Skitur på Hedemarksvidda – Gåsbu….

24 januar 2015. Skitur på Hedemarksvidda (Gåsbu) med Sindre for å teste løypene i Stenfjellrunden. Et renn hvor jeg har deltatt 7 ganger tidligere. Senest i Stenfjellrunden 2014 men, som jeg denne gangen dropper da jeg går Holmenkollmarsjen helgen etter.

Etter å ha plukket opp Sindre ved Schell på Kløfta, satte vi kursen mot Hamar og Gåsbu. Været var ikke som best med tett snødrev og litt vind men, dette skulle ifølge yr gi seg utover ettermiddagen. Ca klokka 10.00 ankom vi Gåsbu og fikk parkert på nedsiden av stadion. Her var det ikke mange biler men, noen var allerede på plass.

 


Parkering på nedsiden av Stadion. 
 

Planen var jo å ta samme løype som Stenfjellrunden, så med skiene under armen og snø til anklene, ruslet vi langs veien og opp til stadion. Jeg hadde underveis skrytt av hvor fint og flott det var her på Gåsbu, så da vi kom opp på stadion, ble jeg nokså lang i maska….for her var det ingen spor å se.

Vi satte på skia og staket oss ut stadion og under brua.  Og her var det jammen spor etter noen som hadde gått ut litt føre oss. Sindre som hadde blanke ski (skøyte ski) fikk det tungt i løssnøen, men bedre der det var spor han kunne stake i. Vi fulgte hovedløypa videre og etter ca 2 km, kom vi frem til et løypekryss. Stenfjellrunden er i utgangspunktet merket med gule skilt + piler men, her i løypekrysset var det 2 gule skilt med piler i hver sin retning. Det burde her ha stått på skiltene “løype inngang” og “løype utgang”, for selv om jeg har gått her mange ganger, er det slik at det står løypevakter her og da følger man jo ikke med. Sløvt av meg ja vel, men man følger bare løperen foran seg.  I og med at det her var nylig kjørt dobbeltspor, valgte vi å følge gul pil til venstre og så suste vi avsted i en lang slak utforbakke. Vel nede flatet det ut og så fikk jeg øye på en velkjent bru der løypa nå går innover mot mål og stadion. Vi hadde tatt feil og måtte derfor snu. Tilbake i løypekrysset, tok vi så upreparert løype videre. Her var det tross alt opptråkket spor og det gikk lettere men mye glipptak for Sindre som hadde blanke ski.

 


Lett terreng og furuskog mot Ormsætermyra

Løypa fortsatte nå i lett terreng og i fin furuskog innover ved Ormsætermyra. Furuene ble mindre ettersom det nå gikk slakt oppover i det halvåpne terrenget mot Appelsinhaugen. Fra Appelsinhaugen som er løypas høysete punkt med 736 m.o.h., skulle vi nå ha gått videre nedover mot Bårdsætra, men her var ingen synlige spor. Vi fortsatte derfor videre over Stenfjellet til vi kom innpå løypa der denne kommer opp igjen fra Bårdsætra. Etter å ha kjørt i slake nedoverbakker fra Stensæter, kommer vi så inn i et lettere skogsterreng og straks etter er vi ved Krakholen. Her tar vi en rastepauese med mat og drikke. Og jammen skulle yr få rett da det nå sluttet å snø. Det var fortsatt litt småsurt med vind og tåke og det gjaldt å ikke stå for lenge slik at vi ble kalde.

 


Mat og drikke ved Krakholen


til høyre mot Målia

Løypa tar nå til høyre og går så innover mot Målia. Vi passerer flere fine partier med myr og halvåpne skogspartier, før løypa vender og fortsetter mot Kveådammen og Stensæterbekken, før vi er tilbake ved Krakholen.


tilbake ved Krakholen

Her i fra går løypa nå i forholdsvis lett terreng før den fortsetter videre inn i lysløypa på nedsiden av Stenfjellhytta.

forbi noen hytter og så inn i lysløypa

Straks etter, svinger løypa mot Yksenåsen men, siden det var dårlig med spor, valgte vi heller å fortsette i lysløypa tilbake til Gåsbu. Det ble en herlig avslutning da vi kunne stå og stake de siste 5 km helt ned til p-plassen ved Gåsbu.

Været til tross, så hadde vi en flott tur på Hedemarksvidda der vi fikk gått store deler av Stenfjellrunden. 

Mange takk for fin tur, Sindre J

Ca 29,4 km

#skitur #mosjon #tur #stenfjellrunden #friluftsliv

flere bilder fra samme tur:Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1236

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top