Østmarka; Speiderstøtten – Donsbautaen

26 mai 2014. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Planen i dag, var å se Speiderstøtten på oversiden av Sarabråten, men først skulle vi innom andre områder hvor Einar ikke tidligere hadde vært.

For variasjonens skyld tok vi grusvei til Bråten, før vi fortsatte til Rustadsaga og Løkka. Her tar vi blå sti videre til lysløype som vi krysser og frem til Fjellstadputten. Her har jeg aldri vært sier Einar, i det vi passerer putten og følger rød løype fram til Katisa.

 


Fjellstadputten  (gml: foto)

Vi fortsetter langs grusvei forbi Ødegården og Høyås til Gullsmeden. Her i fra, følger vi blå sti over Finfallåsen og Bestemoråsen, til veikryss ved Mariholtet. Tar så Haukåsveien videre et stykke før vi tar blå sti til venstre mot Lille Haukåsen.


på vei opp Haukåsveien

Vi klyver opp til toppen av Lille Haukåsen hvor det er en flott utsikt mot nordvest, og så bærer det utfor ned til Hauktjern. Her tar jeg noen bilder av dette flotte vannet, før vi fortsetter videre.


Hauktjern

Straks er vi fremme ved Speiderstøtta. Her har jeg heller aldri vært sier Einar.

 


Speiderstøtten (Donsbautaen) i Prinsen av Portugals vei. Liljen ble reist i 1961 på 50 årsdagen for starten av speiderbevegelsen i Norge. Det var på dette stedet at Christian Dons i 1911 startet den første speidergruppen 1. Christiania. Støtten kalles derfor også ofte Donsbautaen. Gruppen var starten til det som senere skulle bli Norges speiderguttforbund, og som senere gikk inn i Norges speiderforbund. Sokkelen til bautaen består av en stein fra hver speidergruppe som var aktiv i 1961. Selve lilja er 75  cm høyt mens hele byggverket er ca 3  m.

Vi fulgte så Prinsen av Portugals vei og Dronningstien ned til Sarabråten hvor vi tar til høyre. Ved Ulsrud tar vi sti til venstre og følger deler av UVR- løypa (Ulsrudvannet rundt) frem til stikryss. Her går løypa til høyre mens vi fortsetter rett frem og kommer så ut på grusveien ved Sørli og Haraløkka. En flott tur med stiløping og mye terreng.

 Ca 14 km

1:48

#østmarka #mosjon #trening

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg