Østmarka; Garfangåsen – Nilsåsen – Skytten…

Fra Haraløkka og grusbanen, følger jeg grusvei opp forbi Ulsrudvann og videre til Mariholtet via Sarabråten. Det var utrygt for torden og det buldret litt, men så klarnet det opp og siden var været ok. 

Jeg krysset over demningen og fulgte veien frem til veikryss. Her tar jeg til høyre inn Elvågaveien. Og siden jeg hadde tenkt meg en tur over Garfangåsen og Nilsåsen, fulgte jeg denne ett stykke før jeg tok av på blå sti (sykkelsti). Det var fine forhold og ikke lenge etter krysser jeg Stakan-løypa ved Deledalen. Det stiger en del, før man er opp ved Garfangåsen. 


Garfangåsen; ås øst for Nord-Elvåga


Nilsåsen; ås nordøst for Skytten. Navn etter Nils Skytten 

Hverken Garfangåsen eller Nilsåsen har noen utsikt, men terrenget er flott og jeg nyter turen videre mot Nordre-Skytten.


Skytten (Nordre-Skytten); en husmannsplass som lå idyllisk til på en odde nordøst i Sør-Elvåga. Nils Skytten gikk under navnet << Nils Løper`n >>  fordi han var så rask til beins. Han bodde på Skytten sammen med sin kone Andrea. Begge var kjent for sin store gjestfrihet, og Nils var kjentmannen og guiden for en rekke av datidens vandrere. (Fakta: Østmarka fra A til Å.)

Deretter krysser jeg sundet mellom Nord og Sør-Elvåga over El Paso, før jeg fortsetter på grusvei forbi Petersbråtan og Langvannsbekken. Jeg løper ett stykke opp langbakken, men den siste biten opp til Øgårdsmåsan, måtte jeg gå. Jeg velger å ta blå sti videre og etter å ha passert Bjønnesteinen, kommer jeg ut på grusvei som jeg følger forbi Ødegården til Trekanten. Her tar jeg til venstre mot Rustadsaga. Og etter å ha gått opp Rustadsagabakken, avslutter jeg med stigningsløp over Skredderløkka til Haraløkka. 

ca 16,8 km

1:54

flere bilder følger:

 

Østmarka; Nøklevann rundt og litt til…

16 juli 2015. Fra Haraløkka fulgte jeg Olav Nygårds veg ned til “Generalen” og Unnarennet. Her i fra, fortsetter på turvei ett stykke, før jeg tar grusvei videre innover i Østmarka. Været var bra, litt varmt, men ellers ok. Ved flotte Rundtjern, ble det noen bilder før jeg fortsatte ned Rundtjernbakkene til Nøklevann hvor jeg svinger til venstre mot Sarabråten.


Rundtjern; vann øst for Trasop. Vannet har vært et populært badevann, særlig for folk fra Hellerud og Trasop. På 1930-tallet ble det laget både brygger og et lite stupetårn og det ble lagt ut en badeflåte. Freidig IL la også til rette for at man kunne ta svømmeknappen her. Hellerudmannen Sigurd Andresen var en viktig drivkraft ba tilretteleggingen som samlet lokalbefolkningen i mellomkrigstiden og helt fram til 1960-tallet. Drikkevannrestriksjonene på grunn av avløpet til Nøklevann, ble aldri håndhevet. (fakta: Østmarka fra A til Å)

Jeg holder meg til grusveien og fra Sarabråten fortsetter jeg videre rundt Nøklevann. Ved “trekanten”, tar jeg veien rett frem før jeg svinger mot Fjellstad og ned mot Hullet. Her tar jeg til høyre opp mot Løkka og Rustadsaga.


på grusveien fra Hullet mot Løkka

Vel oppe Rustadsagabakken, fortsetter jeg ut over Skredderløkka ett stykke før jeg tar til venstre over “Pettersen” og langs Nøklesvingen bort til butikken. Med kremfløte til jordbæra i hånda, avslutter jeg med stigningsløp den siste biten hjem. En flott tur rundt Nøklevann og underveis, hørte jeg liksom stemmen til “kaggis” der han snakker om “knekkere” i tdf, for jammen er det nok “knekkere” rundt Nøklevann også, og i dag, løp jeg dem alle. 

