OBOS Fornebuløpet – 2019

28 mai 2019. I og med at det nå var en pause i løpskarusellen Follotrimmen passet det bra å være med på OBOS Fornebuløpet som er et midtukeløp – kanskje Norges største?

 

Kollega og klubbkompis Per Magnar og jeg dro rett fra jobb i Sandvika til Telenor Arena og Fornebuløpet. Han for første gang mens jeg skulle være med for andre gang. Vi var ute i god tid, fikk en grei p-plass og så bar det rett til Telenor Arena hvor vi skulle hente startnummer osv., for fredag kveld, hadde jeg fått følgende melding fra OBOS Fornebuløpet;

Gratulerer Arvid, du er trukket ut som vinner av en OBOS Fornebuløpet t-skjorte. Premien vil ligge klar i hallen på Telenor Arena”.

 

    

Dette var moro svarte jeg og tusen takk for fin t-skjorte 🙂

 

 

Ny deltakerrekord for OBOS Fornebuløpet – 2019

 

 

Det var mye folk både inne og utenfor hallen, men stemning var god. Vi rusler litt rundt og nyter atmosfæren før vi tar oss en runde rundt hallen. Her treffer vi Trond Inge som skulle løpe 5 km. Vi veksler noen ord før vi ønsker god tur og lykke til.

 

Fra start på 5 km

 

 

Fra starten på 5 km, 1 pulje

 

 

Vi får med oss starten på 5 km der den ene puljen etter den andre setter avsted før vi tar en tur for oppvarming i den første delen av løypa (1 km). Deretter returnerer vi til hallen og her treffer vi klubbkompis Steinar som var ferdig med sitt løp. Han fortalte at det var litt vind underveis men, at han var brukbart fornøyd med sitt løp.

 

Steinar etter sitt løp i Fornebuløpet – 5 km

 

 

Deretter var det vår tur da vi skulle løpe 10 km. God tur og lykke til sa vi før Per Magnar stilte seg opp i pulje 5 og jeg midt i pulje 6. Og mens jeg ventet på startskuddet, tenkte jeg på løpet i fjor som ble varmt og tøft men, slik jeg husket løypa, så var denne bra.

 

OBOS Fornebuløpet 10 km pulje 6 (51-55 min)

 

Tretti sekunder igjen var det en som sa og like etter smalt startskuddet. Puljen satte seg i bevegelse og så var vi igang. Om jeg hadde noen plan for løpet så måtte det være å holde så jamn fart som mulig underveis. Den første biten rundt Telenor Arena gikk greit og deretter følger vi gangvei videre forbi Telenor og Statoilbygget til Rolfsbukta. Det var litt kald vind i mot, men egentlig ikke sjenerende og det går forholdsvis lett videre langs Rolfsbuktveien.

Straks etter Hundsund skole på vei mot drikkestasjonen ved Fornebu S. (3,9 km), begynner å regne. Først bare noen dråper, men så pøser det ned og akkompagnert av buldring fra oven, ble det en våt fornøyelse. Heldigvis ga dette seg nokså raskt og da vi svingte inn på gruspartiet var alt bare fryd og gammen. Løypa på Kyststien er smal og det er ikke så lett å ta seg forbi der vi følger hverandre på en lang lang rekke.

Både løypa og omgivelsene er fine og jeg nyter dette underveis. Ved passering 7 km (drikkestasjon) følger løypa Oksenøyveien før den vender mot Nansenparken. Det var omtrent her jeg fikk det litt i fjor, men nå føltes det bedre og jeg forserer stadig løpere.

 

Den gamle rullebanen på Fornebu er forvandlet til Nansenparken – en park for rekreasjon på Fornebu i Bærum. Navnet kommer av at Fridtjof Nansen bodde like ved og at hans sønn Odd Nansen var arkitekten som tegnet Fornebu lufthavn.

 

Etter en runde i Nansenparken er det rake veien videre forbi det gamle flytårnet til Telenor Arena og mål. Jeg øker farten den siste biten før jeg til heiarop fra Per Magnar, spurter i mål.

 

Vi er begge godt fornøyd med fullført løp

 

Godt fornøyde begge to med fullført løp og atpåtill ny pers (9 sek) for min del og flott medalje om halsen, takket vi for oss. OBOS Fornebuløpet kan virkelig anbefales som et løp du må ta.

