Sportsmandens Løpskarusell løp.2, Sandvika – Bestumkilen – t/r….

17 juli 2019. Selv om det fortsatt er noen dager til ferie er liksom kroppen i feriemodus, men allikevel, måtte TS-trøya luftes. Som trim i arb.tiden. hadde jeg tenkt en tur/retur Sandvika – Lysaker, men underveis, ble dette endret til et løp i Sportsmandens Løpskarusell – mitt løp nr. 2.

 

Gamle Drammensvei

 

Fra SBC-bygget fulgte jeg veien langs Engervannet et stykke før jeg tok inn Halvorsens vei. Det var litt ømme bein i starten, men bedre etter hvert som jeg i tur og orden fulgte Gamle Drammensvei, Høvikveien, Snoveien, Peter Loranges vei, Jernbaneveien, Nyveien og Marstrandveien til Lysakerelva ved Lysaker st. Hele veien har jeg holdt meg til venstre for jernbanen da planen var retur på motsatt side, men først, skulle jeg en tur rundt Vækerøparken ved Bestumkilen. Og her forteller bilder mer enn ord….

 

Her ved Bestumkilen vender jeg for retur Sandvika via Vækerøparken

 

Langs brygga ved Maxbo på Vækerø starter Kyststien mot Lysaker via Vækerøstranda og Sollerudstranda

 

 

 

Sollerudstranda

 

Det var herlig med frisk sjøluft i mot og det var bare å nyte. Ved Sollerudstranda tenkte jeg på Morten som helt sikkert hadde badet (hehe), men for min del, kan det bli en annen gang.

 

Lysakerelva

 

Jeg går opp gang- og sykkelvei til Lysakerlokket før jeg setter kursen mot Sandvika i det som kalles <<TourDeFinace>> som er sykkelveien vestfra til Oslo. Det går litt tyngre nå ettersom det blir varmere uten vind, men greier å holde bena noenlunde i gang og løper der det er mest mulig skygge.

 

Solvikbukta og Blommenholm båtforening

 

Utsikt mot Kalvøya og Lakseberget båtforening fra gamle Drammensvei

 

Fra Høvik stasjon følger jeg Sandviksveien til Solvikbukta og Blommenholm båtforening. Deretter krysser jeg E18 før jeg atter er innpå Gamle Drammensvei. Det går greit videre til Rådhustorget i Sandvika, men det mangler en drøy kilometer på en halvmaraton og derfor måtte jeg også ta en sløyfe rundt Sandvika Storsenter. Det ble tungt opp Jongsåsveien, men jeg klarer allikevel å få til en brukbar avslutning den siste biten tilbake til SBC-bygget. Herlig – tenkte jeg da løp. 2 var fullført.

 

I Sandvika ved Rådhustorget

 

En fin tur i strålende vær, litt varmt, men stedvis svalende vind – særlig langs sjøen 🙂

 

ca 21,3 km

2:16

 

flere bilder fra samme tur;

 

Gamle Drammensvei

 

på sti langs jernbanen mot Stabekk

 

Bestumkilen

 

 

Lakseberget båtforening – Kadettangen – Kalvøya

Haraløkka – Nordstrandkrysset – Ekeberg – Ryen…..

15 juli 2019. Siden jeg nylig har mottatt gavekort fra arbeidsgiver for 40 års tjeneste i etaten og at jeg har brukt noe av dette til nye sko – Hoka One One Clifton 5, var det nettopp disse jeg skulle teste denne gangen. Da fikk det heller være med stiløping i marka siden disse skoene er best egnet til et hardere underlag. Hun som ekspederte meg i butikken var litt morsom da hun påsto at jeg med disse kunne “fly” minst 5 min. raskere på 21 km. Nåja svarte jeg – så enkelt er det nok ikke, men det kan nok kanskje føles slik (hehe).

Fra Haraløkka fulgte jeg Bølerlia til Nøklevann skole og ned “skolebakken” til Rustadsaga før jeg tar Generalen til Skullerud. Skoene kjennes bra, men jeg flyr ikke – tenkte jeg mens jeg fortsatte ned Skullerudbakken til Skulleruddumpa.

Jeg kobler inn krabbegiret og løper opp Nordstrandveien som denne gangen ble både varm og lang, men straks over toppen, er alt ok. Jeg tar noen slurker vann før jeg fra Sæter/Nordstrandkrysset fortsetter langs Ekebergveien.

Det går forholdsvis greit, men kjenner at kroppen liksom er i feriemodus og noen bakker går jeg opp mens jeg stadig drikker litt vann. Jeg passerer Bekkelaget skole på oversiden og deretter Bækkelagshallen før jeg kommer ut på Ekebergsletta.

 

Ekebergveien – Ekeberg

 

Gangvei over Ekebergsletta til Ekeberg skole og Simensbråten

 

Jeg følger grusvei over sletta forbi Ekeberg skole til Simensbråten hvorfra jeg tar Vårveien videre til Ryen og deretter gangvei til Bryn hvor jeg krysser E6. Her går jeg opp til veikryss hvor jeg svinger til venstre inn Toftdahls vei.

 

Toftdahls vei

 

Fra Harry Fetts vei tar jeg Granhekkveien til Østensjøvannet og Østensjøveien før jeg går opp bakken forbi Skøyenåsen skole til turvei på baksiden av Oppsal sykehjem. Her i skyggen fra busker og trær nyter jeg noen minutter før jeg fortsetter langs Østmarkveien og Generalen. Jeg går opp Olav Nygårds vei et stykke før jeg løper den siste biten hjem over Haraløkka.

Og hvordan var skoene? Skoene satt som et skudd. Og selv om jeg ikke fløy avsted, så føltes det slik 🙂

Se tur på Strava HER

Ca 15,8 km

1:39

#trening #løpetur #mosjon #hoka #turogtrening #treningerbestute

Se flere bilder fra samme tur;

 

 

 

 

 

Nøklevann rundt via Sarabråtåsen og Slettfjell….

Jeg fulgte gangvei delvis rundt Haraløkka idrettsplass før jeg tok en grusvei opp til Ulsrudvann. Deretter tar jeg lysløypa videre innover til Nøklevann.

 

Merrapina – fra Nøklevann og opp til Sarabråten

 

Til en forandring tar jeg “Merrapina” som i sin tid kunne være nokså vanskelig for hest med vogn opp til Sarabråten.

 

Vannreservoaret som Heftye fikk bygget for å sikre vintervann til Sarabråten

 

Fra Sarabråten tar jeg av fra lysløypa og følger blå sti over Sarabråtåsen. Underveis passerer jeg Hauktjernbekken der det en gang ble laget et vannreservoar for vintervann til Sarabråten. På nedsiden av kulpen renner Hauktjernbekken ned den Hvite foss før den renner ut i Nøklevann.

 

En av flere stier over Sarabråtåsen

 

Jeg følger både merket og umerket sti over deler av Sarabråtåsen til lysløypa like ved Igletjern. Her svinger jeg til høyre og straks etter er jeg ved Hestehullet. Herfra tar jeg en av mine favorittløyper da jeg følger blå sti over Slettfjellet. Underlaget er bra og det går greit videre. Jeg hilser på de jeg møter, ikke så mange men, det er da noen som er ute og går tur.

 

Fra Hestehullet går det både blå sti og rød løype mot Guldsmeden og Slettfjellet

 

Fra Høyås tar jeg grusvei forbi Ødegården, Trekanten, Løkka og Rustadsaga før jeg går opp Nøklevannsbakken. Deretter løper jeg over Kusletta og Skredderløkka før jeg avslutter den siste biten hjem med stigningsløp. Det er fine forhold for stiløping nå.

 

Badegjester på Nøklevann ved Rustadsaga

 

ca 11 km

1:20

#Østmarka #oslomarka #nøklevann #natur #mosjon #friluftsliv

Fottur fra Bøseter på Norefjell til Ravnås – t/r…..

Som planlagt dro Nina, Maya og jeg en tur til Norefjell nærmere bestemt Bøseter i Krødsherad kommune for fottur i fjellet. Vi er ikke særlig kjent i området men da vi parkerte ved dammen, så vi straks en topp vi ville bestige. Dit opp skal vi sa Nina og pekte oppover en alpinbakke. Ja hvorfor ikke svarte jeg og så satte vi avsted. Og her forteller bilder mer enn ord….

