underveis. Vel i mål etter en god avslutning var jeg fornøyd med gjennomført løp på tiden 16.13. Jeg takket for meg og tok en runde i Blindløypa før jeg satte kursen hjem.

 


Straks i mål

 

Ca 6 km, 1 t

Ca 785,2 km

 

 

10 september

Einar og jeg startet fra Haraløkka og satte kursen mot Mariholtet og videre til Nuggerud.

 


Mariholtet

 

Her tar vil til venstre og følger lysløypa frem til Lindebergåsen. På gangvei videre forbi Trosterud, Haugerud til Hellerudveien og langs denne til Ytre Ringvei ved Trasop. Følger så veien videre, tar opp Olav Nygaardsvei til Haraløkka p-plass. En flott langtur der det regnet noe i starten men fint utover kvelden.

 

Ca 21,4 km, 2 t

Ca 806,6 km

 

 

13 september.

UVR 8, min fjerde. Siste UVR for sesongen 2012. Ca 55 stk hadde møtt frem til start og kl 18.00 gikk startskuddet. Jeg forsøkte å være mer med fra start og synes det gikk nokså greit. Vi var 5-6 stk som skiftet på å dra og vi holdt følge hele veien til mål. Underlaget var bra og siste 500-600 m synes jeg det gikk brukbart og trodde at jeg skulle komme under 15 min men nei, ikke denne gangen heller. Tiden ble 15 min 38 sek. Vel vel, vi får prøve igjen til neste år.

 

Takk til Bøler IF (www.bif-friidrett.no) for flott arrangement her i vårt nærmiljø. Gledelig at det er langt flere som har vært med i år, enn tidligere.

 

Video fra UVR    Klikk her

 

 

Ca 7 km, 1 t

Ca 813,6 km

 

#ulsrudvannetrundt #uvr #mosjon #løp #østmarka #oslomarka #trening #friluftsliv

Sørkedalsløpet 2012

4 september

 

        Sørkedalsløpet – 2012,… 3 og 11 km terrengløp.

 

Jeg reiste rett fra jobb og var tidlig på plass ved Sørkedalen IF`s klubbhus og fikk hentet startnummer. Nr 999.

 


Sørkedalen IF – klubbhuset. Mange i kø for avhenting av startnummer.

 

I det flotte været ruslet jeg litt rundt grusbanen hvor start og mål var. Hilste på en kjenning fra Ulsrudvannet rundt (UVR), Jon Fanavold. Spiste og drakk mens området rundt klubbhuset raskt ble fylt opp med deltakere til Sørkedalsløpet.

 


Været var flott og bedre kunne det ikke bli

 


Baker Hansen som var en av hovedsponsorene var på plass med ferske bakevarer og andre herligheter som vi skulle få etter løpet.

 

Nok en gang ble det ny rekord for Sørkedalsløpet, da det var påmeldt ca 1100 løpere fordelt på 3 og 11 km. Jeg har tidligere deltatt 1 gang, så jeg visste omtrent hva som ventet der ute i skogen osv.

 

Klokken nærmet seg 18.00 og siden det var mange til start, var det gjort klart båser/puljer med oppgitt tidsintervaller slik at man selv kunne velge plje etter forventet sluttid. Jeg fant en pulje med ca tid 60 – 65 min, og stilte meg der. Dette var i samsvar med tidligere resultat (65 min) samt etter ambisjoner for dagen. Siden jeg fortsatt var forkjølet, var planen i dag å ta det rolig fra start og så kjenne underveis hvordan det fungerer.

 

Klokken ble 18 og startskuddet (kanonskudd) smalt for 1 pulje som satte av sted. Neste pulje startet ca 2 min senere osv, og det tok ikke lang tid før vi var i gang alle sammen. Vi løp en runde på grusen før vi passerte matta og dermed var tiden i gang. Tok det rolig ut fra start og det ble noe kødannelse i skogen der vi kjempet om beste spor, får og slippe unna den værste søla. Etter ca 70-100 m, kom vi opp på bedre underlag og det gikk greit videre der vi løp på rekke og rad.

