Østmarka; Haraløkka – Gullsmeden – t/r….

11 november 2019. Enda en gang skulle Einar og jeg gå tur i Østmarka, men før jeg skulle møte ham på Løkka ved Rustadsaga, tok jeg sjansen på å løpe bort til Nina (ca 700 m) for å hente Maya som skulle være med på tur.

 

Maya som er en Sibirsk Samojedhund var i sitt “ess” da det var kommet 10-12 cm snø. Hun elsker snø og bykset glad og fornøyd avsted da vi gikk over Haraløkka og videre langs lysløypa til Rustadsaga og Løkka. Mens vi venter på Einar tar jeg flere bilder – snø skaper stemning.

 

Skogsvei ved Løkka (hestehagen) og Rustadsaga

 

 

Løkka (hestehagen) – Østmarka

 

Kommer ikke snart Einar spør Maya…….

 

…og så dukket Einar opp

 

Omtrent som avtalt dukker Einar opp i bakken der han kom løpende fra Skullerudstua. Vel hadde han ikke bare løpt fra Skullerudstaua, men siden han droppet bilen, hadde han løp hele veien hjemmefra ca 6 km. Bra gjort Einar.

Maya som kjenner Einar fra før skulle selvsagt ha litt oppmerksomhet, men straks etter “hilserunden” – satte vi avsted innover i marka. Fra trekanten følger vi brøytet vei over Ødegårdssletta til Ødegården og Høyås før det bikker nedover til Gullsmeden.

 

Gullsmeden (1928) vest for Nord-Elvåga i enden av veien fra Rustadsaga/Ødegården. (Foto: Oslobilder.no)

 

 

Gullsmeden, som ligger like ved Høyås mellom Finfallåsen og Nord-Elvåga var et gammelt serveringssted med tradisjoner tilbake til slutten av 1800-tallet. Driften opphørte 1.april 1951 pga. drikkevannsrestriksjonene da Elvåga ble tatt inn i drikkevannsforsyningen. Det som var igjen av våningshus og uthus ble 10.april 1953 solgt på auksjon for kr 910. Huset som ble senere oppført i Drøbak. (fakta: Skiforeningen.no)

 

 

Gullsmeden 1920 – 1925 (Foto: Oslobilder.no)

 

 

 

Fra Gullsmeden tar vi samme vei tilbake til Løkka som vi kom. Einar som skal løpe hjem blir imidlertid med videre et stykke til bom ved Stallerud. Her takker vi for turen før Einar løper videre ned bakken mot Skullerud skole og Maya og jeg går opp “skolebakken” til Nøklevann skole. Her hilser vi Egil (Snapper`n) som kommer motsatt vei med sin hund.

 

 

 

 

Vel tilbake hos Nina og et – takk for lånet av Maya og takk for turen, løper jeg rooolig den siste biten hjem (ca 700 m) til Haraløkka. En flott tur/retur Gullsmeden med hodelykt.

 

Ca 12,5 km

Se mer om Ødegården HER:

 

 

 

 

 

Østmarka; Skravletur med Einar rundt Nøklevann….

4 november 2019. Skulle møte Einar for felles rusle- og skravletur rundt Nøklevann. I og med følgende tilbakemelding etter MR-undersøkelse blir det ingen “løpings” med det første…

Rift i menisk på innsiden av kneleddet. Vanligvis gjøres det ikke noe med slike, når det ikke er en akutt rift av direkte skade (fotballspill e.l.). Erfaringsmessig roer disse seg like bra uten inngrep. Dette avhenger imidlertid av plager. Hvis mye plaget, kan en jo få dette nærmere vurdert, – men som sagt, mye mer restriktiv med opperasjon nå enn tidligere”.

 

Tur med Einar rundt Nøklevann i Østmarka

 

Det var hyggelig å møte Einar igjen for felles tur i marka. At vi ikke skulle løpe la selvsagt ingen demper på turgleden. Einar som søndag kveld hadde kommet hjem etter 4 uker i Portugal, hadde mye å fortelle – nok til en hel runde (hehe) 🙂

 

Lysløypa ved Nøklevann og Sarabråten. Tydelige sport etter beveren.

 

Underveis mens vi går kjenner jeg at kneet ikke er helt i hundre, men vesentlig bedre enn hva det var og i følge mld. fra lege, skal dette roe seg. Her er det nok bare å være tålmodig og ikke provosere mer enn nødvendig, men trene alternativt.

 

Innen vi er tilbake på Haraløkka hilser jeg på Bård og hunden Frida som skulle ut på kveldstur. Bård som ikke bare er nabo er også en ivrig markatraver. Vel tilbake på Haraløkka etter fin tur rundt “vannet” avtalte vi en ny tur neste mandag og da med hodelykt. Kanskje går vi tur/retur El Paso. Uansett er det gøy med hodelykt og sti.

 

Ca 8,7 km

1:32