Haraløkka – Dalsåsen – Klemmetsrud – Loftsrud…

5 november 2018. Einar og jeg skulle denne gangen ta Brennarunden fra Haraløkka. En forholdsvis ny blåmerket runde på sti, grus og asfalt fra Mortensrud i Søndre Nordstrand.

Fra Haraløkka tar vi grusvei til Rustadsaga hvor vi svinger til høyre mot Stallerud. Straks etter bommen tar vi grusvei ned bakken forbi Skullerud skole til Skraperudtjern og Skullerud Sportsplass.

Blir spennende å se hvordan sportsplassen blir i vinter ettersom denne er blitt oppgradert. Man får bare håpe at ikke Rustad IL legger beslag på hele anlegget, men at denne, kan være åpen for allmenheten”.

Vi krysser Ljanselva før vi går opp langs Generalen til Vannverket hvorfra vi tar lysløypa til løypekryss ved Raumyr. Her svinger vi til høyre og følger lysløypa et stykke før vi tar blå sti merket Brennarunden mot Grønmo golfbaner. Vi kom imidlertid ikke langt, for det var både glatt og sølete og kombinert med dårlig belysning, valgte vi å returnere til lysløypa som vi følger videre til Brennaveien og deretter Gamle Brennavei.

Siden vi nå ikke fikk tatt hele Brennarunden droppet vi derfor denne da vi tok gangvei videre til Klemetsrud. Herfra følger vi Gjersrudbekken et stykke før vi tar Loftsrudveien til Loftsrud.

Nordstrand: Boligbygging skal sikres tomter i Søndre Nordstrand. Eiendommen Loftsrud er en av de eiendommer som omfattes av ekspropriasjonsvedtaket.
November 1966

I et ekspropriasjonsvedtak fra november 1966 ble eiedommen Loftsrud gård omfattet av boligbyggingen på Søndre Nordstrand. Foto 1966 (oslobilder.no)

Det hvite huset til venstre er hovedhuset på Nordre Dal gård. Fotografen har stått i det som i dag er veien opp til Oscar Dahls vei 50-54. Gjerdet midt på bildet er der hvor Vinterveien (turvei) går i dag. I bakgrunnen bebyggelsen på Søndre Dal. Hovedhuset på Søndre Dal gård skimtes til venstre for toppen av stolpen. (oslobilder.no)

Ved Loftsrud kommer vi innpå Brennarunden som vi følger videre til Mortensrud og Dalsåsen. Deretter tar vi Vinterveien ned til Skulleruddumpa ved Sagdammen. Her går vi opp Skullerudbakken før vi løper langs Generalen til Rustadsaga. I skolebakken hilser vi på damegruppa til Rustad IL før vi tar Bølerlia tilbake til Haraløkka.

Ca 15 km

1:42

#løpetur #trening #mosjon #turogtrening #treningerbestute

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg