Brennarunden fra Haraløkka….

1 juli 2019. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur hvor vi denne gangen skulle ta “Brennarunden”. En nyetablert rundtur (2017) som starter på Mortensrud T-banestasjon og senter, men først skulle vi løpe fra Haraløkka.

 

Fra Haraløkka følger vi grusvei til Rustadsaga og Løkka før vi svinger ned til Hullet og Skullerud Idrettsplass. Underveis hilser jeg på Trond Ingen som kommer motsatt vei på sykkel. Vi krysser deretter Ljanselva før vi klyver opp brattbakken til Vannverket. Herfra følger vi Lysløypa mot Grønmo til veikryss hvor vi svinger til høyre og straks etter, er vi innpå “Brennarunden” som vi først tar mot Mortensrud.

 

Dnt Oslo og Omegn – Brennarunden

Brennarunden er en nyetablert turløype ved Mortensrud. Runden går fra Mortensrud T-banestasjon og senter gjennom bebyggelsen og ut i skogen før den returnerer forbi Lofsrud tilbake til Mortensrud senter. Turen går på asfalt, grusvei og noe sti nær Grønmo golfbaner. Runden som er godt merket hele veien er på ca 4,3 km.

 

Fin løype i skogen ved Grønmo golfbaner

 

Vi tar hele runden mot klokka dvs. – fra lysløypa til Brennaveien, Dalsåsen, Mortensrudveien, Lofsrudveien, grusvei ned forbi Lofsrud gård og under E 6 til Brennaveien før det blir en runde på sti mellom lysløypa og Grønmo golfbaner.

 

Gangbru over Brennaveien

 

Vel tilbake til utgangspunktet tar vi lysløypa til Skullerud Idrettsplass hvorfra vi tar grusvei forbi Skraperudtjern og Skullerud skole før vi går opp “skolebakken” til Nøklevann skole. Deretter tar vi Bølerlia og Nøklevannsveien til Haraløkka. Den siste biten hjem avslutter jeg med stigningsløp.

 

ca 13,6 km

1:34

Se tur på Strava

#løpetur #østmarka #brennarunden #mosjon #trening #turogtrening

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1236

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top