29 mars 2012 Søndre Kolsås

29 mars

Trim i arb.tiden. NK og jeg skulle i dag på topptur dvs, at vi skulle på toppen av Søndre Kolsås. Vi løp fra Skattens Hus til Vinjebakken som vi gikk opp, og så videre langs Brynsveien. Krysset Bærumsveien og så til høyre inn Toppåsveien. Denne gikk vi til enden ved p-plass. Fulgte så blå sti mot toppen.

 

 

NK på vei opp

 

           
                   Snart oppe?

 

               
                                NK på toppen

 

 
Vi gikk, mens andre klatret til toppen

 

Vel nede igjen tok vi delvis samme vei tilbaken men tok til høyre langs Bærumsveien til Skuiveien og så langs Sandvikselva tilbake til Skattens hus. En flott tur i flott vær.

 

Ca 10 km, 1 t 48 min.  

210,9 km

 

flere bilder fra samme tur:

 


 

 


 

                    

 

 

 

 

 

26 mars 2012 Østmarka – Team Paulsen

26 mars

Årets første fellestrening med Team Paulsen. Løper til og fra Skullerudstua. Trivelig å møte karene igjen for felles trening med joggesko. Trening i dag ville være av det rolige slaget og vi fulgte grusvei til hestehagen og så videre til Høyås. Her tok vi blå sti over Slettfjell og ut i lysløypa ved Hestehullet.

 

Hestehullet…. til venstre mot Sleppa og til høyre mot Mariholtet

 

Det var overraskende hvor tørt det var og det var deilig å kunne løpe på sti igjen. Fra Hestehullet tok vi veien mot Sleppa, forbi Sarabråten og Østmarksetra. Passerte Haraløkka og videre ned Rustadsagabakken hvor vi tok til høyre og fortsatte så tilbake til Skullerud. Jeg takket imidlertid for følget ved bommen og tok Skolebakken opp til Nøklevann skole og så langs Bølerlia til Haraløkka. Det var fint å kunne løpe i skogen igjen.

 

Ca 15 km, 1 t 45 min  

200,9 km

22 mars 2012 Landevei

22 mars

Trim i arb.tiden. NK og jeg fulgte Sandvikselva til Slependvn, langs denne til Gml-Tanumvei og Vestmarkveien. Vestmarkveien følger vi helt opp til Vestmarkseter. Løper hele veien som et laaangt drag.

 

 


Fortsatt litt snø igjen på Vestmarkseter. Faktisk ble det her kjørt med stor maskin etter at vi hadde vært der.

 

Etter en pause med noe å drikke, returnerer vi delvis samme vei men tar til høyre inn Billingstadveien. Følger denne forbi  Billingstad st., over Billingstadsletta og videre langs Drammensveien tilbake til Sandvika og Skattens hus. En flott tur på tørr asfalt og det var herlig å kunne løpe i knebukse igjen.

 

 

Ca 17,5 km, 1 t 50 min

 

185,9 km

 

 

Birkebeinerrennet 2012

    

        Birkebeinerrennet 2012

   

Klokka 09.00 reiste bussene fra Skullerud til Bøler hvor vi var 8-10 stk som skulle være med på Rustad IL`s fellestur til Birkebeienrennet 2012. Det var 96 stk som skulle være med, og vi ble fordelt på to busser inndelt etter startpulje. Siden jeg skulle starte i pulje 17, ble jeg plassert i buss nr 2.

 

           
               Utsikt fra buss 2 til Buss 1 som er like foran

 

Etter et opphold underveis, reiste vi til Skramstadsæter hvor vi skulle teste forholdene. I og med at Fredagsbirken hadde gått tidligere på dagen, var det allikevel bra med spor og vi satte av sted med kurs mot Dølfjellet. Med Rex Blå i bunn og universal utenpå, gikk det ganske greit og løypene var nokså bra men snøen var en aning bløt. Stort sett greit.

 

      
              Harald og jeg på vei mot Dølfjellet

 

      
            Med Rustad IL på Dølfjellet – 16.03.2012

 

Vi samlet oss på Dølfjellet for å nyte utsikt m.m., og så returnerte vi  samme vei tilbake til Skramstadsæter og bussene.

 

                
                  Skramstadsæter

 

Vel tilbake med alle sammen, satte vi kursen til Rena for avhenting av startnummer osv.

 

         
                Ved kommunehuset på Åmot hentes startnummer

 

På hotellet i Elverum gikk innkvarteringen radig og det var godt å få slappet av for en stund. Middag ble ikke servert før ca kl 19.00, så det var godt om tid.

