Østmarka; Nøklevann rundt og litt til…

16 juli 2015. Fra Haraløkka fulgte jeg Olav Nygårds veg ned til “Generalen” og Unnarennet. Her i fra, fortsetter på turvei ett stykke, før jeg tar grusvei videre innover i Østmarka. Været var bra, litt varmt, men ellers ok. Ved flotte Rundtjern, ble det noen bilder før jeg fortsatte ned Rundtjernbakkene til Nøklevann hvor jeg svinger til venstre mot Sarabråten.


Rundtjern; vann øst for Trasop. Vannet har vært et populært badevann, særlig for folk fra Hellerud og Trasop. På 1930-tallet ble det laget både brygger og et lite stupetårn og det ble lagt ut en badeflåte. Freidig IL la også til rette for at man kunne ta svømmeknappen her. Hellerudmannen Sigurd Andresen var en viktig drivkraft ba tilretteleggingen som samlet lokalbefolkningen i mellomkrigstiden og helt fram til 1960-tallet. Drikkevannrestriksjonene på grunn av avløpet til Nøklevann, ble aldri håndhevet. (fakta: Østmarka fra A til Å)

Jeg holder meg til grusveien og fra Sarabråten fortsetter jeg videre rundt Nøklevann. Ved “trekanten”, tar jeg veien rett frem før jeg svinger mot Fjellstad og ned mot Hullet. Her tar jeg til høyre opp mot Løkka og Rustadsaga.


på grusveien fra Hullet mot Løkka

Vel oppe Rustadsagabakken, fortsetter jeg ut over Skredderløkka ett stykke før jeg tar til venstre over “Pettersen” og langs Nøklesvingen bort til butikken. Med kremfløte til jordbæra i hånda, avslutter jeg med stigningsløp den siste biten hjem. En flott tur rundt Nøklevann og underveis, hørte jeg liksom stemmen til “kaggis” der han snakker om “knekkere” i tdf, for jammen er det nok “knekkere” rundt Nøklevann også, og i dag, løp jeg dem alle. 

ca 11,8 km

1:08

#østmarka #nøklevannrundt #mosjon #trening #løpetur

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top