Ferie på hytta i Spydeberg

26 juli 2014. Fra hytta tar jeg sti ned til p-plassen og videre i gjennom skogen til grusvei. Denne følger jeg så videre forbi Fiskedammen til Haugen gård. Tar til venstre og fortsetter så langs Haugenveien til Skihytta.


Skihytta i Haugenveien

Har hørt mye fint om Skimtefjell og området rundt, så jeg lot meg friste og satte så kursen mot Skimtefjell. Passerte noen hytter før jeg kom frem til et stikryss. Det var flere stier i forskjellige retninger, men alle var godt skiltet.


Sti-og løypekryss. Jeg tar til høyre mot Skimtefjell.

Terreng og underlag var flott og det var bare å nyte den videre ferd. Passerte flere stikryss, men det gikk greit videre. Jeg fulgte nok sti for stor runde men det var ok, og så dukket plutselig Skimtefjellhytta opp. Gikk litt rundt og fikk tatt noen bilder før jeg forlot hytta på en annen sti enn den jeg kom.


Denne stod like ved hytta

 


Fra Skimtefjell er utsikten god

Området her var flott og terrenget likeså. Passerte Langtjern før jeg var tilbake på samme skogsvei som jeg kom fra Skihytta.


Langtjern

En herlig runde i et nytt område. Fra Skihytta, tok jeg så samme vei tilbake til Kula og hytta, som jeg hadde kommet.

Ca  12,9  km

1:16

Flere bilder fra samme tur:

 


Skimtefjellhytta

 

#skimtefjell #lyseren #østfold #mosjon #friluftsliv #tur

 

Ferie på hytta i Spydeberg

23 juli 2014. Fra hytta og ned til p-plassen. Tar så Kulaveien ett stykke, før jeg tar til høyre. Passerer Ruud gården og kommer så ut på Lyserenveien.

 


Utsikt mot Lyseren sett fra Ruud gården

Følger veien frem til Holli. Her svinger jeg til venstre inn Haugenveien, så Kulaveien til Kula og sti opp til hytta.

 


Holli mølle

 

Ca6,5 km

35 min

#lyseren #østfold #løp #mosjon #trening

Ferie på hytta i Spydeberg

21 juli 2014. Fra hytta tar jeg sti ned til p-plassen og videre i gjennom skogen til grusvei. Denne følger jeg langs Lyseren frem til p-plass ved Hemnestangen. Her fortsetter jeg på en sti som går rundt Hemnestangen, og tilbake til p-plassen.


Skogsvei/sti rundt Hemnestangen

Her i fra og videre følger jeg grusveien til Haugen gård hvor jeg svinger til høyre. Det er til tross for at jeg er tidlig ute, svært varmt men helt ok. Hilser også på noen til som er ute og løper en tidlig morgen. Jeg følger Haugenveien til Kulaveien og så langs denne tilbake til hytta på Kula.

 

Ca7,5 km

41 min

 

 

#lyseren #østfold #mosjon #løp #trening 

Østmarka; Mariholtet-Deledalen-Rustadsaga

18 juli 2014. Fra Harløkka til grusbanen og sti opp til Ulsrud. Været var i utgangspunktet bra, men så begynte det å regne og innen jeg nådde Korketrekkeren, så ?bøttet? det ned. Det var tross kraftig regn allikevel fasinerende å skue utover Nøklevann der store vanndråper brøt den ellers så stille overflate.

Jeg passerte Sarabråten og Sleppa hvor jeg tok veien videre mot Mariholtet. Det regnet fortsatt mye og en jeg møtte sa, flott vær, og med tommelen opp som tegn på at alt var ok, fortsatte vi i hver vår retning. Jeg krysset over demningen og fortsatte så videre på Elvågaveien til Deledalen.


Deledalen, 

Det hadde nå nesten gitt seg helt med å regne. Gikk ned skrenten og over bekken. Det var svært lite vann i Nord-Elvåga og for første gang på lang tid, gikk det å ta sti ved lavvann.


Sti ved lavvann

Straks etter passerte jeg over brua og så videre på skogsvei forbi petersbråtan, Langvannsbekken og opp til Høyås. Her i fra fulgte jeg grusvei tilbake til Haraløkka via Rustadsaga. Det var pussig at grusen fra Katisa til Rustadsaga var helt tørr, men slik er det bare. En flott tur rundt Nord-Elvåga tross regn i starten.