 

Etter en stund pakket jeg skiene ut av skiposen og stor ble overraskelsen da jeg både kjente og så at skiene var godt innsauset med klister. Jeg ble brått uvell med tanke på at dette var det skiparret jeg skulle bruke i morgen og at det nå ville være helt umulig å preppe disse med pulver slik planen var. Jeg hadde ikke med skirens, og panikken var i ferd med å melde seg. Jeg gikk så ned i garasjen som for anledningen var omgjort til en gedigen smørebod i håp om å få lånt noe å rense skiene med. Her traff jeg Bernt og fortalte ham om mine ski som nok trengte en rens. Han ba meg hente skiene så skulle han se hva vi kunne gjøre.

 

Jeg hentet skiene og det jeg hadde med av utstyr som glider, sikling, børste m.m. Bernt kikket på skia og sa straks at her var det bare å gå i gang med full rens og preppe disse på nytt med glider osv,. Han tok så skiene og var straks i gang med å hjelpe meg med arbeidet.

 


Bernt i garasjen som for anledningen var omgjort til smørebod

 

Skiene ble renset, ny HF-glider-gul Toko, swix HF 8 ble pålagt og børstet. Skiene var så klare for pulver og her hadde jeg alliert meg med Jan Olav. Det var Bernt som gjorde det meste av jobben, og da jeg ville gi ham en oppmerksomhet sa han bare ?vi går da for samme klubb?. Mange takk Bernt, du reddet turen for meg. Vi gikk deretter og inntok en middag som besto av diverse pastaretter.

 

Etter middag var vi igjen nede i garasjen og Jan Olav la på pulver og jeg fikk børste. Varmet inn Rex Blå som underlagsklister for morgendagen, og så var skiene klare.

 

            
                 Jan Olav legger på pulver mens Ove følger ivrig med

 

Jeg hadde satt telefonen på vekking kl 04.45 og da det ringte, var jeg raskt oppe. Fikk på meg de fremlagte klærne og så ned for frokost. Siden jeg var med buss 2 som skulle gå ca 30 min senere enn buss 1, hadde jeg godt tid til en solid frokost. Skravlet litt med Jan og Trond Olav før de hastet av sted. Laget en matpakke og ruslet så opp på rommet.

 

Vel om bord på bussen fikk vi underveis overbragt dagens smøretips fra Morten som bestod av en blanding av flere typer klister. I og med at jeg skulle starte kl 09.35, hadde jeg tenkt å blande universal med rødt klister.

 

          
              På Tingstadjordet ved bussen

 

Etter og ha ordnet med ski og avlevert bagasjen på rett plass, ruslet jeg litt rundt og nøyt atmosfæren der mange virret rundt, dog rolig og behersket. Sola tittet frem, og dette tegnet til å kunne bli en fin dag med en flott tur over fjellet.

 


Fra startområdet

 

          
           Startskuddet smalt og pulje 11 er i gang

 

Klokka gikk fort og jeg fant min plass godt fremme i pulje 17. Om jeg hadde noen plan, så var det i størst mulig grad å holde følge med pulja. Kl 09.35 gikk starten og vi skled fremover, først sakte så fortere og fortere, til vi begynte på bakkene opp mot Skramstad. Skiene var ok og jeg hadde bra feste, men fant fort ut at det var bedre å gå imellom sporene ute på venstre side. Dette fordi det var is i sporene samt at det lå mye grums som klister i disse, og at jeg ville spare god gli til senere.

 

Litt føre Skramstad står Rustad IL og med ett beger innabords samt oppmuntrende ord fra Barbro, gikk det nokså lett videre frem til Skramstad og ny drikkestasjon. Jeg passerte på ca 1 time og var således fornøyd med tingenes tilstand. Med Dølfjellet i sikte, gikk det greit videre. Skiene satt bra og gliden likeså. Sendte noen taker til Bernt og Jan Olav, som hadde sørget for dette.

 

På Dølfjellet passerte jeg nok en drikkestasjon til Rustad IL og med et nytt beger innabords, suste jeg ned mot Dambua. Her var sporene gode og farten var høy, og straks etter var jeg på Dambua.