ca 11,8 km

1:08

#østmarka #nøklevannrundt #mosjon #trening #løpetur

 

 

Østmarka; Finfallåsen – Karismyr – Skullerud…

13 juli 2015. I og med en kraftig regnbyge, ventet jeg til denne hadde gitt seg, før jeg fra Haraløkka løp over grusbanen og opp til Ulsrudvann på ny grusvei. Denne veien var nå blitt utbedret fra sti til flott grusvei. Fra Ulsrud fortsatte jeg videre på grusvei til Nøklevann, Sarabråten, Sleppa og Hestehullet hvor jeg tar av fra veien og følger løype ett stykke til nytt kryss.

Her tar jeg blå sti mot Slettfjellet. Stien deler seg og jeg velger å holde til venstre siden jeg skulle videre til Gullsmeden via Finfallåsen. Og i neste stikryss, tar jeg venstre og straks er jeg på Finfallåsen. Har ikke prøvd denne stien før. Omgivelsene er frodige og jeg nyter hvert sekund.


Finfallåsen; 263 moh. Ås vest for Nord-Elvåga i forlengelsen av Slettfjellet, rett nordvest for Gullsmeden. Det heter seg at åsen skal ha fått navn etter en trefning mellom nordmenn og svensker under Karl 12.s felttog i 1716; åsen der fienden falt. (fakta: Østmarka fra A til Å) 

Vel nede ved Gullsmeden og på grusvei, følger jeg denne mot Høyås ett stykke, før jeg tar blå sti (sykkelsti) videre til skogsvei. Denne tar jeg så nedover til krysset ved Langvannsbekken.

Regnbygene til tross, så er forholdene gode og jeg fortsetter derfor på sti fra Langvannsbekken og opp mot Langvann. I neste sti-kryss, tar jeg til venstre langs Langvann på vestsiden av denne.


Sti-kryss nordvest for Langvann

Blå sti møter rød løype og denne følger jeg forbi Gudbrandsdalen og opp til Breidåsen. Her er omgivelsene flotte og jeg bare “måtte” ta noen bilder.


Fine forhold på Breidåsen

I neste løypekryss ved Trolldalen, vurderer jeg å ta til venstre mot Østmarkkpl. og Rundvann, men velger å fortsette rett frem da jeg ville ta turen over Karismyr til Skullerudåsen.


På klopper over Karismyr

Det er litt vått enkelte steder, men det går greit og i det jeg passerer Karismyr, legger jeg merke til at det er en del multer på vei, men at det fortsatt er en stund til disse er modne.

I neste sti-kryss hadde jeg tenkt meg over Skullerudåsen og ned Fjellstadbakken, men siden det nå var så flott, valgte jeg heller å fortsette mot Raudmyr og Skullerud. Det gikk jamt nedover både på sva og stein og ikke lenge etter, var jeg ved neste sti-kryss. Her var det satt opp en kopi av en av markas eldste skilt.


Mellom Skullerud og Rundvann ved Raudmyr

Jeg tar til høyre og følger Flyktningeruta videre mot Skullerud, før jeg fra Vannverket, tar veien forbi Oasen til Skullerud. Her i fra, følger jeg langs Generalen til Rustadsaga. Går opp skolebakken, før jeg avslutter med stigningsløp langs Bølerlia til Haraløkka. En flott tur med mye stiløping og særlig fint var det over Finfallåsen.

Ca 14 km 

1:38

#østmarka #trening #mosjon #løpetur #friluftsliv #turogtrening

Flere bilder:


Slettfjellet


vest for Langvann


på Breidåsen


sti-kryss ved Raudmyr


Bølelia mot Haraløkka

 

Østmarka; Sagstua – Skullerud


Sagstua var opprinnelig sagmesterbolig på Skullerud i Oslo. Den sto ved Sagdammen, som hadde blitt konstruert for å gi nok vannkraft til ei sag. Huset som ble oppført på slutten av 1800-tallet, brant i 1999, men det ble senere restaurert og eies nå av Oslo Kommune. Sagstua var en del av av Sagløkka, som bl.a. omfattet parkeringsplassen ved Skullerudkrysset og Sagdammen.