 

Vi krysset Sørkedalsveien, fortsatte på grusvei et stykke og så ut i terrenget. Passerte 2 km merket og det gikk nokså greit. Hadde funnet en bra rytme, pusten var ok og det fungerte bra. Med ett kjente jeg et stikk der bak (på skinka) og at det svei, jeg hadde fått et vepsestikk av alle ting. Vel vel…litt ubehagelig var det jo, men jeg fortsatt så videre. Kom så frem til grusvei (fra Elveli) hvor vi svinger til venstre, og videre forbi en bom.

 


Pipenhusveien etter ca 3 – 3,5 km

 

Vi fortsetter videre på samme vei som nå stiger jamt. Jeg liker at det stiger og passerer flere løpere på vei opp til der løypa tar av fra veien. Husker fra sist at det var vrient å passere løpere på stiene.

 

Underlaget på stiene varierte fra søle, leire og vann, og det var nokså sleipt, men det gikk greit og etter ca 6 km kom vi ut på grusvei og drikkestasjon. Her tok jeg et beger med saft og fortsatte så videre på sti.

 

Enkelte steder var det mye søle og leire så jeg fryktet et øyeblikk at skoene kunne bli sittende igjen i leira, men det gikk greit. Jeg tenkt at dette fort kunne være en litt mildere utgave av ?Råskinnet? men at det her ikke var like mye vann.

 

Ute av skogen og på grusvei, passerer vi Bergendahl gård og videre mot Skansebakken der vi krysser elva. Det var behagelig å løpe på grusveien. Jeg passerte flere underveis og synes det gikk bra.

 


Grusvei mellom Bergendahl og Skansebakken. Ca 8 – 9  km

 

Løypa fortsatte så opp en skrent og etter ca 100-150 m i skiløpa, tar vi grusvei tilbake mot Skansebakken. Her går løypa brått ut til høyre før p-plassen, ned en skrent og på det sleipe underlaget er det vanskelig å holde seg på bena. Vi krysser en bekk, klyver opp en skråning, og så bærer det videre på sleip sti.

 

Vi kommer så ut på samme grusvei som vi tidligere hadde kommet ned, og følger denne ca 200 m oppover før løypa igjen svinger inn i skogen. Nå er det ikke langt igjen til mål men den siste biten i skogen før grusbanen var ikke lett å løpe da man sank til over ankelen i gjørma og det ble vanskelig å holde seg på bena, men desto bedre var det å komme ned på grusen og spurte inn til mål.

 


Her kommer det flere løpere mot mål

 


…..og slik så skoene ut etter løpet

 

Etter noe varm mat og drikke, ruslet jeg langs veien tilbake til Sørkedalen skole der bilen sto parkert. Jeg var fornøyd med gjennomføringen av løpet og synes det hadde vært et kontrollert løp.

 


Tross forkjølelse og tung pust, ble tiden 1.06,13 og jeg var fornøyd:)

 

Ca 11 km

 

1:06:13

 

#sørkedalsløpet #løp #mosjon #trening #krokskogen

 

flere bilder fra samme tur:

 
 

 

 

29 august 2012 Landevei

29 august

Trim i arb.tiden. Fra Skattens hus langs Sandviksveien forbi Høvik kirke og over E18 ved Høvik.

 


Sandviksveien langs sjøen, Henie Onstad kunstsenter i bakgrunnen

 

Tar til venstre og følger Snovn-og Høvikveien til veikryss. Fant ikke Gml Drammensvei, men tok til venstre ned Kirkeveien til Ramstadsletta.

 


I Høvikveien ligger denne flotte eiendommen

 

Fulgte denne til Solviksveien og Stasjonsgata like på oversiden av Blommenholm st. Hadde til nå brukt ca 40 min og jeg bestemte meg derfor til å ta Gml Drammensvei tilbake til Høvik. Som sagt så gjort. Jeg krysset E18, passerte Høvik kirke, men tok så til høyre inn en undergang og var nok en gang i Ramstadsletta.