 

Begynte på oppstigningen mot Raudfjellet og det gikk foreløping greit men skiene satt ikke helt og det ble en del glipptak på små issvuller som var i sporene. Frasparket ble kortere og hurtigere og jeg ble etter hvert sliten. Fikk kontakt med Magne som hadde startet 10 min før (pulje 16) og sammen passerte vi toppen av Raudfjellet. Han fortalte at han hadde smørt om, og at han nå hadde bedre feste. Jeg vurderte å legge på mer klister selv, men skulle vente med dette til Kvarstad. Fra Raudfjellet til Kvarstad hadde jeg nok bedre glid enn Magne, og skled ifra ham på vei nedover.

 

Ved Kvarstad måtte jeg late vannet og etter ytterligere påfyll av væske og mat, satte jeg av sted og tenkte at jeg om litt ville ha på mer klister. Forholdene i snøen var noe annerledes fra Kvarstad og videre og skiene fikk tilstrekkelig med feste slik at jeg droppet omsmøring. Mulig var det fordi det her var bløtere og ikke så mye is i sporene. Etter en stund på vei opp til første hvile mot Midtfjellet, kom Magne opp på siden og sammen gikk vi frem til Rustad IL`s drikkestasjon. Her tok jeg også en gel jeg hadde i sekken og så fortsatte vi sammen opp mot toppen av Midtfjellet. Magne gikk bra og fikk et forsprang over toppen.

 

Fra Midtfjellet og videre mot Sjusjøen er det flotte stakepartier og med Magne i synsfeltet der foran, staket jeg det jeg orket men nærmet meg ikke. På Sjusjøen var det mye folk langs løypa og det var hyggelig med tilrop som ?heia Rustad?, man glemmer et øyeblikk at man er sliten og fortsetter så videre. Ned igjennom tunellen og så opp bakken før siste mat og drikkestasjon. Magne hadde jeg nå mistet av syne.

 

Fra Sjusjøen og videre gikk det nå greit og så lenge man holdt seg i sporene gled det godt. Fikk imidlertid et lite sjokk da jeg tok igjen en løper og i det jeg skifter spor ble det bråstopp. Jeg var nær ved å stupe fremover men klarte meg og kom over i ledig spor. Snøen i mellom sporene var fulle av skitt og det gled dårlig. Vel nede i skogen, under kraftledningene gikk det brukbart, og med ett var vi inne på stadion. Her ble det en runde før målpassering. Jeg tenkte at dette nok hadde vært min beste tur over fjellet og med tiden 5 t 3 min, hadde jeg satt ny pers med ca 32 min.

 


Fra stadion ved mål i L.hammer

 

Jeg traff igjen Magne som hadde gått i mål litt føre meg, og sammen reiste vi til Håkons hall. Etter en fortjent dusj og en øl i garderoben (medbrakt over fjellet), ruslet jeg ut i hallen. Hentet diplom og fant de andre sittende ute i hallen.

 


Håkons hall

 

Om litt, gikk vi for å rekke frem til bussen som stod nede ved skysstasjonen og som skulle gå ca kl 17.00. Ca kl 18 var vi alle mann alle, og på vei hjem.

 

Takk til Rustad IL for flott opplegg og for en fin tur.

 

Ca 62 km (8 km + 54 km)

 

flere bilder følger:

 

 

                    

                             Mats på vei opp til Dølfjellet

                  

                           

              

              

           

Dette ble siste tur for denne gang og skiene er nå satt i kjellerboden. Det har blitt mange flotte turer rundt omkring i Oslo marka samt en Lygnatur i Hadelandsåsene-Rpmeriksåsen, Gåsbu og Birk.

 

 483,6 km

 

#birkebeinerrennet #mosjon

12 mars 2012 Landevei

12 mars

Fra Haraløkka til Startbua på Skullerud. Betaler for årets Birkentur, og løper så videre i lysløypa ned til Skulleruddumpa. Det var svært glatt på holka, men det gikk greit. Følger Nordstrandsveien opp til Sæter og videre langs Ekebergveien. Det var tør asfalt og kvelden var fin, med en flott solnedgang.

 


og så var våren her

 

Passerer KFUM-huset, krysser sletta, over til Ekeberg skole og langs veien ned til Ryen krysset. Her finner jeg rett undergang (gangvei) og følger Enebakkveien tilbake forbi Abildsøkrysset, Langerud til Rustadsaga. Opp skolebakken og så langs Bølerlia til Haraløkka.

 

Ca 17,3 km, 1 t 39 min,   ( 168,4 km )

5 – 8 mars 2012 NVR og Landevei

5 mars

Nøklevann rundt. Fra Haraløkka forbi Skredderløkka til Rustadsaga og videre til

Ødegårdslette hvor det var godt strødd. Videre rundt vannet var det en god del is, men

greit å løpe.