 

Landevei; Kolsås/Dælivann rundt

9 juli 2015. Trim i arb.tiden. Fra Skattens hus fulgte NK og jeg en gangvei langs Engervannet, før vi fortsatte langs Prestveien og Kirkeveien opp forbi Haslum til Haslum kirke. Det var nokså varmt men, med vind imot, var det ok. Vi tok Gml.Ringeriksvei videre og etter å ha passert Godt Haab, Stein gård og Steinstjernet, var vi oppe ved Øvre Toppenhaug.


Gangvei mot Øvre Toppenhaug


ned trappa, under veien og nedover til Bærums Verk

Fra Toppenhaug går det jamt nedover og straks er vi ved Bærums Verk. Her i fra, følger vi veien langs Lommedalselva, så Brynsveien til Bryn kirke og deretter en gangvei langs Gml.Lommedalsvei forbi Wøyen gård. Vi krysser Isielva ved Vøyenenga, før vi fortsetter langs Skuiveien og Sandvikselva tilbake til sandvika og Skattens hus. En fin tur med fin progresjon underveis.

Ca 19,1 km

1:48

#trening #løpetur #mosjon #turogtrening 

flere bilder:mot Bærums Verk


langs Skuiveien forbi Kirkerudbakken

 

 

 

 

 

 

 

Landevei; Haraløkka – Klemetsrud – Åsland Pukkverk…

6 juli 2015. Fra Haraløkka til Nøklevann skole og ned skolebakken til Rustadsaga, før jeg fortsetter langs Generalen videre til Skulleruddumpa. Været var ok men, veldig lummert og det tok ikke langt tid før jeg var drivende våt. Jeg fulgte Vinterveien til Dal/Brenna og Klemetsrud. Her tok jeg til venstre langs Enebakkveien ett stykke, før jeg krysset denne og fortsatte langs Maurtuveien til Åsland Pukkverk. Her tar jeg en ny turvei videre (ca 500-600m), før jeg i veikryss tar til høyre og over E6.


Fra sti- og løypekryss ved Åsland. Krysser E6

Jeg har en gang tidligere vært i dette området , men da kom jeg motsatt vei etter en tur rundt Grønliåsen med Frode. Vel over brua fulgte jeg turvei ett stykke, før jeg tok en sti opp til Snipemyrlia. Frem til hit hadde det ikk regnet en dråpe, men så åpnet slusene seg og det rant vann alle veier. Jeg fulgte Slimeveien, Åslandhellinga og en turvei, før jeg igjen fulgte Slimeveien.

 
Turvei mellom Åslandhellinga og Slimeveien

Straks etter å ha passert Bjørnholt Skole kom jeg ned til Ljabruveien. Her tar jeg til høyre mot Klemetsrud, for så å returnere tilbake til Haraløkka samme vei som jeg kom. Det ble en fuktig tur, men flott allikevel og ingen problemer.

Ca 18,7 km

1:50

#trening #mosjon #turogtrening #løpetur

Flere bilder følger:


Klemetsrud sett fra Åsland Pukkverk


Brua over E6

 

 

Lyseren rundt med joggesko

30 juni 2015. Lenge har jeg hatt et ønske om å løpe Lyseren rundt, og da jeg via Strava oppdaget at Marius hadde tatt runden, var jeg ikke sen om å be meg med på en runde der han skulle vise vei. Marius som jeg er blitt kjent med gjennom Follotrimmen, og “skriveblokka” på Sportsmanden, ble minst like ivrig, og så fant vi en passende dato. Dette blir helt sikkert Frode med på, sa Marius.

Jeg snakket deretter med Frode, og siden vi tidligere har “luftet” tanker om mulig løp osv., ble vi enige om en runde for å rekognosere. Og siden Marius hadde tilgang til Skihytta med dens fasiliteter, inviterte vi til felles tur via “skriveblokka”.