 

Bøsteren – Norefjell   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ravnås – 1188 m.o.h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra Bøseter til Ravnås t/r

 

 

 

 

 

En herlig dag på Norefjell der vi gikk opp til Ravnås. Turen gikk langs alpinbakken i skitrekket et stykke før vi fortsatte på sti til toppen. I alt brukte vi ca 2,5 time. En tur å anbefale 🙂

 

Gulltjernmosen og Skimtefjell rundt….

Selv om det ikke er så lenge siden jeg var på Skimtefjell med Team Sportsmanden da vi løp <<Lyseren rundt>> gledet jeg meg minst like mye til å vise Einar hvilke flotte turområder som finnes her helt nord i Spydeberg kommune. Vi skulle løpe fra Kula til Lysefjell og deretter rundt Gulltjernmosen og Skimtefjell, men først skulle vi ta en skogsti mellom Kulaveien og Haugenveien rett nordover til Hemnesveien ved den gamle fiskedammen.

Fra hytta på Kula tar vi Kulaveien til postkassene før vi vender nesten 180 grader og følger skogssti rett nordover. Med litt vått gress i starten var det ikke til å unngå å bli bløt på bena, men det er ok og det går greit videre.

 

Skogsti fra Kulaveien til Hemnesveien

 

Vi kommer ut på Hemnesveien omtrent ved den gamle fiskedammen og her svinger vi til høyre. Straks etter passerer vi Haugen gård og like etter Vøyentangen svinger vi til venstre inn Lysefjellveien. Denne følger vi hele veien til enden hvorfra vi tar blå sti videre.

Og siden vi skal rundt både Gulltjernmosen og Skimtefjell tar vi til høyre i første stikryss. Og her forteller bilder mer enn ord…

 

Fra Lysefjell mot sørøst

 

 

Gulltjernet er et idyllisk tjern som inngår i myrreservatet. Tjernet ligger vest for Gulltjernmosen naturreservat i Spydeberg Kommune

 

 

Gulltjernmosen naturreservat er en blanding av regnværsmyr og jordvannsmyr. Området omfatter to myrkomplekser som heter Gulltjernmosen og Sjustjernmosen. Den førstnevnte er en overveiende regnværsmyr med mindre partier med vegetasjon. Sjustjernmosen der i mot er en dalmyr som ligger i nord-syd liggende grunnfjellsforsenkning. Dette er en flatmyr med elementer av regnværsmyr og myrtjern.

 

 

Sti- og løypekryss – Svenskeveien

 

Etter ca 2 km mot sørøst kommer vi til først et sti- og løypekryss før vi i neste kryss (100m) ved Svenskeveien, tar til venstre. Straks etter passerer vi Hesthagen. Underlaget er bra og det går greit å løpe.

Vi holder til venstre i de neste sti- og løypekryssene og straks etter Svarthølet stiger det jamt oppover på svaberg mot Skimtefjell og Skimtefjellhytta.

 

På vei opp til Skimtefjellhytta

 

Skimtefjellhytta driftes av Stegen Turnlag

 

 

Her tar vi en drikkepause med friskt kildevann pumpet opp fra ca 90 m. – herlig:)

Vi skriver oss inn i gjesteboka til Stegen Turnlag før vi setter kursen vestover ned skrenten til Gulltjernmosen og deretter Grevlinghimosen/Jakobsmosen før vi kommer til Lysefjell.

 

Gulltjernmosen – Grevlinhimosen/Jakobsmosen

 

 

Lysefjell

 

Til en forandring prater vi ikke så mye som vi pleier mens vi løper – mulig er det de flotte omgivelsene som fasinerer men så utbryter Einar – jeg trodde det bare skulle være skog, men dette er jammen en av de flotteste stedene jeg har løpt. Hit må vi dra flere ganger sa han i det vi svingte inn på Lysefjellveien. Denne følger vi til Haugenveien og deretter Hemnesveien som vi kom. Vi passerer Hemnes og deretter Lyseren og Hov Vannforsyning før vi i neste veikryss tar til venstre mot Kula. Den siste biten følger vi sti forbi p-plassen og opp til hytta

 

 

