Lyseren Rundt med Team Sportsmanden…

27 juni 2019. <<Lyseren Rundt>> for fjerde gang med Team Sportsmanden. I og med at Skihytta til Spydeberg IL er under ombygging brukte vi vår hytte ved Lyseren i Kulaveien som base. Og her var stemningen god både før og etter runden.

 

Lyseren Rundt med Team Sportsmanden. Fra venstre mot høyre. Hege, Terje, Per Magnar, Roar A., og Gunnar. Bak fra venstre. Roar T og Rolf Ivar. Foto: Arvid / turogtrening-Sportsmanden.no

 

Vi var 8 stk som la i vei fra hytta på sti et stykke før vi fulgte grusvei til Haugen gård og Vøyenenga. Og akkurat som at <<Lyseren Rundt>> er blitt entradisjon så er det også en tradisjon at været er strålende. Litt varmt, men helt ok. Vi pleier alltid å ta turen innom Skimtefjellhytta for å skrive oss inn i gjesteboka til Stegen Turnlag som drifter hytta, så også denne gangen, men siden vi nå startet fra vår hytte hadde jeg bestemt at vi skulle droppe Skihytta og heller ta turen over Lysefjell.

 

Fra Haugenveien ved Vøyenenga tar vi inn en grusvei mot Lysefjell

 

Fra Vøyenenga tar vi en nokså kupert grusvei videre mot Lysefjell. Deretter følger vi blå sti over deler av Gulltjernmosen før vi med hjelp av et tau klatrer den siste skrenten opp til Skimtefjellhytta. Her tar vi første drikkepause mens Roar T. sørger for at vi alle blir oppført i gjesteboka under Team Sportsmanden men navn osv.

 

Roar T. skriver alle inn i gjesteboka

 

Med et underlag som er bedre enn forventet nyter vi turen videre fra Skimtefjellhytta og over Gulltjernmosen fra Østfold til Akershus før vi kommer ut på Brevigveien ved Steinenga.

 

 

 

 

 

Det fine med slike turer er ikke bare opplevelsen i seg selv, men like fint er det å prate med andre underveis slik at vi blir kjente for hverandre. Fra Steinenga følger vi Brevigveien til Bærmerud hvor vi tar neste drikkepause.

 

Drikkepause ved Bærmerud etter ca 12,5 km

 

Fra Bærmerud følger vi Brevigveien et stykke før vi svinger til venstre inn Vestre Brevigvei. Og siden dette er fjerde gangen Roar T. og jeg er med, så har vi lært av tidligere feil ad veivalg, men jammen klarte vi å velge feil på akkurat samme sted som sist. Er det mulig tenkte vi, men neste gang…

Etter som vi nærmet oss Nosa og brua over til Lyseren Strandpark ble det litt frem og tilbake da deler av området var sperret med bånd, men det var greit og en etter en, krysset vi over brua.

 

Rolf Ivar, Roar A., Gunnar og Hege

 

Terje, Per Magnar, Roar T. og Arvid

Fra Lyseren Strandpark følger vi en nyetablert sti langs vannet et stykke før vi tar en skogsvei videre til Lyseren Bed and Breakfest ved Vatn. Herfra følger vi grusvei til Hallerud. Og akkurat som Roar t. sier at dette er hans favoritt parti, så får jeg det akkurat like tungt som jeg pleier nettopp her. For selv om jeg har vært nøye med drikke underveis så er det liksom som man aldri får nok. Jeg både går og løper om hverandre fra Hallerud og det går på et vis, men det var herlig å komme frem til hytta der de andre hadde kommet i tur og orden.

 

After run med mat og drikke. Herlig!

 

Vi oppsummerer turen mens vi spiser is, frukt og boller samt drikker flere liter med brus. Alle var vi enige om at dette hadde vært en fin tur i flotte omgivelser som vi bare må fortsette med. Herlig!

 

ca 24 km

3:07

Se tur på Strava HER

PS: til deg som ikke var med….sett av uke 26 neste år

Flere bilder følger;

 

 

Lyseren Rundt med Team Sportsmanden

 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1221

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top