 

Vi var 10 stk som møtte på Skihytta i Spydeberg for felles tur rundt Lyseren. Fra venstre: Roar, Marius, Trond Inge, Svein, Lasse, Vidar, Trond Olav, Frode og Ronny.   (foto: turogtrening – Arvid Mathiesen)

Været var strålende og alt lå til rette for en fin tur. Og med Marius foran, satte vi avsted mot Skimtefjell.


Mot Skimtefjell


Roar, Marius og Frode skriver seg inn i gjesteboka – Skimtefjell

Trond Olav som også har hytte ved Lyseren er godt kjent i området, og sammen med Marius ledet han an den videre ferd. Vi passerer Gulltjernmosen på klopper og følger deretter sti videre mot Brevigsveien.


Fine forhold for stiløping


Som perler på en snor, vi skravler og løper, og kansje var det Roar som skravlet mest, hehe

Underveis skravler vi alle mann og da Vidar spør om hvordan bena er etter Midnight Sun Marathon (MSM), svarer jeg – at de kjennes bra. Ikke la deg lure sier Vidar, for ofte kjennes de bra, men så… han sa ikke mer, men jeg skjønte hva han mente, og nettopp dette skulle jeg få erfare underveis.


Etter ca 7 km er vi på Brevigveien. Drikkepause

I flotte landlige omgivelser følger vi veien videre forbi Bermerud badeplass, før vi tar inn Vestre Brevigsvei.

Vi følger veien ett stykke, så langs et jorde, deretter er vi innpå samme vei igjen og her blir det litt frem og tilbake da våre stifinnere ikke helt får bestemt seg, men så finner vi rett sti. Denne er kronglete men ok og straks er vi ved ei hytte hvor vi tar en drikkepause.


Tross varmen sitter smilet løst

Vi følger grusvei (Rolighetsveien) og sti langs vannet, før vi krysser Lyseren på hengebru ved Nosa.


Nosa – brua gynget godt da vi krysset denne

Vi passerer et hyttefelt og følger så en sti på vestsiden av Lyseren frem til denne ender i en pløyd åker. Hvor ble det av stien var det noen som spurte? Heldigvis var det tørt så det gikk greit å krysse jordet, men så greit gikk det ikke med bena mine. Nå kjente jeg for alvor at de ikke var restituerte og Vidar fikk rett.

Vi fulgte nå en grusvei videre forbi Vatn mot Hallerud. Jeg klarte ikke lenger å holde følge, og jeg sa til de andre, at de bare skulle fortsette og så kommer jeg etter. Etter ca 17 km var vi alle samlet på Hallerud. Her ble det ny drikkepause før vi fortsatte langs Lyserenveien på asfalt. Jeg ble straks hengende noe etter og fikk følge av Frode.

Da Marius tok av fra veien for å følge grusvei gjennom skogen, ba jeg Frode om å bli med de andre slik at jeg kunne fortsette langs Lyserenveien. Jeg passerte Ruud gården og badeplassen, før de andre nådde meg igjen på Kula. Sammen fulgte vi sti opp til vår hytte på Kula.


Med karene fra «blokka» på hytta.

Det var trivelig med hele gjengen på hytta, og etter en real pause med vann og noen bilder, satte vi så av sted igjen til naboens store overraskelse da hun så 10 spreke karer passere.

Vi fulgte sti ett stykke og deretter en grusvei videre. Og med de andre foran og meg litt lenger bak, passerte vi Haugen gård før vi fulgte Haugenveien tilbake til Skihytta. 

Vel tilbake på Skihytta med alle man, var vi alle enige om at dette hadde vært en flott tur. Og så bar det inn i hytta der Marius og jeg sørget for enkel bevertning med mat og drikke. Enkel og enkel, for moren til Marius hadde bakt en stor sjokoladekake og kokt kaffe. Dette smakte fortreffelig!


Enkel servering i Skihytta,


Og her går praten lett rundt bordet.

Tusen takk til Marius og Ronny som åpnet hytta, og ikke minst takk til dere alle for en flott tur rundt Lyseren!