Vi avslutter en flott tur med en frisk dusj før vi spiser boller og drikker kaffe. Herlig sa Einar – som var veldig imponert over hvilke flotte turområder vi har ved Lyseren og Spydeberg.

ca 16,5 km

2:09

flere bilder følger;

 

#stegenturnlag #spydebergtrim #dntøstfold #skimtefjell #spydeberg #turogtrening

 

 

Gulltjernmosen naturreservat – Spydeberg

 

Gulltjern

 

 

 

 

Sandvika – Nesøya – Sandvika t/r…

5 juli 2019. Trim i arb.tiden med Nils Kristian. Fra SBC-bygget tok vi en runde rundt Sandvika storsenter før vi fra Thon Hotel Oslofjord fulgte Sandviksveien videre. Været var bra, passe varmt og litt svalende vind.

 

Kyststien ved Grønsun

 

Ved rundkjøringen (Sandviksveien,Slependveien,Billingstadslett) tar vi grusvei forbi Meny og kyststien langs sjøen til Grønsund. Deretter følger vi Broveien utover Nesøya forbi Halsen til Kiwi. Det er liksom her runden på Nesøya starter. 

 

Løpetur på Nesøya – Nesøya rundt

 

Høyre eller venstre spurte jeg NK. Venstre svarte han kjapt og var allerede på vei inn Otto Blehrs vei. Selve runden er stedvis nokså kupert og vi tror at det egentlig blir “hipp som happ” hvilke vei man tar, men uansett, er det jo like lagt (hehe) med ca 5,5 km.

 

Etter fullført runder der vi har løpt det meste av veien er vi tilbake ved Kiwi hvorfra vi tar samme vei tilbake til Rundkjøringen som vi kom.

 

Svaner i Grønsund (gml: foto)

 

Her ved rundkjøringen takker NK for følget da han smetter innom Meny før han drar hjem mens jeg følger Sandviksveien og Jongsåsveien tilbake til SBC-bygget. Nesøya rundt er en fin tur i flotte omgivelser.

 

ca 13 km

1:20

Flere bilder følger;

 

Langs Sandviksveien

 

 

Sandviksveien ved Sandvika storsenter og Thon Hotel Oslofjord

Brennarunden fra Haraløkka….

1 juli 2019. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur hvor vi denne gangen skulle ta “Brennarunden”. En nyetablert rundtur (2017) som starter på Mortensrud T-banestasjon og senter, men først skulle vi løpe fra Haraløkka.

 

Fra Haraløkka følger vi grusvei til Rustadsaga og Løkka før vi svinger ned til Hullet og Skullerud Idrettsplass. Underveis hilser jeg på Trond Ingen som kommer motsatt vei på sykkel. Vi krysser deretter Ljanselva før vi klyver opp brattbakken til Vannverket. Herfra følger vi Lysløypa mot Grønmo til veikryss hvor vi svinger til høyre og straks etter, er vi innpå “Brennarunden” som vi først tar mot Mortensrud.

 

Dnt Oslo og Omegn – Brennarunden

Brennarunden er en nyetablert turløype ved Mortensrud. Runden går fra Mortensrud T-banestasjon og senter gjennom bebyggelsen og ut i skogen før den returnerer forbi Lofsrud tilbake til Mortensrud senter. Turen går på asfalt, grusvei og noe sti nær Grønmo golfbaner. Runden som er godt merket hele veien er på ca 4,3 km.

 

Fin løype i skogen ved Grønmo golfbaner

 

Vi tar hele runden mot klokka dvs. – fra lysløypa til Brennaveien, Dalsåsen, Mortensrudveien, Lofsrudveien, grusvei ned forbi Lofsrud gård og under E 6 til Brennaveien før det blir en runde på sti mellom lysløypa og Grønmo golfbaner.

 

Gangbru over Brennaveien

 

Vel tilbake til utgangspunktet tar vi lysløypa til Skullerud Idrettsplass hvorfra vi tar grusvei forbi Skraperudtjern og Skullerud skole før vi går opp “skolebakken” til Nøklevann skole. Deretter tar vi Bølerlia og Nøklevannsveien til Haraløkka. Den siste biten hjem avslutter jeg med stigningsløp.