 Ca  15,7  km

1:40

 #østmarka #tur #trening #friluftsliv #mosjon

Østmarka; Nøklevann på langs

14 juli 2014. Fra Haraløkka på grusvei til Sarabråten og Sleppa. Tar til høyre og fortsetter så videre langs Nøklevann til Trekanten. Tar så veien rett frem et lite stykke før jeg tar til høyre forbi Aurtjern og opp bakken.


forbi Aurtjern og opp bakken

Passerer Fjellstad på vei ned til Holet hvor jeg svinger til høyre. Løper opp langs hestehagen til Løkka og så til høyre ved info-tavla. Følger deretter grusvei forbi Katisa, Bremsrud til Sleppa. Svinger så venstre mot Sarabråten og videre til Ulsrud. Her tar jeg sti ned til grusbanen hvor jeg avslutter med stigningsløp frem til bom ved p-plassen.


Haraløkka med klubbhuset til Bøler IF.   (gml: foto)

Ca14,2 km

1:32

#østmarka #trening #mosjon #løp #kondisjon

 

Landevei; Hurum rundt fra Sætre

Nils Kristian (NK) og jeg har i lengre tid syslet med tanken om å løpe Hurum rundt eller Nesodden rundt. NK som er fra Sætre, har tidligere tatt Hurum-runden både på sykkel og med joggesko. Jeg imidlertid, var litt kjent på Hurum da jeg som liten ofte hadde feriert på hytte mellom Fergeleiet på Storsand og Filtvet. Vi valgte Hurum rundt denne gangen, så får heller Nesodden rundt bli vårt neste prosjekt.

Siden det også denne dagen skulle bli svært varmt, gjaldt det å starte så tidlig som mulig og ca kl 07.30, møtte jeg NK i Sætre. Jeg parkerte bilen i Øraveien ved bussholdeplassen og var så klar for dagens langtur. Planen var Hurum-rundt inkl Holmsbu, ca 50 km.

Jeg har liten erfaring med lange løp, men gledet meg til denne langturen og ca 07.45, satte vi avsted. Godt med mat og drikke i hver vår sekk fulgte vi Søndre Sætrevei et stykke før det begynte å stige. Vi var blitt enige om at vi ikke skulle løpe bakker ,og slik ble det. Vi pratet om løst og fast, passerte Verpetjerna, og straks etter var vi oppe.


på toppen i Storsandveien tar vi første drikkepause

Etter en drikkepause fortsatte vi langs Storsandveien forbi “eplehagen” og så gikk det nedover. Utsikten mot Håøya/Oscarsborg og Drøbak er formidabel, og ekstra flott ble det med “Kiel-ferga” på vei innover mot Oslo.


Color line i Drøbaksundet

Det var mye ny bebyggelse langs veien innen vi kom til Storsand fergeleie, men bygget der den gamle butikken var, stod fortsatt. Husker at vi handlet her og at kjøpmannen senere samme dag, fraktet varene til hytta da vi ikke hadde bil.


den gamle fergekaia på Storsand

Fra fergekaia og videre utover mot Filtvet, kommer det litt vind fra sjøen og det lukter salt. Passerte også hytta som den gang var en firmahytte for Christiania Spigereverk. Artig var det å se denne igjen etter mange år. Tror det var i 1968 at vi var der første gang. 

Etter ca 16-17 km ankommer vi så Filtvet. Det har gått greit så langt og heller ikke, har det vært for varmt. Vi går innom en butikk og handler. Jeg kjøper en saft is og kald drikke.


fra Filtvet mot Tofte

Fra Filtvet følger vi Østre Strandvei forbi en gammel kirke, og så Vestre Strandvei videre mot Tofte.


Kirken som ble oppført i 1894, ble bygget i laftet tømmer

Det er fortsatt litt vind men, den kommer nå mer fra siden og bak, og kjøler ikke like mye. Det går imidlertid fortsatt greit og etter ca  22-23  km, er vi i Tofte sentrum. Det er fint her i Tofte og særlig badestrendene er innbydende og jeg tenker at hit skal jeg tilbake, men da for å bade.


Tofte


en av flere badestrender i Tofte


Tofte, sentrum

Vi fortsetter så videre gjennom sentrum og ut av Tofte langs Tofteveien. Veien svinger nå mot nordvest og vi forlater kysten. Det stiger jamt der vi nå tar oss oppover i Sagenedalen lags en rørleding, forbi et oppdemmet vann og så videre over Grønnsletta.


en demning i Sagenedalen

Her er det liten eller ingen vind og med sola i ryggen, blir det svært varmt. Vi passerer Tronstad gård og 31 km innen vi når frem til et veikryss ved Kano. Her vurderte vi iht. plan, å ta inn Myhreneveien og så til Holmsbu, men droppet det denne gangen.


en av mange sletter vi passerte….

Etter nok en drikkepause (ble mange av disse), følger vi veien videre over de mange og lange slettene. Fin utsikt var det også mot Rødbergvannet som var ett av flere vann vi skulle passere under veis. Det ble trangt om plassen enkelte steder med møtende tungtransport, men ellers greit da veiene er nokså oversiktlige. Vi passerte så fabrikken til Rottefella i Hurum og straks etter, var vi fremme ved Klokkerstua. Her ble det en god pause med mat og drikke. I vaskehallen fikk vi etterfylt drikkeflasker m.m., før vi var klare for den videre ferd.


Klokkarstua

Fra Klokkarstua tar vi Åsheimveien videre. Vi nærmet oss nå en maraton i distanse (det lengste jeg har løpt), og det merkes i bena, men det går greit. Vi passerer flere vann og åpne sletter, før vi gjør en stopp ved Mørkvannet.


Mørkvann

Her ved vannet tok jeg av sko og sokker før jeg dyppet bena i vannet, mens NK nøyde seg med å se på.  Det var nesten så det freste i vannet, men godt var det uansett, og ikke fløt det opp noen fisk heller, hehe.


Sætrebakken

Det var nå tyngre å komme i gang igjen, men det hjalp å høre at vi nærmet oss Sætre. Vi fulgte Sætrebakken forbi en rundkjøring og så bar det nedover mot Sætre på nokså stive ben. I bunnen av bakken, sier NK takk for følget og løper hjem, mens jeg fortsetter til bilen i Øraveien ved bussholdeplassen.


Sætre, tar til høyre mot bussholdeplassen i Øraveien

I og med at vi droppet Holmsbu pga varmen denne gangen, ble turen ca 4 km kortere, men bevares, 46 km lar seg allikevel høre.

En herlig tur rundt Hurum, og særlig morsomt var det å se igjen områder jeg husker fra mange år tilbake….og til deg NK, takk for fin tur!

Ca 46 km

Se mer fra Hurum

 #tur #løp #mosjon #friluftsliv #kondisjon #landevei

flere bilder fra samme tur:


Strandstua het hytta som vi ferierte på


Filtvet


Fra Tofte…..


på oversiden av demningen i Sagenedalen


Mørkevann


Hurum rundt fra Sætre, 46 km

Landevei; Lambertseter – Nordstrand

7 juli 2014. Fra Haraløkka og ned bakken forbi Snapper`n til grusbane og videre langs Generalen. Det var både varmt og klamt samt at det regnet litt også men, bedre ettersom det sluttet å regne. Jeg svingte til høyre og passerte Eterfabrikken før jeg kom ned til Østensjøveien som jeg fulgte til Abildsø. Hadde tenkt å løpe opp Lamberseterbakken i dag og som tenkt, så gjort.


Lambertseter

 

Jeg fortsatte videre langs Lambertseterveien forbi Nordseter til Ekebergveien. Her tar jeg til venstre og følger veien frem til Nordstrand-Sæter. 


Ekebergveien mot Nordstrand-Sæter

Svinger venstre igjen inn Nordstrandsveien og langs denne til Skulleruddumpa. Går opp Skullerudbakken og videre forbi Skullerud t-bane st.


Skullerudbakken

Følger så Generalen til Rustadsaga, opp Skolebakken og langs Bølerlia tilbake til Haraløkka. En flott tur langs landevei med tanke på Oslo Maraton senere i høst.

Ca 11,2  km

1:07

#trening #mosjon #løp #kondisjon #landevei

Landevei; Sandvika og omegn

3 juli 2014. Trim i arb.tiden. Var alene i dag og tanken var å løpe rolig rundt omkring i Sandvika og omegn. Fulgte Sandvikselva og Skuiveien forbi Franzefoss Kalkemølle til veikryss og så turvei langs elva på mottsatt side. Været var flott og det var bare å nyte turen og stillheten langs elva.


langs Sandvikselva
 

Turvei ble til gangvei som jeg følger videre under Ringeriksveien og Lommedalsveien i tunell. Det ble en del stigninger, men greit å løpe opp. I neste veidele, velger jeg å fortsette på gangveien langs Johs.Haugeruds vei til jeg igjen passerte under Lommedalsveien, og så over elva på Løkenbrua. Tok så en turvei langs elva og frem til Brynsveien som jeg krysser og videre langs den samme elva men, som nå heter Lommedalselva.


             Lommedalselva – Sandvikselva

I veikrysset Lommedalsveien og Gml.Lommedalsvei, tar jeg til venstre og følger Gml.Lommedalsvei  forbi Bryn skole til Brynsveien. Tar så til venstre og passerer nye Kolsås t-bane st.


her kommer Kolsås t-bane st.

I neste veikryss tar jeg igjen til venstre og fortsetter langs Bærumsveien forbi Gjettum, Valler og ned til Løkeberg skole. Etter å ha fulgt diverse veier i dette området, kommer jeg så ned til Prestveien og Engervannsveien. Følger langs Engervannet tilbake til Sandvika og Skattens hus. En flott tur i nærområdet rundt Sandvika.


Engervann – Sandvika

Ca15,6 km

 1:32

#trening #løp #kondisjon #mosjon

flere bilder fra samme tur:


Lommedalselva


Sandvikselva


fra Brynsveien på fin turvei langs Lommedalselva


Langs Sandvikselva


Landevei; Enebakkveien til Maurtuveien via Stensrudtjern

30 juni 2014. Fra Haraløkka langs Bølerlia til Nøklevann skole og ned “skolebakken” til Rustadsaga. Følger Generalen til Skullerud skole og grusvei videre forbi Skullerudstua og ned til Sagdammen.

Grusvei fra Skullerudstua til Sagdammen

 Tar Gml.Vintervei opp forbi Dal/Brenna til Klemetsrud og Enebakkveien videre til Stensrudtjern, så en turvei langs vannet til badeplassen.

 
Stensrudtjern; ligger sydøst i Oslo ved FV 155. Det er anlagt badeplass med sandstrand ved vannet samt stupebrett og badeflåte. Vannet har en gul-brun farge p.g.a mye skog og myr omkring. I vannet finnes både storvokst suter og karuss. Det er tatt suter på over 2 kilo i tjernet.


Stensrudtjern (gml: foto)

Fra stranda går jeg opp Stensrudåsveien og følger denne ca 800 m, for så å ta blå sti videre gjennom skogen til Maurtuveien, men hvor var det blitt av stien?…nå var landskapet rensket for skog og stien med den.

Jeg krysset allikevel det som var igjen av skog og med leire under skoene, kom jeg ut på Maurtuveien litt ovenfor pukkverket. Jeg vet ikke om det skal bli et nytt boligområde eller om det er pukkverket som trenger mer stein, men pent var det nå ikke.

Følger Maurtuveien forbi Klemetsrud kirke til Enebakkveien og Klemetsrud. Tar gangvei videre til Dal/Brenna og Vinterveien til Sagdammen i Skulleruddumpa.


Sagstua ved Sagdammen

Går opp forbi Sagstua til Skullerudbakken, så Generalen til Rustadsaga og opp Skolebakken. Langs Bølerlia tilbake til Haraløkka, hvor jeg avslutter med stigningsløp i den siste bakken og så hjem.

 18,9  km

 1:55

 #landevei #mosjon #trening #løp #kondisjon

 

Kristinaløpet 2014

29 juni 2014. Heidi og jeg reiste fra Bøler til Tolvsrød i Tønsberg da vi var invitert til lunsj hos Mona og Richard, før Kristinaløpet senere på dagen. Vi ankom ca 11.30, spiste en velsmakende lunsj og så satte vi kursen inn til Tønsberg sentrum. Vi dro alle fire i en bil og med Richard som kjentmann, gikk det greit å parkere i nærheten av start og mål som var på samme sted. Vi ruslet så litt rundt og heiet også på de minste, da barneløpet var på vei mot mål.


Barneløpet, på vei ned Storgata og i mål

Deretter stilte vi oss i kø for avhenting av startnummer og med nummeret på plass, tok Richard og jeg noen runder i Gunnarsbøparken for oppvarming. Tiden gikk fort og det nærmet seg start kl 14.00 for 10  km. Richard, som for ett år siden fikk avrevet akilles, var spent på om foten ville holde hele løpet.


Richard og jeg klar for start

Vi sa farvel til damene og inntok startfeltet. Her stilte vi oss opp litt beskjedent bak i feltet. Richard som hadde vært med en gang tidligere, hadde nøye forklart løypa, og jeg takket og bukket. Målet mitt for dagen var en tid rundt 50 min., mens Richard ville være fornøyd med 1 time.


Kun få minutter til start

Vi ønsket hverandre godt tur og lykke til, og så smalt startskuddet. Det ble bevegelse i startfeltet og innen passering av matta, var alle i gang. Med meg foran og Richard bak, fulgte vi Storgata gjennom deler av byen. Heidi og Mona kom med tilrop i det vi passerte.


Richard i Storgata (foto: Heidi S.Mathiesen)

I enden av Storgata tok vi til høyre inn Anders Madsens gate, så langs denne og opp til 1 km som også var løypas høyeste punkt. Richard var nå lengre bak, mens jeg forserte fremover i feltet. Synes det nå gikk greit og hadde funnet en bra rytme. Etter å ha passert noen smug, gikk nå løypa videre langs Hertug Guthorms gate, Farmannsveien og forbi en rundkjøring. Det var litt motvind på dette strekket, men ikke plagsomt.

Her vender løypa og fortsetter på turvei inn mot sentrum langs sjøen. Etter drøye 3 km, tar løypa av fra turvei til Nordbyen og så bærer det videre langs Tønsberg brygge. Med vinden i ryggen og sola midt i mot, ble det nokså varmt langs brygga. Her var det mye folk som heiet på sine og andre. Heidi og Mona som heiet ivrig, rakk jeg å vinke til i det jeg passerte.


Langs Tønsberg brygge på første runde.

Fortsatt gikk det greit og jeg var fornøyd med eget tempo. Vi passerte så benken der Jahn Teigen (skulptur) satt og så fortsatte vi langs Ollebukta. Krysset noen veier og var så tilbake i Storgata for vending og ny runde. Jeg kikket på klokka som viste 24 og noe, og tenkte at om jeg holdt samme fart, så ville dette bli bra.

I Storgata for andre gang og opp til6 km, passerte jeg flere som nok merket første runden. Tok også igjen en kar som økte farten da jeg var like bak. Det som var av stigninger var nå unnagjort og jeg hang meg derfor på denne karen. Sammen passerte vi flere mindre grupper. Jeg tenkte å ikke slippe ham og med nye tilrop fra Heidi og Mona på brygga, var det bare å fullføre som best man kunne.


På brygga for andre gang, her henger jeg med nr 2105 (blå trøye) inn til mål (foto: Heidi S.Mathiesen)

Jeg forberedte meg på en spurt og forsøkte å passere, men han holdt unna inn til mål. Jeg takket ham for drahjelp de siste 4 km, og var fornøyd med gjennomført løp. Med en sluttid på 48:42 og en negativ splitt på 13 sek, var jeg godt fornøyd med dagens løp.


Richard mot mål

Richard som kom i mål på 56:33, var selv godt fornøyd med løpet og ikke minst at foten fungerte bra hele veien.

Etter løpet gjorde vi oss klare for å se 5  km da denne skulle starte kl 15.30. Vi stilte oss opp i Storgaten omtrent 300-400 m fra start. Startskuddet smalt og straks passerte feltet der vi stod med brødrene Aukland i front sammen med Eirik Mysen og Benjamin Schøn.


Brødrene Aukland i front ut fra start

Mona som også deltok på 5 km, passerte i fin stil, men fikk dessverre problemer og måtte senere bryte.


Med startnummer 311, Mona (foto: Heidi S.Mathiesen)

Vi forflyttet oss ned til brygga ca 800 m før mål, og her tok det ikke lang tid før Anders kom. Han kom alene og det så faktisk ut som han “bare” cruiset dette inn til mål.


Anders Aukland, vinner Kristinaløpet 2014 – 5 km, på 15:07

Etter løpene og på vei tilbake til Tolvsrød, var alle enige om at dette hadde vært en flott dag og at vi måtte gjenta dette neste år. Mange takk til Mona og Richard:)

Ca10  km

48:42

Resultater:

Mer om Kristinaløpet kommer på Sportsmanden.no

#kristinaløpet #mosjon #løp #kondisjon