 


Høvik kirke

 

Denne fulgte jeg videre til Solviksveien og Stasjonsgata. Tok til venstre denne gangen, passerte Blommenholm st, forbi Blommenholm skole og ned Halvorsens vei til Engervannsveien. Denne fulgte jeg langs Engervannet tilbake til Skattens hus. Været var bra og nokså varmt var det også, men en flott tur i nytt område.

 

Ca 12 km, 1 t 19 min

768,2 km

27 august 2012 Østmarka – Landevei

27 august

Fra Haraløkka langs Bølerlia til Nøklevann skole, ned skolebakken, langs Generalen til Skullerud og Skulleruddumpa. Gml vintervei videre forbi Dal/Brenna til Klemetsrud hvor jeg Krysser Enebakkveien og følger Maurtuvn videre. Passerer Klemetsrud kirke og kommer så frem til en bakketopp der jeg ser ned på pukkverket.

 

 
Klemetsrud kirke

 

Her tar jeg en blå sti til venstre mot Elgerudtjern. Tenkte jeg skulle nå frem til Stensrudveien og Stensrudvannet, men etter ca 300-400 m, endte stien på et jorde uten synlige sti og blåmerker. Jeg ble usikker på videre vei, men krysset et jorde og kom frem til Maurtu gård.

 


Maurtu gård

 

Fulgte så en grusvei som førte frem til Maurtuvn. Denne fulgte jeg så tilbake til Enebakkveien og Klemetsrud.

 


Denne karen som var skåret ut av stubben stod langs Maurtuvn

 

Følger Sørliveien opp forbi Grønmo fyllplass til Grønmo golfpark og lysløypa til Skullerudstua.

 


 

Skullerud ? Startbua på Rustad-myra

 

Tar grusvei til Skraperud og får så følge av Jan R. videre til Skullerud skole. Jeg fortsetter opp skolebakken, forbi Nøklevann skole og så tilbake til Haraløkka langs Bølerlia.

 

Ca 17,4 km, 1 t 54 min

756,2 km

 

Flere bilder fra samme tur:

 


Maurtuvn

 

 

 

Grønmo golfpark

 

 

 

 

 

 

Frognerseteren – Ullevålseter – Sognsvann

En varm sensommerdag tok kona og jeg t-banen til Frognerseteren. Været var flott og turen i dag skulle gå til Sognsvann via Ullevålseter. Vi hadde pakket sekken med mat, drikke og Kvik lunsj. Ca kl 12.30 og startet vi fra Frognersetern.


Utsikt fra Frognerseteren

 


mot Ullevålseter


Lortputt


Svarttjern


ikke langt igjen til ullevålseter,….bare rett rundt hjørnet


Ullevålseter, her var det mye folk

 


Store Åklungen


mot Sognsvann


her i Sognsvann var det godt å dyppe beina i vannet


Sognsvann, trangt om plassen her……

….og godt besøk i kiosken


T-banen fra Sognsvann og hjem

Takk for følge:)


 

 

 

24 august 2012 Landevei

24 august

Trim i arb.tiden. Frank, NK og jeg fulgte veien langs Engervann, tok så til høyre og passerte Blommenholm skole, krysset E18 og så på grus langs sjøen forbi Henie Onstad kunstsenter.

 

på vei ut mot Henie Onstad kunstsenter, passeres Blommenholm båtforening

 

Her fulgte vi kyststien videre gjennom Veritasparken. I enden snur vi og tar delvis samme vei tilbake. Vi tar til venstre og krysser E18 på ei bru, følger Sandviksveien tilbake og så på gangvei forbi Kadettangen og ut på Kalvøya hvor vi tok en runde.

 

 

Kalvøya med Veritas i bakgrunnen

 

 


Brua mellom Kalvøya og Kadettangen


 

Fra Kalvøya følger vi Sandvikselva tilbake til Skattens Hus. En flott tur langs sjøen.

 

Ca 10,3 km, 1 t 5 min

738,8 km

 

flere bilder: