Landevei; Enebakkveien til Maurtuveien via Stensrudtjern

30 juni 2014. Fra Haraløkka langs Bølerlia til Nøklevann skole og ned “skolebakken” til Rustadsaga. Følger Generalen til Skullerud skole og grusvei videre forbi Skullerudstua og ned til Sagdammen.

Grusvei fra Skullerudstua til Sagdammen

 Tar Gml.Vintervei opp forbi Dal/Brenna til Klemetsrud og Enebakkveien videre til Stensrudtjern, så en turvei langs vannet til badeplassen.

 
Stensrudtjern; ligger sydøst i Oslo ved FV 155. Det er anlagt badeplass med sandstrand ved vannet samt stupebrett og badeflåte. Vannet har en gul-brun farge p.g.a mye skog og myr omkring. I vannet finnes både storvokst suter og karuss. Det er tatt suter på over 2 kilo i tjernet.


Stensrudtjern (gml: foto)

Fra stranda går jeg opp Stensrudåsveien og følger denne ca 800 m, for så å ta blå sti videre gjennom skogen til Maurtuveien, men hvor var det blitt av stien?…nå var landskapet rensket for skog og stien med den.

Jeg krysset allikevel det som var igjen av skog og med leire under skoene, kom jeg ut på Maurtuveien litt ovenfor pukkverket. Jeg vet ikke om det skal bli et nytt boligområde eller om det er pukkverket som trenger mer stein, men pent var det nå ikke.

Følger Maurtuveien forbi Klemetsrud kirke til Enebakkveien og Klemetsrud. Tar gangvei videre til Dal/Brenna og Vinterveien til Sagdammen i Skulleruddumpa.


Sagstua ved Sagdammen

Går opp forbi Sagstua til Skullerudbakken, så Generalen til Rustadsaga og opp Skolebakken. Langs Bølerlia tilbake til Haraløkka, hvor jeg avslutter med stigningsløp i den siste bakken og så hjem.

 18,9  km

 1:55

 #landevei #mosjon #trening #løp #kondisjon

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1081

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top