Stallerudåsen rundt og Hvervenbukta i bilder….

25 desember 2018.  Tur til Hvervenbukta med Heidi og Maya første juledag, men først en morgentur rundt Stallerudåsen i Østmarka. Og her forteller bilder mer enn ord…

Over Skredderløkka mot Stallerudåsen med Maya

 

 

Stallerudåsen er en ås som ligger mellom Rustadsaga og bebyggelsen på Bøler/Bogerud. Selve plassen ligger vest for åsen, i bebyggelsen på Bogerud.

 

 

 

Skøytebane med natur is kalt “Pettersen”.

 

 

Senere samme dag tar vi en rusletur på Hvervenbukta der vi følger turvei rundt Ljanskollen, se bilder….

Hvervenbukta ligger i Bundefjorden-oslofjorden

 

Heidi og Maya på Hvervenbukta

 

 

 

 

 

 

Takk for følget og fortsatt God Jul:)

#østmarka #oslomarka #mosjon #friluftsliv #tur #hvervenbukta #visitoslo

 

 

Haraløkka – Haugerud – Godliaskogen……

18 desember 2018. Etter flere ukers fravær av forskjellige årsaker (ferie m.m.) var det fint å møte Einar på Haraløkka for felles tur.  En tur med joggesko litt rundt omkring.

Fra Haraløkka følger vi grusvei til Ulsrudvann og Østmarkveien som vi følger nedover til rundkjøring. Vi svinger deretter til høyre inn Hellerudveien og tar så denne videre frem til Hellerud. Underveis skravler vi som vi pleier og legger planer for fremtidige turer osv., men alt med måte, for det er mye man har lyst til.

Fra Hellerud følger vi gangvei et stykke før vi runder både Haugerud- og Trosterud skole. Deretter tar vi Tvetenveien tilbake forbi Hellerud til Tveita. Underlaget har hele veien vært bra, men best på gang- og sykkelvei langs Tvetenveien. Vi tar gangvei fra Tveita og opp til Stordamveien hvorfra vi velger å ta lysløypa videre inn i Godliaskogen.

Lysløypa i Godliaskogen-Trasopskogen

Og mens vi løper,  minnes jeg alle de gangene vi lekte i skogen, gikk på ski, hoppet i Godliabakken eller var på Trasopbanen med fotball og skøyter etter årstid. Det var nettopp her ved Godliaskogen og Trasopbanen jeg vokste opp.

Godlia skole

Det var morsomt å se både skolen og Trasopphallen eller Oppsal arena (som den nå heter) der vi var blant de aller første som brukte hallen siden vi hadde gymnastikk der. Bl.a. var jo Godliaskogen også en del av skoleveien da jeg bodde i Mekanikerveien.

Vel ute av Godliaskogen følger vi Mekanikerveien til Solbergliveien og Skøyenåsveien til Haakon Tveters vei. Straks etter Oppsal senter tar vi inn Østmarkveien og deretter Generalen før vi tar Olav Nygårds vei opp og tilbake til Haraløkka. Og innen vi skilte lag og satte kursen hvert til vårt ønsket vi hverandre God Jul.

Ca 12,5 km

1:22

Se tur på Strava HER:

#godliaskogen #løpetur #mosjon #treningerbestute #runforfun #turogtrening #visitoslo

Sandvika – Haslum – Kolsås-Dælivann landskapsverneområde…

13 desember 2018. Trim i arb.tiden med PM (Per Magnar) til Kolsås-Dælivann landskapsverneområde, men først en tur langs Engervannet og opp til Haslum.

Fra SBC-bygget fulgte vi Elias Smiths vei et stykke før vi tok turvei nordover mellom Engervannet og jernbanen. Det var litt glatt langs vannet, men bedre da vi kom ut på fortauet langs Prestveien. Denne følger vi frem til Kirkeveien hvor vi svinger til venstre. Det stiger jamt, men det går greit, og straks etter Haslum kirke, flater det ut. Her har jeg ikke vært før sa PM i det vi svingte inn Gamle Ringeriksvei. Denne fulgte vi så et stykke oppover før vi tok til venstre inn Dæliveien.

Her forlater vi landeveien og følger grusvei videre nedover forbi Skotta og inn i Kolsås-Dælivann landskapsverneområdet. Her velger vi blå sti gjennom skog og langs vannet. Og selv om det var litt glatt enkelte steder, gikk det greit med oss begge to.

På samme plass som det kjente maleriet til Ch.Skredvigs «gutten med seljefløyten» ble malt i 1886, tok vi en kort pause før vi satte av sted mot Dæliveien ved Fleskum gård.

Vi følger Dæliveien nedover forbi Valler og deretter Brynsveien videre til vi krysser Sandvikselva. Her skulle avslutte med stigningsløp gjennom BI-parken til SBC-bygget, men når sant skal sies, så var det PM som hadde mest på slutten. Han forsvant gjennom parken uten at jeg kunne holde følge, men like fult, ble det en flott tur. Litt kalt var det underveis med vind i mot, men så lenge vi ikke fryser, er alt ok.

Ca 12,7 km

1:19

Se tur på Strava HER

#løpetur #mosjon #treningiarbeidstiden #running #runforfun #budstikka #løpeglede

Litt rundt omkring – Lambertseterskogen – Manglerudskogen…

10 desember 2018. Med #denkaldefinetida, snø i marka og skispor fra Haraløkka, valgte jeg allikevel en tur langs landeveien med joggesko. Vel skulle det ikke bare bli landevei siden jeg også skulle ta lysløypa i Lambertseterskogen og deler av Manglerudskogen.

