Østmarka; Lysløypetur rundt Nøklevann og litt til…..

23 november 2020. Møtte Einar og Nikki på Haraløkka for felles tur – en lysløypetur delvis rundt Nøklevann før vi skulle ta et av mange segmenter på Strava <<Nølklevann N til Lille Wembley>>.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Trekanten før vi fortsatte i lysløypa langs Nøklevann. Nikki som har vært med flere ganger før, dilter med uten en lyd. Utrolig hvor flink hun er til å ignorere andre løse hunder vi møter underveis. Hun følger “hakk i hæl” uten et kny. At vi møter mange en mandags kveld er nokså uvanlig, men akkurat denne kvelden, var det særdeles mange ute i lysløypa.

 

Paulsendalen i Østmarka (Gml: foto)

Ved Sleppa tar vi til venstre og forbi den Hvite Foss og Sarabråten før vi fra nordenden av Nøklevann tar lysløypa videre mot Rundtjern og neste løypekryss. Vi hilser på en av karene fra Turrenngruppa til Rustad IL som trener elghufs i Rundtjernbakkene. Vi oppmuntrer som best vi kan i det han passerer oss før toppen av Postkassebakken. Nå er det bare 3 ganger til sa han på vei ned for et nytt drag mens vi rundet toppen og forsatte forbi Rundtjern.

 

Rundtjern – Østmarka (Gml: foto)

Vi tar til høyre i neste løypekryss mot Hellerudtoppen (Appelsinhaugen) og Varmesentralen på Haugerud – eller Lille Wembley som det heter på et av Stravas segmenter. Herfra tar vi turvei ca 300-400 m med hodelykt opp og tilbake til lysløypa hvor vi nå svinger til høyre mot Appelsinhaugen og deretter videre mot Trasop/Oppsal.

 

Appelsinhaugen i Østmarka ligger i lysløypa like ved Hellerudtoppen. (Gml: foto)

 

Vi passerer Kjerringhula før vi fra bom tar turvei til venstre. Jeg setter på hodelykta før vi følger turvei videre. Like før Bjartbakken tar vi sti ut til Unnarennet og deretter Hellerudveien. Ved rundkjøring svinger vi til venstre og følger Østmarkveien opp til Østmarksetra hvorfra vi tar grusvei tilbake til Haraløkka. Her takker vi for turen før jeg løper den siste biten hjem.

Ca 15 km

1:47

Se tur på Strava HER:

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1081

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top