27 desember 2012 Østmarka

27 desember

       

Fra Haraløkka og over isen på Nøklevann til Katisa, forbi Ødegården, Høyås og videre til Petersbråtan. Det var isete og farten ble stor, men sporene var gode og det gikk greit. Følger løype videre forbi Smørhullet og Klokkerud til Sandbakken. Hilste på Erik A. som kom motsatt vei.

 

 
Mot Smørhullet

 

Fra Sandbakken tar jeg løype forbi Tømmerholen til krysset ved Franskeplassen. Følger Krokholveien videre forbi speiderhytta, så til høyre i neste kryss mot Skjeldbreia gård.

 


Tømmerholen

 

Det var isete og hardt så jeg tok ingen sjanser og tok av skiene den siste bakken ned til Skjeldbreia gård.

Her tok jeg til venstre mot løypekryss på Skjeldbreia. Fortsatte så i hovedløypa tilbake til Klokkerud.

 


Skjeldbreia

 


Mot Klokkerud

 

Tok så samme løype tilbake til ?Peters?, Høyås, Katisa og over vannet til Haraløkka.

 


Haraløkka (p-plass)

 

Ca 28,2 km

2 t 58 min

 

 

Ca 48,2 km

19 desember 2012 Skitur – Nordmarka

19 desember

Trim i arb.tiden. NK og jeg dro tidlig fra jobb til Sognsvann for vinterens første skitur. Vel, nå hadde NK allerede gått noen tur i Vestmaka ved Solli men det var nå min første tur. Skiene var nyslipte og godt preppet så jeg var litt spent på hvordan dette ville føles. Vi valgte å gå på Østsiden av vannet, og inn til Ullevålseter.

 


               NK på Ullevålseter

 

Fra Ullevålseter tok vi løype mot Skjennungen og Tryvannstua. Her var det nykjørt og bra med snø. Skiene gled bra og festet var ok. Det var endel stigninger første biten men over toppen, var det bare å nyte turen videre mot Skjennungen og Tryvann.

 

 
I løypa mot Skjennungen

 


Ved Skjennungen

 

Vi passerte Skjennungen og ikke lenge etter var vi ved Tryvannstua. Vi tenkte vi skulle ha gått videre mot Frognerseteren, men løypene videre var ikke bra og veien brøytet, så vi snudde her og gikk tilbake til løypekryss.

 


Tryvannstua

 

Vi tok til venstre mot Normakskappellet og til høyre i neste kryss ved Rundmyr. Skled deretter pent over Langmyr og etter noen utforkjøringer, var vi nede ved Vestre Aurtjern. Vi krysset en vei og var straks ved Østre Aurtjern. Veien videre mot Ullevålseter var brøytet så vi tok løype i terrenget på nedsiden av Ullevålseter. Det var bra med snø og det gikk greit.

 


Store Åklungen

 

Vi passerte Store Åklungen, Sognsvann og Svartkulp i god fart, før vi landet ved p-plassen. En flott tur i Normarka syd,  overraskende gode forhold i terrengløypene.

 

Ca 20 km

2 t 20 min

 

13-17 desember 2012 Landevei

13 desember

Trim i arb.tiden. Fra Skattens hus til Sandvikselva og langs denne til Skui Idrettspark- og retur samme vei. Med ca 3-5 minus og noen fjoner i luften, var det behagelig å løpe på et dempet underlag. Brukte ca 42 min opp (7,5 km) og 39 min tilbake.

 

       
               Skui Idrettspark

 

Ca 15 km, 1 t 21 min

Ca 1203,7 km

 

17 desember

Fra Haraløkka langs Bølerlia, ned skolebakken og videre langs Generalen til Skullerud. Her tar vi Skullerudbakken ned til dumpa og så langs Nordstrandsveien til Sæter krysset. Einar med pigger og jeg uten, men det gikk greit da det kun var stedvis glatt. Vi tok veien ned til Hauketo og gangvei langs Gjersrudbekken til Klemetsrud. Krysset Sørliveien og fulgte gangvei videre forbi Dal/Brenna til Skulleruddumpa. Vi gikk opp bakken, passerte Skullerud t-bane og ved Skullerud skole tok vi veien inn til Rustadsaga. Opp Rustadsagabakken, over Skredderløkka og så tilbake til Haraløkka. En flott tur på fint underlag men glatt enkelte steder. 

 

Ca 17,9 km, 1 t 48 min

Ca 1221,6 km

 

 

11 desember 2012 Landevei

11 desember

Fra Haraløkka langs Bølerlia til Nøklevann skole og så ned skolebakken til Rustadsaga. Følger Generalen til Skullerud og Gml.Vintervei videre til Dal/Brenna og Klemetsrud. Tar til høyre og følger Gjersrudbekken på gangvei til Hauketo hvor jeg krysser veien på gangbru. Har gått greit så langt da gangveien var fri for snø og is.

 


Hauketo

 

Tar så veien videre opp til Sæter, Nordstrandveien til Skulleruddumpa og langs Generalen til Rustadsaga. Går opp skolebakken til Nøklevann skole, og langs Bølerlia til Haraløkka. Avslutter siste 200-300 m så fort jeg kan.

 

Ca 16,8 km, 1 t 45 min

Ca 1188,7 km

7 desember 2012 Østmarka – Sør-Elvåga-Eriksvann-Sandbakken

7 desember

Hadde tatt meg fri i dag og etter å ha kjørt minsten til skolen, var planen å ta en lengre tur i Østmarka. Været var bra og dette ville nok bli en flott tur. Riktignok uten ski, men med joggesko og staver.

Det var ca 8-10 minus og godt innpakket dro jeg fra Haraløkka til Høyås via Rustadsaga og Ødegården.

 


Høyås. (rett frem..Gullsmeden)

 

Jeg tar til høyre ved Høyås og følger skogsvei videre forbi Ødegårdsmåsan, ned langbakken og videre til Petersbråtan.

 


Langbakken ? Langvannsbekken

 

Her i løypekrysset, tar jeg skogsvei mot Elvåga og Skytten. Isen har lagt seg på vannet og det synes å være stålis men men, jeg tar ingen sjanser. Går over El-Pazo og følger sti videre til Nordre Skytten.

 


El-Pazo (Skyttenbrua)

 


Sør-Elvåga sett fra Skytten

 

Setter så kursen mot Søndre Skytten og følger blå sti på østsiden av Sør-Elvåga. Snødybden varierer fra 2-3 cm til 12-15 cm men det er intet problem å ta seg frem. Imidlertid plumpet jeg idet jeg skulle krysse en bekk, og våt på høyre fot fortsatte jeg mot Søndre Skytten.

 


Mellom Nordre- og Søndre Skytten, (han ser litt morsk ut)

 


Søndre Skytten

 

Straks etter passerer jeg Søndre Skytten. Følger blå sti videre mot Eriksvann, og langs denne på østsiden til stikryss i sydenden av vannet.

 


Over bekken fra Slepptjern til Eriksvann

 


Eriksvann

 

 


Stikryss ved Eriksvann syd

 


Eriksvann mot nord

 

Velger blå sti mot Sandbakken. På klopper går jeg over myra, krysser plankeveien, forbi Griseputten og fram til Tømmerholtjern. Her tar jeg til venstre og skal bare rundt vannet, men uten å ha merket det har jeg fulgt en sti bort ifra vannet og etter å ha forsert noen vanskelige partier med mye is (glad jeg har med staver), kommer jeg ut i hovedløypa mellom Klokkerud og Skjeldbreia ved Storslåtten. Jeg skjønner at jeg har gått feil og tar samme vei tilbake til Tømmerholtjern. Her passer jeg nå på å ta riktig sti og kommer meg rundt vannet. Her i fra følger jeg rød løype som går rett til Sandbakken.

