5 januar 2013 Østmarka – Losby

5 januar

 

Einar, Terje og jeg reiste til Lørenskog og Sørlihavna for skitur i Østmarka en tidlig morgen. Litt over kl 09 startet vi og fulgte Losbylinja til Losby. Det var gode spor (oppkjørt kvelden før) men isete enkelte steder. Vi staket hele veien og med god gli, gikk det raskt inn til Losby.

 


Losbylinja. Fra Sørlihavna til Losby.

 

Vi krysset Losbyelva, passerte Østmork og fortsatte så i flott løype på skogsvei langs Mønevann til løypekryss ved Geitsjøen. Her tok vi til venstre opp Badstudalen til Setertjernstua.

 


Badstudalen, mot Setertjern

 

Gikk greit opp dalen men festet var ikke veldig bra, og det ble endel fiskebein. Hadde lagt voks på blåklister  som raskt ble slitt av. Skulle nok hatt vm- universal men men, det gled desto bedre.

 


Einar og Terje på Setertjernstua

 

Vi tok ei litt kronglete løype videre fra Stua til Djupdalsmyra (ca 1 km) med mye is og vanskelige forhold, men fra myra og ned Djupdalen var det flotte spor. I god fart passerte vi Djupdalshytta og var straks nede i Djupdalskrysset.

 


Djupdalshytta

 

Vi tok deretter samme vei tilbake til Sørlihavna, via Østmork og Losby. Her traff vi Bård S.Johansen en kollega, som med familie  skulle til Losby på ski. Vi tipset om smurning og ønsket god tur.

 

Vi hadde en flott tur i Losby vassdraget- og Rælingen, og det blir nok flere besøk i denne delen av Østmarka.

 

Ca 21,8 km

1 t 45 min

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1058

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top