 

ca 10 km

53:02

For resultater m.m., se Sportsmanden

Flere bilder følger;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolsåsrunden – trim i arb.tiden med kollegaer

23 mai 2019. Trim i arb.tiden med Carl Øystein, Per Magnar, Helena og Olav. Sjelden har vi vært så mange men, desto mer gøy når vi er flere og at vi er noenlunde på samme nivå. Det viktigste er at ingen løper alene.

 

Fra SBC-bygget i pøsende regnvær fulgte vi en gangvei langs Sandvikselva til Bjørnegårdssvingen, Franzefossveien og Skuiveien. Ettersom det slutter å regne stiger humøret og i samlet tropp, passerer vi Kirkerudbakken.

 

Mot Kirkerudbakken – Vøyenenga langs Skuiveien og Sandvikselva

 

Straks etter Vøyenenga tar vi gangvei videre over Isielva og opp bakken til Wøien gård. Her er det noen som tar et drag opp bakken mens andre går. Uansett er det ingen som løper alene da vi fortsetter langs Gamle Lommedalsvei til Bryn kirke hvor vi svinger til høyre. Det er hyggelig å være flere og mens vi løper, snakker vi om nettopp det og mye mer.

 

Fra Vøyenenga mot Isielva og Wøiengård

 

Vi krysser elven Lomma og fortsetter så videre langs Brynsveien forbi Kolsås, Gjettum Brannstasjon og Asker og Bærum sykehus før det bikker nedover.

 

Langs Brynsveien forbi Gjettum Brannstasjon. Søndre Kolsåstopp i bakgrunn

 

I og med nedoverbakke øker farten og siden kneet ikke har vært så glad i nettopp dette, var det derfor herlig å kjenne at dette gikk mye bedre nå. Vel nede krysser vi Sandvikselva før vi tar en grusvei gjennom BI-parken og forbi Sandvika VGS. Og akkurat som da vi startet med pøsende regn pøser det jammen på nytt da vi avslutter den siste biten tilbake til SBC-bygget.

 

Kolsåsrunden er en flott tur i Sandvika og omegn – og sammen med flere, blir det enda bedre.

 

ca 10,3 km

 

1:06

 

Flere bilder følger;

 

 

 

 

 

Østmarka; Nøklevann rundt og litt til….

20 mai 2019. Skulle møte Einar som denne gangen kom fra Sagdammen ved skulleruddumpa på Haraløkka for felles tur – Nøklevann rundt medsols. Og mens jeg venter på ham løper jeg litt rundt omkring.

 

I og med at jeg hadde andre gjøremål utover kvelden skulle vi nøye oss med en runde rundt Østmakas tredje største vann denne gangen. Og i det vi setter avsted fra Haraløkka mot Ulsrudvann, hilser jeg på Per Inge fra Bøler IF Friidrett som senere samme kveld skulle ha klubbmesterskap i terrengløp. Kanskje burde jeg ha vært med der tenkte jeg mens vi løp videre innover i marka mot Nøklevann og Sarabråten.

 

Ved Bremsrud og Nøklevann i Østmarka er det en gapahuk med bålplass

 

Forholdene underveis er bra og vi skravler som vi pleier mens vi løper. Kneet blir stadig bedre, men fortsatt litt vondt når det går nedover. Ellers ingen problemer og alt vel.

 

Vi holder følge til vi passerer Rustadsaga og Stallerud, men her takker vi for følget og mens Einar svinger til venstre ned bakken og videre mot Sagdammen tar jeg til høyre opp “skolebakken” til Nøklevann skole. Jeg følger deretter Bølerlia et stykke før jeg tar inn Nøklevannsveien til Haraløkka p-plass for å komme over 10 km.

 

Her passerer jeg samtidig som at Bøler IF Friidrett skulle starte sitt klubbmesterskap i terrengløp. Det var fint å se at det var mange som stilte til start.

 

Ca 10,1 km

1:05

 

#nvr #nøklevannrundt #østmarka #løpetur #trening #mosjon

 

Follotrimmen 3.løp – Finstad skole, Ski….

Follotrimmen og Skimilajoggen vartet opp med Follotrimmens 3.løp i flotte Finstadmarka fra Finstad skole i Ski. Været var bra og forholdene kunne neppe ha vært særlig bedre. Løypa har jeg ikke løpt tidligere og på bakgrunn av hva Frode hadde fortalt, gledet jeg meg til å prøve denne.

 

Jeg var ute i god tid før start, men straks etter ankomst, hilser jeg på min “gamletrener” og klubbkompis Stein som sammen med Kåre og Ole Martin la i vei for oppvarming.

 

Klar for Follotrimmens 3.løp fra Finstad skole i Ski. Fra venstre mot høyre; Ole Martin, Stein og Kåre

 

Atmosfæren i Follotrimmen er som alltid god, både før under og etter løpet og det er bare å nyte. Jeg går litt rundt, tar noen bilder og snakker med både kjente og ukjente. Det er nettopp dette som gjør Follotrimmen så bra.

 

 

Flere som er ute på oppvarming før løpet

 

 

….mer oppvarming fra den første delen av løypa

 

Jeg tar meg en tur for oppvarming i den første biten av løypa (1 km) og snur for retur der den forsvinner inn i Finstadmarka. Underveis treffer jeg flere kjente som Jan Billy, Svein, Christoffer og Frode, alle fra samme klubb – Team Sportsmanden.

 

Når Arvid inntar sin posisjon med roperten, er vi alle klare for start. Jeg stiller meg opp litt bak i feltet og er litt spent jfr. at kneet ikke var helt bra, men det kjentes ok og da er det bra nok.

 

 

klar for start litt bak i feltet

 

 

Starten gikk og vi satte av sted. Først sakte og så fortere ettersom feltet strakte seg ut langs Finstadveien og Markveien til vi krysset Søndre Tverrvei på gangbru.

 

Etter 1 km, over gangbrua og rett inn i Finstadmarka

 

 

Deretter bar det videre på flotte stier i Finstadmarka. Så langt alt vel og jeg har bra driv med god progresjon underveis ettersom jeg stadig forserer. Underlaget er bra og jeg nyter turen videre samtidig som jeg tenker at dette må være den fineste løypa i Follotrimmen. I hvert fall når forholdene er så bra som nå.

Underveis har jeg hatt en kar som har hengt på hele veien gjennom Finstadmarka, men da jeg øker farten i en bakke litt føre mål, hører jeg ham ikke og fornøyd med eget løpt, spurter jeg i mål.

 

Well done! sa jeg til meg selv og var godt fornøyd med egen innsats.

 

 

Her mangler ingen ting tenkte jeg og forsynte meg med både banan og appelsin samt et beger med saft. Herlig!

 

God stemning etter løpet

 

Arvid og Sidsel m.fl. holder rede på alt som behøves

 

Jeg skravler litt med Sidsel og Arvid før jeg takker for meg og sammen med Svein og Anikken, rusler jeg til parkeringsplassen bak skolen. Vi snakker litt om <Lyseren rundt> osv., men det får bli en annen historie. Takk for nå.

 

ca 7,3 km

 

40:20

 

For resultater m.m., se Sportsmanden

 

Flere bilder følger;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stiløping i Nøklevannskogen og litt til….

7 mai 2019. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. I og med at DNT Oslo og Omegn ved Odd og Einar tidligere samme dag hadde vært ute og blåmerket sti rundt Ulsrudvannet (1,7 km), måtte vi ta denne turen for inspeksjon (hehe), men først skulle vi en tur til St.Hansåsen og Skraperudtjern.

 

Fra Haraløkka tok vi grusvei til Rustadsaga og Løkka før vi tok sti opp til St.Hansåsen. Kneet mitt krangler fortsatt, men bedre etter som man blir varm. Det gjelder å være forsiktig. Underlaget er fint og det går greit opp til toppen.

 

 

Einar og jeg på St.Hansåsen i østmarka

 

Vi nyter utsikten og tar noen bilder før vi fortsetter videre til grusvei. Vi svinger til høyre og straks etter Passerer vi Hullet. Vi følger veien videre nedover til Skraperudtjern hvor vi tar sti/vei delvis rundt vannet. Merkelig at ikke jeg har vært her før sa Einar i det vi passerte over brua og videre langs elva opp til Rustadsaga.

 

 

Skraperudtjern sett fra Nord – Østmarka

 

 

Vi går opp Nøklevannsbakken og tar så sti/vei videre langs bredden av Nøklevann og Sørlimyra til Sørli og deretter sti innover i Nøklevannsskogen. Denne løper vi litt rundt omkring og frem- og tilbake (ca 6-7 km) hvor vi bl.a. er innom Bukkeberget.