 

ca 13,6 km

1:34

Se tur på Strava

#løpetur #østmarka #brennarunden #mosjon #trening #turogtrening

Lyseren Rundt med Team Sportsmanden…

27 juni 2019. <<Lyseren Rundt>> for fjerde gang med Team Sportsmanden. I og med at Skihytta til Spydeberg IL er under ombygging brukte vi vår hytte ved Lyseren i Kulaveien som base. Og her var stemningen god både før og etter runden.

 

Lyseren Rundt med Team Sportsmanden. Fra venstre mot høyre. Hege, Terje, Per Magnar, Roar A., og Gunnar. Bak fra venstre. Roar T og Rolf Ivar. Foto: Arvid / turogtrening-Sportsmanden.no

 

Vi var 8 stk som la i vei fra hytta på sti et stykke før vi fulgte grusvei til Haugen gård og Vøyenenga. Og akkurat som at <<Lyseren Rundt>> er blitt entradisjon så er det også en tradisjon at været er strålende. Litt varmt, men helt ok. Vi pleier alltid å ta turen innom Skimtefjellhytta for å skrive oss inn i gjesteboka til Stegen Turnlag som drifter hytta, så også denne gangen, men siden vi nå startet fra vår hytte hadde jeg bestemt at vi skulle droppe Skihytta og heller ta turen over Lysefjell.

 

Fra Haugenveien ved Vøyenenga tar vi inn en grusvei mot Lysefjell

 

Fra Vøyenenga tar vi en nokså kupert grusvei videre mot Lysefjell. Deretter følger vi blå sti over deler av Gulltjernmosen før vi med hjelp av et tau klatrer den siste skrenten opp til Skimtefjellhytta. Her tar vi første drikkepause mens Roar T. sørger for at vi alle blir oppført i gjesteboka under Team Sportsmanden men navn osv.

 

Roar T. skriver alle inn i gjesteboka

 

Med et underlag som er bedre enn forventet nyter vi turen videre fra Skimtefjellhytta og over Gulltjernmosen fra Østfold til Akershus før vi kommer ut på Brevigveien ved Steinenga.

 

 

 

 

 

Det fine med slike turer er ikke bare opplevelsen i seg selv, men like fint er det å prate med andre underveis slik at vi blir kjente for hverandre. Fra Steinenga følger vi Brevigveien til Bærmerud hvor vi tar neste drikkepause.

 

Drikkepause ved Bærmerud etter ca 12,5 km

 

Fra Bærmerud følger vi Brevigveien et stykke før vi svinger til venstre inn Vestre Brevigvei. Og siden dette er fjerde gangen Roar T. og jeg er med, så har vi lært av tidligere feil ad veivalg, men jammen klarte vi å velge feil på akkurat samme sted som sist. Er det mulig tenkte vi, men neste gang…

Etter som vi nærmet oss Nosa og brua over til Lyseren Strandpark ble det litt frem og tilbake da deler av området var sperret med bånd, men det var greit og en etter en, krysset vi over brua.

 

Rolf Ivar, Roar A., Gunnar og Hege

 

Terje, Per Magnar, Roar T. og Arvid

Fra Lyseren Strandpark følger vi en nyetablert sti langs vannet et stykke før vi tar en skogsvei videre til Lyseren Bed and Breakfest ved Vatn. Herfra følger vi grusvei til Hallerud. Og akkurat som Roar t. sier at dette er hans favoritt parti, så får jeg det akkurat like tungt som jeg pleier nettopp her. For selv om jeg har vært nøye med drikke underveis så er det liksom som man aldri får nok. Jeg både går og løper om hverandre fra Hallerud og det går på et vis, men det var herlig å komme frem til hytta der de andre hadde kommet i tur og orden.

 

After run med mat og drikke. Herlig!

 

Vi oppsummerer turen mens vi spiser is, frukt og boller samt drikker flere liter med brus. Alle var vi enige om at dette hadde vært en fin tur i flotte omgivelser som vi bare må fortsette med. Herlig!

 

ca 24 km

3:07

Se tur på Strava HER

PS: til deg som ikke var med….sett av uke 26 neste år

Flere bilder følger;

 

 

Lyseren Rundt med Team Sportsmanden