 


Tømmerholtjern

 

Hadde tenkt å dra innom Sandbakken for å hilse på Irene, men tiden var blitt knapp og jeg fortsatte så videre nord for Sandbakken og fulgte løypa ned mot Klokkerud og videre mot Smørhullet.

 


Sandbakken

 

Det var tungt å løpe da jeg tro igjennom det øverste laget etter at det var kjørt med stor maskin for å pakke snø. Det var for lite snø til å sette spor, men det kommer nok.

 

 
Smørhullet

 

Fra Smørhullet følger jeg løypa til venstre mot Trollvann og tar så blå sti til høyre mot nytt løypekryss. Her fortsetter jeg imidlertid rett frem, mot Gudbrandsdalen og Ødegården. Det var blødt under snøen og flere ganger var jeg nær ved å plumpe på nytt, men det gikk greit frem til veien ved Ødegårdssletta.

 


Gudbrandsdalen mot Ødegårdssletta

 

Setter så kursen tilbake til Haraløkka via Rustadsaga. En flott dag i Østmarka. Til tross for at jeg plumpet og ble våt, så frøs jeg ikke på foten men det var ikke lett å få løs frosne skolisser.

 

Ca 23,5 km 3 t 52 min

Ca 1171,9 km

 

flere bilder samme tur:

 


Nord-Elvåga sett mot nord

 


Skyttenbrua – El-Pazo


blå sti ???


Eriksvann – nord


Griseputten


Sandbakken


Jesusbildet, malt av en tysker ved navn Helmut


 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 desember 2012 Landevei

3 desember

Med buffen tredd godt over ørene, nakke og hals møtte jeg Einar på Haraløkka. Han kunne opplyse at det var minus 16 grader. Vi fulgte veien langs Bølerlia til Nøklevann skole og så ned Skolebakken til Rustadsag. Langs Generalen forbi Skullerud og Enebakkveien videre over Abildsøkrysset til Ryen. Gangvei langs t-banen til Manglerud, over brua og Plogveien til Enebakkveien. Denne følger vi tilbake til Rustadsaga og opp Skolebakken. Hilser på Jan Olav og noen til fra Rustad IL, som er igang med spretten skigang. Vi følger Bølerlia tilbake til Haraløkka. En flott tur tross kulde, litt glatt enkelte steder men ellers greie forhold.

 


Haraløkka

 

Ca 13,7 km 1 t 24 min.

Ca 1148,4 km

28 november 2012 Landevei

28 november

Trim i arb.tiden. Fra Skattens hus til Brynsvn og Valler Videregående skole. Fortsetter langs Lindelia og nå stiger det jamt. Krysser Bærumsvn ved Gjettum skole, Vallervn og Dæliveien videre oppover til toppen ved grusvei.

 


Dæliveien

 


Mot Valler

 

Tar så en runde rundt vannet, først grusvei og så blå/rød sti tilbake til Dæliveien. Det var noe blødt i skogen men ellers ok.

Jeg returnerete så tilbake til Skattens hus samme vei som jeg kom.

 

Ca 11 km 1 t 3 min

Ca 1134,7 km

 

26 november 2012 Østmarka – Haukåsen

26 november

 

Med hodelykt og staver, møtte jeg Einar på Haraløkka og sammen fulgte vi lysløypa til Mariholtet via Sarabråten og Sleppa.

 


Haraløkka p-plass

 

Planen i dag var å gå skigang opp til Branntårnet (Haukåsen). Vi satte på lyktene og med et tynt snølag på veien, ble sikten god. Vel oppe ved tårnet føyket det godt, og surt var det også så vi returnerte straks.

 

Tok samme vei tilbake og i Sleppa møtte vi Rustad IL`s Sprudlegruppe (Turrenn herrer), der de var i gang med spretten skigang i bakkene.

 


Mot Sarabråten

 

Vi passerte Sarabråten, Korketrekkeren, Ulsrud og var straks tilbake på Haraløkka.

 

Ca 17,7 km, 1 t 48 min.

Ca 1123,7 km