 

 

Nøklevann sett fra Bukkeberget – Østmarka

 

 

Det er et utall av stier og det gjelder å holde tunga rett i munn, men før vi avslutter vår tur, måtte vi ta Ulsrudvannrunden som nå var blåmerket.Vi kommer innpå denne runden omtrent der Bøler IF har start og mål på sitt løp UVR (Ulsrudvannet rundt). Løypene er like frem til badestranda ved Ulsrudvannet, men skiller deretter lag når UVR fortsetter opp steinrøysa mens blåmerket sti tar ut til høyre og deretter rundt vannet. Siste 200-300 m kommer løypene sammen igjen før vi er tilbake til utgangspunktet. En morsom tur med mye stiløping – akkurat som vi liker det.

 

ca 12,4 km

 

1:38

 

Se tur på Strava HER:

 

Flere bilder fra samme tur følger;

 

 

Nøklevann – Sørlimyra 

Beveren lager hindeløype ved Sørlimyra – Østmarka

 

Fra Skraperudtjern til Rustadsaga langs Ljanselva

 

Badestranda ved Ulsrudvannet (gml: foto)

Follotrimmen 1.løp – Ski stadion, Ski

Klar, ferdig, løp sa Arvid og så var Follotrimmen 2019 i gang. Vårens vakreste eventyr i Follo som er et distrikt mellom Oslo og Østfold på østsiden av Oslofjorden. Follo består av kommunene Nesodden, Frogn, Oppegård, Ski, Vestby, Ås og de søndre delene av Enebakk kommune og det er nettopp disse kommuenene Follotrimmen tar utgangspunkt i da karusellen som har 8 løp er innom de fleste kommunene.

 

Jeg gledet meg over å være tilbake i Follotrimmmen etter ett års fravær da jeg i fjor var med i Stomperudkarusellen. Ikke noe galt i det, men det er liksom her jeg hører hjemme blandt likesinnede mosjonister og de litt mer seriøse.

 

Fra parkeringsplassen til stadion fikk jeg følge med Frode som er redaktør av Sportsmanden og Team Sportsmanden. Han hadde allerede løpt runden siden han var på jobb med kamera. Underveis mens vi gikk, fortalte jeg om kneet (menisk) som kranglet og at jeg først og fremst skulle fullføre løpet. God tur og lykke til sa han i det vi kom frem til stadion hvor vi treffer andre kjente.

 

 

Follotrimmen 1.løp – Ski stadion, Ski

 

 

litt oppvarming er viktig

 

 

Klar for årets karusell – Follotrimmen 2019

 

 

Det var fint å være tilbake og stemningen var god. Jeg hentet startnummer og tok deretter noen runder sammen med Ole Martin. Kneet kjentes ok, men det gjør litt vondt når det går nedover. Uansett var jeg klar for 1.løp i Follotrimmen 2019.

 

Når Geir og Arvid er enige (hehe) så er det klart for star i FT 1.løp

 

 

Klar, ferdig, gå og så var vi i gang. Løypa kjenner jeg godt fra før og tanken var å bare henge med der bak i feltet, men det går greit, faktisk bedre enn forventet. Progresjonen er bra og jeg kommer stadig lenger fremmover. Er nok noen som har vært for ivrige i starten og får det litt på slutten. Underlaget i skogen var bra, men jeg er forsiktig ned den siste kneika før langspurt på gangvei hvor jeg flyr (hehe) rundt hallen og i mål.

 

Tilfreds med å være i gang og med egen innsats går jeg litt rundt. Tar noen bilder av flere som kommer i mål, skravler litt Pål som var fornøyd med sitt løp (nr 3 totalt) og Ole Martin samt herr og fru Hjerpseth og andre kjente. Det var både fint og hyggelig å være i gang igjen.

 

 

Pål Onsrud – Team Sportsmanden – M25-29 nr 2. 17:37 og nr 3 totalt

 

 

Her er det god stemning både før og etter løpet

 

ca 5,0 km

26:24

Resultater m.m., se Sportsmanden

 

Flere bilder følger;

 

 

Frode – Team Sportsmanden og Janicke – Skiløperne. Ole Martin i bakgrunn