19 desember 2012 Skitur – Nordmarka

19 desember

Trim i arb.tiden. NK og jeg dro tidlig fra jobb til Sognsvann for vinterens første skitur. Vel, nå hadde NK allerede gått noen tur i Vestmaka ved Solli men det var nå min første tur. Skiene var nyslipte og godt preppet så jeg var litt spent på hvordan dette ville føles. Vi valgte å gå på Østsiden av vannet, og inn til Ullevålseter.

 


               NK på Ullevålseter

 

Fra Ullevålseter tok vi løype mot Skjennungen og Tryvannstua. Her var det nykjørt og bra med snø. Skiene gled bra og festet var ok. Det var endel stigninger første biten men over toppen, var det bare å nyte turen videre mot Skjennungen og Tryvann.

 

 
I løypa mot Skjennungen

 


Ved Skjennungen

 

Vi passerte Skjennungen og ikke lenge etter var vi ved Tryvannstua. Vi tenkte vi skulle ha gått videre mot Frognerseteren, men løypene videre var ikke bra og veien brøytet, så vi snudde her og gikk tilbake til løypekryss.

 


Tryvannstua

 

Vi tok til venstre mot Normakskappellet og til høyre i neste kryss ved Rundmyr. Skled deretter pent over Langmyr og etter noen utforkjøringer, var vi nede ved Vestre Aurtjern. Vi krysset en vei og var straks ved Østre Aurtjern. Veien videre mot Ullevålseter var brøytet så vi tok løype i terrenget på nedsiden av Ullevålseter. Det var bra med snø og det gikk greit.

 


Store Åklungen

 

Vi passerte Store Åklungen, Sognsvann og Svartkulp i god fart, før vi landet ved p-plassen. En flott tur i Normarka syd,  overraskende gode forhold i terrengløypene.

 

Ca 20 km

2 t 20 min

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1090

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top