 

Ca 9 km, 57 min

 

8 mars

Fra Haraløkka langs Bølerlia til Nøklevann skole og ned Skolebakken til Rustadsaga.

 

 

Nøklevann skole

 

Følger Generalen til Abildsøkrysset og videre til Plogveien. Etter siste døgns snøfall, er det allikevel bar asfalt

de fleste steder men også nok slaps til å bli bløt på bena. Følger Plogveien til Manglerud t-bane, gangvei til Ryen

og så langs Enebakkveien. Over Abildsøkrysset, forbi Langerud og Skullerud, løper opp Skolebakken og

tilbake til Haraløkka.

 

Ca 13,5, 1 19 min

Skiforeningen – Lygnatur 2012

3 mars

        Lygnatur 2012.

 

Terje, Kjetil, Einar og jeg reiste tidlig lørdag morgen for en skitur i

Hadelandsåsene – Romeriksåsene. Vi hadde meldt oss på Skiforeningens

Lygnatur 2012. 

 

Vi reiste til Glitre med egen bil, parkerte der og tok så buss fra Hakadal

kirke til Lygnasæter. Bussen startet kl 08.45 og ca 45 min senere var vi på

Lygna.

 

            
                   P-plassen på Glitre

 

Med minus 8 på Glitre var det overraskende at det på Lygna kun var minus 1.

Det var skarpt føre og det gikk forholdsvis raskt med stor fart i utforkjøringene.

Skiene gled godt og festet satt bra. Hadde KR 30 dekket med K 22.

 


Terje og Kjetil i fint driv

 

 

Været var bra, sola midt imot og flottere kunne det ikke bli. Vi gjorde ett

opphold med mat og drikke på Hadelandsplatået hvor vi hadde storslagen

utsikt over Lunner bygda, før vi skled ned bakken og straks etter befant vi oss i Romeriksåsene.

 


Mat og drikke i solveggen, herlig

 


Lunner bygda med Norefjell i bakgrunnen

 

Føret varierte noe underveis men stort sett var det gode forhold og det gikk

greit. Vi nådde så frem til Brovoll hvor vi tar en ny rast med mat og drikke.

Her sitter/står vi ute og nyter det flotte været der sola varmer.

 


Brovoll med Tom P. og Petter R. sittende ved gjerdet.

 

Vi passerer Snellingen og løypas høyeste punkt i Romeriksåsen som ligger på

566 moh.

 


566 moh

 

Det går raskt videre og vi passerer Råbjørn, suser ned Trasletjerndalen og

straks etter er vi på Råsjøstua. Her tar vi siste pause med mat og drikke.

 


Pause på Råsjøstua

 

Skiene begynner å bli glatte (kun isklister) og det var dårlig med feste, men nå

går det også stort sett bare nedover. Vi skled over brua, passerte Fearnleys

jaktslott, forbi Store og Lille Elsjøane og skled deretter ned bakken til Hakkim

hvor skiene måtte av. Vi går ca 200-300 m til fots og så er det på med skiene

igjen.

 


Kjetil og Terje i løypa mellom Hakkim og Kirkebyvangen

 

Det gikk raskt videre og vi passerte løypekrysset ved Kirkebyvangen og da var

det ca 3 km til Glitre. Vi visse fra i fjor at nedkjøringen til Glitre på dette

underlaget kunne bli en utfordring og på toppen av bakkene ble vi varslet med

 et skilt om at det var lite snø.

 

Heldigvis var det ikke så hardt som ventet og det gikk greit å skli ned det meste

av bakken men i et parti på ca 50-70 m, måtte skiene av pga stein og lite snø.

 

Vel nede ved bilen og alle fire like hele, bød Kjetil på varm buljong som smakte fortreffelig.

 

Alle var vi enige om at dette hadde vært en flott tur og til sammenligning med året

før, hadde vi nå brukt 1 t mindre dvs. 5 t 31 min på 56,7 km.

 

Takk for fin tur og takk til Skiforeningen.

 

Ca 56,7 km

#skiforeningen #lygnatur #skitur #mosjon #friluftsliv #romeriksåsen

 

flere bilder fra samme tur:

 


 

              

                     Einar og Kjetil

 


Einar venter……

            
                          Med Lunner bygda i bakgrunnen

 


På Brovoll, Einar og Terje


fra Råsjøstua