Østmarka; Haraløkka – Gullsmeden – t/r….

11 november 2019. Enda en gang skulle Einar og jeg gå tur i Østmarka, men før jeg skulle møte ham på Løkka ved Rustadsaga, tok jeg sjansen på å løpe bort til Nina (ca 700 m) for å hente Maya som skulle være med på tur.

Maya som er en Sibirsk Samojedhund var i sitt “ess” da det var kommet 10-12 cm snø. Hun elsker snø og bykset glad og fornøyd avsted da vi gikk over Haraløkka og videre langs lysløypa til Rustadsaga og Løkka. Mens vi venter på Einar tar jeg flere bilder – snø skaper stemning.

 

Skogsvei ved Løkka (hestehagen) og Rustadsaga

 

 

Løkka (hestehagen) – Østmarka

 

Kommer ikke snart Einar spør Maya…….

 

…og så dukket Einar opp

 

Omtrent som avtalt dukker Einar opp i bakken der han kom løpende fra Skullerudstua. Vel hadde han ikke bare løpt fra Skullerudstaua, men siden han droppet bilen, hadde han løp hele veien hjemmefra ca 6 km. Bra gjort Einar.

Maya som kjenner Einar fra før skulle selvsagt ha litt oppmerksomhet, men straks etter “hilserunden” – satte vi avsted innover i marka. Fra trekanten følger vi brøytet vei over Ødegårdssletta til Ødegården og Høyås før det bikker nedover til Gullsmeden.

 

Gullsmeden (1928) vest for Nord-Elvåga i enden av veien fra Rustadsaga/Ødegården. (Foto: Oslobilder.no)

 

 

Gullsmeden, som ligger like ved Høyås mellom Finfallåsen og Nord-Elvåga var et gammelt serveringssted med tradisjoner tilbake til slutten av 1800-tallet. Driften opphørte 1.april 1951 pga. drikkevannsrestriksjonene da Elvåga ble tatt inn i drikkevannsforsyningen. Det som var igjen av våningshus og uthus ble 10.april 1953 solgt på auksjon for kr 910. Huset som ble senere oppført i Drøbak. (fakta: Skiforeningen.no)

 

 

Gullsmeden 1920 – 1925 (Foto: Oslobilder.no)

 

 

 

 

 

Fra Gullsmeden tar vi samme vei tilbake til Løkka som vi kom. Einar som skal løpe hjem blir imidlertid med videre et stykke til bom ved Stallerud. Her takker vi for turen før Einar løper videre ned bakken mot Skullerud skole og Maya og jeg går opp “skolebakken” til Nøklevann skole. Her hilser vi Egil (Snapper`n) som kommer motsatt vei med sin hund.

 

 

 

 

Vel tilbake hos Nina og et – takk for lånet av Maya og takk for turen, løper jeg rooolig den siste biten hjem (ca 700 m) til Haraløkka. En flott tur/retur Gullsmeden med hodelykt.

 

Ca 12,5 km

Se mer om Ødegården HER:

 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top