Det var både hyggelig og morsomt med felles tur:)

Ca 23,7 km

2:45

#spydeberg #lyseren #mosjon #løpetur #friluftsliv

 


Ruud badeplass. Mer om Lyseren her

flere bilder følger:

 

Landevei; Lyseren – Spydeberg

24 juni 2015. Fortsatt litt øm i bena, men fint med en rolig tur rundt hytta i Spydeberg.

Fra hytta på sti, før grusvei videre forbi Fiskedammen til Haugen gård. Her i fra, følger jeg Haugenveien til Holli og Lyserenveien ett stykke, til grusvei. Denne følger jeg gjennom Ruud gården og så ned til Ruudstranda.


Lyseren – Ruudstranda  (gml: foto)

Fra stranda følger jeg sti langs vannet til Kula og opp til hytta. En fin runde og passe lang.

ca 6,5 km

36:21

#lyseren #spydeberg #trening #mosjon

 

 

Midnight Sun Marathon – 2015

19 juni 2015. Tromsø – Midnattsolens rike.

Med et velkommen til midnattsolens rike og Midnight Sun Marathon 2015 – den 26 i rekken, var vi både opprømt og spente da vi gikk av flyet på Lagnes i Tromsø, for ikke bare skulle det løpes, men vi skulle også feire Heidis bursdag og vår 18 års bryllupsdag mens vi var i Tromsø. 

På vei til hotellet med Flybussen, hadde jeg håpet å se noe av løypa vi skulle løpe neste dag, men veien var lagt i tunnel og straks var vi i sentrum. Innskjekkingen gikk greit og ikke lenge etter, var vi på vei ut i Tromsø sentrum. Været var grått og det regnet litt, men dette ga seg og tro det eller ei, så hadde vi ikke mer regn under vårt opphold i Tromsø. Herlig!


Rett ved hotellet, hadde vi denne flotte utsikten mot brua, Isahavskatedralen og Tromsdalen. 

Heidi har ikke tidligere vært i Tromsø ei heller så langt nord, mens jeg har vært før da jeg var i marinen, men det er ca 34 år siden. Mye er forandret og det er ikke lett å kjenne igjen det man husker fra den gang, men vår nabo på hytta i Spydeberg som er fra Tromsø, hadde laget en liste over hva vi måtte få med oss mens vi var i Tromsø.

Cruise-båtene ligger i kø for anløp i Tromsø


Gammelt og nytt om hverandre


Etter å ha vært litt rundt omkring, ruslet vi til Rådhuset som var omgjort til sekretariat og MSM-shop, for å hente startnummer.

I og med bursdag m.m., hadde vi i forveien bestilt bord på Vertshuset Skarven. Og her hadde vi en hyggelig kveld med god mat og godt drikke. Og innen vi avsluttet kvelden helt, var vi også innom Rorbua. Kanskje Norges mest kjente pub?…”for her skal man høre mye før øra faller… osv.,


Gratulerer med dagen, Heidi:)

 

20 juni 2015. Midnight Sun Marathon

 

Dagen opprant med at vi overvar forskjellige aktiviteter. Storgata og Stortorget var pyntet for fest.


Storgata…


…. og torget

Været var lett overskyet, men fint, og det var nesten helt vindstille. Så dette lovet godt for løpene som skulle starte utover dagen og senere i kveld. Hel maraton skulle starte kl 20.30 mens halv maraton skulle starte kl 22.30.

På torget var det stor stas med utdeling av MSM Idrettsstipend 2015 til unge talenter fra nord, samt at Alf B.Dahl og Running El Camino overrakte gave til Kirkens Bymisjon.


En sjekk på 500 000 kr overrekkes til Kirkens Bymisjon i Tromsø

Og før vi gikk for å spise, fikk vi også med oss Labb og Line barneløp. Her var det mange som deltok og innsatsen var stor. Herlig:)


Mye folk langs løypa for å heie på de minste

Deretter gikk det slag i slag med flere løp som Coop Minimaraton og MSM-mila.

 

Etter å ha spist på Yonas Pizzeria, var det tid for å skifte og så var jeg klar for Midnigt Sun Marathon.