Fra Haraløkka følger jeg Bølerlia til Nøklevann skole hvor jeg svinger ned skolebakken til Rustadsaga og Generalen. Denne følger jeg et stykke før jeg fra tar gang- og turvei over E6. Straks etter brua kommer jeg innpå lysløypa der den kommer ned fra “Grisern”. Jeg svinger til venstre og følger deretter lysløypa gjennom Lambertseterskogen rundt Avstikkeren og høyblokka på Bergkrystallen før jeg kommer til Mellombølgen ved Pynten Barnehage. Løypa som er både morsom og kupert – kan anbefales.

Lysløypa i Lambertseterskogen (2,5 km)

 

Jeg følger Mellombølgen, Glimmerveien og Langbølgen til Lambertseter hvorfra jeg fortsetter på sti gjennom skog til Østerliveien. Her passerer jeg Lambertseter sykehjem og over Raschs vei før jeg i neste veikryss tar til høyre inn Gisles vei. Her har jeg ikke vært før, men fint er det nedover mot Østerli Terrasse som er pyntet til jul.

Østerli Terrasse

 

Herfra tar jeg gangvei over E6 og deretter langs Smedbergbekken helt frem til Østensjøvannet. Så langt at vel, litt glatt enkelte steder, men ellers ok. Jeg svinger til venstre langs vannet inn Manglerudskogen hvor jeg går opp bakken til Manglerudhallen. Utsikten over vannet mot Oppsal er flott og jeg bare måtte ta et bilde.

Oppsal sett fra motsatt side av Østensjøvannet

 

Fra Manglerudhallen løper jeg ned «blodbakken» og bort til rundkjøring før jeg følger Østensjøveien videre. Underveis lurte jeg på hvor jeg skulle ta svinge opp, men bråbestemte meg for å ta gangvei opp til Skøyenåsen skole og Oppsal senter. Bakken er bratt og jeg går for det meste, men løper den siste biten opp før jeg tar sti på baksiden av sykehjemmet og bort til Oppsalveien og Østmarkveien. Det går greit og mens jeg løper, kjenner jeg at det blir mildere og at snø blir til slaps. Ved rundkjøring tar jeg til høyre inn Generalen og her hilser jeg på Jon som kom motsatt vei før jeg tok Olav Nygårds vei opp til Haraløkka. En fin rundtur litt rundt omkring.

Ca 13,1

1:29

#løpetur #running #runforfun #trening #mosjon #nightrun #turogtrening

Kolsåsrunden fra Sandvika mot klokka….

6 desember 2018. Trim i arb.tiden. Kolsåsrunden mot klokka med kollega og klubbkompis (Team Sportsmanden) Per Magnar.

Fra SBC-bygget tok vi turvei gjennom BI-parken før vi fortsatte langs Brynsveien. Det stiger jamt oppover mot Bærum sykehus og Gjettum brannstasjon og etter ca 54 hm, flater det ut. Været er bra, noen små minusgrader, men helt ok.

Vi krysser Bærumsveien og følger deretter Brynsveien videre forbi Kolsås og over Lomma før vi ved Bryn kirke tar en rask fotopause.

Ved Bryn kirke – Bærum

 

Økriveien – Rykkinn

Her i fra tar vi Økriveien forbi Rykkinn før det bikker nedover mot Isielva og Ringeriksveien ved Nybrua. Vi følger langs Isielva mot Vøyenenga og deretter langs Sandvikselva tilbake til SBC-bygget. Underveis hadde vi en bra progresjon og siste 5 km økte vi tempo før vi avsluttet med stigningsløp den siste biten. Dette var en bra runde sa Per Magnar. Ja svarte jeg og den er minst like fin motsatt vei.

Ca 12,7 km

1:13

#løpetur #runforfun #mosjon #trening #budstikka #sandvika #bærum #turogtrening

 

Haraløkka – Haugerud – Rundtjern – Nøklevann….

3 desember 2018. Det ble nesten rett fra Tenereife og tur i Østmarka da jeg skulle løpe langs landevei til Haugerud og deretter i Østmarka tilbake til Haraløkka. Det har stort sett regnet hele dagen, men pussig nok, var det opphold akkurat mens jeg var ute. Herlig.

Og med melodien fra Wenches Myhrers album <<Vi lever – 1983>> i hodet, tenkte jeg mens jeg satte avsted fra Haraløkka “fra Tenerife til Østmarka, fra sol og varme til regn og kulde, men vi lever… fra tredemølle til våte stier osv.” nynnet jeg for meg selv mens jeg fulgte Generalen og Hellerudveien til Haugerud.

Her i fra, tar jeg Haugerudveien opp til Varmesentralen hvorfra jeg tar lysløypa videre. Starten på løypa er nokså tøff og jeg både går og løper om hverandre til Appelsinhaugen, men her i fra, går det greit videre.

I løypekryss holder jeg til venstre og straks etter passerer jeg gml. skibakke (Runtjernbakken) før jeg i bunnen av denne trodde at jeg måtte vasse i vann et stykke, men heldig vis, har noen lagt ut klopper slik at jeg kom videre uten å bli våt på bena.

Rundtjern – Østmarka (gml:foto)

Fra Rundtjern følger jeg lysløypa ned Rundtjernbakkene forbi Lutvangen til Nøklevann hvor jeg svinger til høyre. Jeg går deretter opp deler av Korketrekkeren før jeg fra brua løper videre opp til Ulsrudvann og Østmarksetra. Og siden Einar og jeg har for vane eller at vi skal løpe over 12 km, tok jeg en ekstra runde i Blindløypa før jeg satte kursen hjem. Det var herlig å være tilbake i Østmarka etter en uke på Tenerife.

Ca 12,5 km

1:19

#østmarka #oslomarka #mosjon #løpetur #treningsglede #turogtrening