Klar for MSM 2015

Tok farvel med Heidi og stilte meg deretter opp litt bak i feltet. Jeg var nokså optimistisk med tanke på løpet, for det siste FT-løp på Sofiemyr var oppløftende og med Vidars beskrivelse av løypa, gledet jeg meg til å komme i gang. Jeg har en drøm om å nå sub4 en gang, men treningsgrunnlaget og vond legg den siste tiden, bar ikke akkurat bud om at dette skulle skje her i Tromsø, men først skulle det løpes.


God stemning like føre start

Klar ferdig gå var det noen som sa og så smalt startskuddet og løpet var i gang. Først gikk det sakte, men så økte farten, og etter å ha løpt Grønnegaten ut, løp vi Storgata tilbake ett stykke, før vi svingte til høyre inn Fredrik Langes Gate. Og med tilrop fra Heidi om “god tur” fortsatte vi nedover mot kaia og langs denne ett stykke.


God tur ropte Heidi i det vi svingte inn Fredrik Langes gate

Deretter passerte vi “Polar Museet i Tromsø”, før vi rundet Fridtjof Nansens plass og så videre inn på Tromsøbrua og over denne til Tromsdalen. Jeg hang med en større gruppe og alt var såre vel. I det vi bikket over toppen, fikk vi en flott utsikt rett i mot kirken og Tromsdalen.


over brua mot Tromsdalen

Ved kirken tok løypa av til høyre og fortsatte så videre langs Solstrandveien sørover til vending like før “Tromsøsvingen”. Tempo er ok og jeg holder greit følge med 4t-balongen.


Fartsholder var Alf B.Dahl og Jon-Geir Iversen fra Running El Camino – Charity

 “Alf B.Dahl, 19 maraton på 19 dager – til inntekt for Kirkens Bymisjon”. Jeg storkoser meg med løping sier Alf B.Dahl som lørdag 22. mai satte seg på flyet til Spania for å løpe 19 maraton a`42 km på 19 dager på rad. Ferden startet 27. mai og skulle følge El Camino – pilgrimsveien – som ender opp i Santiago de Compostela. Men helt slutt på “galskapen” er det ikke før etter den 20. maraton på torget i Tromsø der han skal overrekke skjekken på 500 000 kr til Bymisjonen. Totalt har han da løpt 840 km.” Imponerende!

(sitat; Av Karl-Johan Jakola, styreleder Midnight Sun Marathon (MSM))

Jeg gratulerte med imponerende innsats og vi vekslet noen ord. Jeg nevnte også at jeg hadde tatt noen bilder og at disse muligens kunne dukke opp på Sporstmanden. Sportsmanden svarte Alf B., der er jeg ofte innom. God tur videre sa jeg og slapp meg så litt tilbake. 

Det kom nå endel løpere mottsatt vei som hadde vært ute ved “Tromsøsvingen” og vendt. Her fikk jeg øye på en kjenning fra Follotrimmen, Geir Simonsen. Jeg ropte til ham i det vi passerte.


Geir Simonsen var ikke snauere enn at han foruten å bli nr 6 totalt, også vant klasse M50-54. Gratulerer!

Etter vending gikk det fortsatt greit og jeg nyter ferden videre tilbake mot brua. Været er ok litt kjølig, men det er bare behagelig og i det vi nærmer oss brua og Tromsdalen, dukker sola frem mellom skyene.


etter ca 17 km passerer vi under brua

Vi passerer under brua og fortsetter så langs Tromsøysundsvegen på gangvei. Denne følges videre over Tromsdalselva, før vi ved Tromskraft, svinger til høyre inn Evjevegen.


Evjeveien – Tromsdalen

Frem til Evjevegen (19 km) har jeg hatt følge med 4t-balongen og alt har gått greit, men nå som det gikk slakt oppover, kjente jeg at noe ikke var helt som det skulle være og avpasset derfor farten noe. Litt skuffet innser jeg at dette nå kommer til å handle om å fullføre. Jeg var rett og slett ikke “prepparert” for sub 4t. Vel vel tenkte jeg da vi nådde toppen av brua mens balongen forsvant ut av syne.


“Amazing” sa en franskmann og pekte på sola

Med avpasset fart var det tid for å nyte omgivelsene og mens vi var på vei nedover brua mot Tromsø, kom det opp en kar på siden. Amazing sa han, og pekte på midnattsola. Vi veklset noen ord på stottrende engelsk innen vi var over brua og passerte 21 km. Vi fulgte så samme trasse tilbake som vi kom langs kaia. Her stod Heidi og heiet. Jeg var sliten, men fattet nytt mot med oppmuntrende tilrop. Det hjalp også at vi nå fortsatte sammen med de som skulle løpe halvmaraton siden løypa videre var den samme.


på vei utover langs Strandvegen


forbi Telegrafbukta og videre på gangvei mot flyplassen

Det var stedvis mye folk langs løypa og det var oppmuntrende med tilrop. Selv om bena nå bar preg av et litt for dårlig grunnlag, gikk det allikevel greit. Flytårnet kom endelig til syne og etter passering av denne, var det bare å ta fatt på den siste mila tilbake.


Langnes flyplass

Farten var det blitt “så som så” med, for jeg både gikk og løp litt om hverandre , men det var inspirerende å se at det fortsatt var løpere på vei utover mot flyplassen og vending.


Kvaløyvegen, nest siste mat- drikkestasjon 8 km til mål

Etter påfyll med mat og drikke, gikk det noe lettere og humøret steg betraktelig. Jeg gledet meg etterhvert til å komme i mål og fra siste drikkestasjon og inn, ble det en kamp mot meg selv da  jeg skulle være i mål innen kl 01.00. De siste 2-3 km ble lange, men så dukket Storgata opp og med nye tilrop fra Heidi økte jeg farten og spurtet i mål.


straks i mål

Herlig tenkte jeg da jeg så at klokka ennå ikke var passert 01.00. På tiden 4:26:42 hadde jeg fullført MSM 2015, og med en flott medalje om halsen, var alt det vonde glemt:)


Midnight Sun Marathon – 2015. Mission Completed.

Løypa var flott og selv om det ble slitsomt, så var det allikevel gøy å fullføre. En fantastisk flott opplevelese berammet av flott natur, midnattsol og mange hyggelige mennesker som alle bidro med sitt. Herlig!

Resultater

 

21 juni 2015 Tromsø og omheng

Etter en god natt søvn, og sen frokost, bar det avsted til Scandic Ishavshotel for premieutdeling som skulle begynne kl 13.00. Jeg var både stiv og støl, men dette til tross, så var det godt å bevege seg. Da vi ankom hotellet var det nokså fult i salen, men vi fikk plass langt bak like ved siden av Jack Waitz . Tenkte jeg skulle få tatt noen bilder for Sportsmanden, men dessverre ble bildene (tatt med mobil fra lang avstand) for dårlig. Uansett var det artig å bivåne premieutdelingen og særlig da Geir Simonsen mottok sin premie som vinner av klasse M50-54.

Etter premieutdelingen hadde vi bestemt oss for at vi skulle ta turen over brua til Ishavskatedralen og deretter opp til Fløya med fjellheisen. Som tenkt så gjort. Og her forteller bilder mer enn ord;


Tromsø sett fra brua


Tromsø kirke. Også kalt Ishavskatedralen


sett fra kirken

 


sett mot nord fra kirken


Fjellheisen til Fløya


utsikt mot nord sett fra Fløya


utsikt mot sør sett fra Fløya


Fjellheisen – Fløya


Mye folk på Fløya

Vel tilbake på hotellet og senere på kvelden, inntok vi et herlig måltid på Fiskekompaniet før vi avsluttet kvelden på Rorbua. Her ble vi utover i de små timer og da pianisten ga seg kl 01.00, gikk vi ut på kaia for å trekke frisk luft. 


Med midnattsol på kaia (kl 01.00), takker vi for oss.

Takk til Tromsø og Midnight Sun Marathon for et fantastisk flott opphold i Tromsø!

#msm #tromsø #mosjon #running #turogtrening #visittromsø