Østmarka; Nord-Elvåga rundt og litt til…..

2 desember 2020. Siden jeg skal løpe julen inn med Adventstrimmen og minst 100 km i perioden 1. – 20.desember som en del av Run4life Adventsløpet 2020 skulle Einar og jeg løpe rundt Nord-Elvåga og litt til. En tur på ca 18 km.

Fra p-plassen på Haraløkka hvor det var rene skøyteisen fulgte vi grusvei til Ulsrudvann og Østmarksetra. Selv på grusveien var det glatt, men helt ok ytterst i veikanten. Vi kommer oss greit ned Korketrekkeren og følger lysløypa videre forbi Sarabråten og Hestehullet til Mariholtet.

 

Demningen i Nord-Elvåga.

 

Demningen ved Mariholtet i Østmarka.

 

I det vi krysser over demningen begynner det å snø. Ikke så mye, men nok til at vi ikke ser hvor det er is. Flere ganger i løpet av turen var vi nær ved å gå over ende, men heldigvis, gikk det greit uten uhell.

Vi tar Elvågaveien et stykke forbi Skilledalen før vi tar blå sti videre over Garfangåsen. Det var stedvis vått og ikke til å unngå å bli våt på bena, men vi fryser ikke og da er det ok. Vi passerer Sti- og løypekryss ved Deledalen og følger blå sti videre til neste stikryss. Herfra går det en blå sti over Nilsåsen som vi pleier å ta, men denne gangen, tar vi til venstre. En sti vi ikke har tatt før, men gøy med nye stier og det er bare å nyte.

 

Sti rett sørover mot Purkemyrene

Vi løper rett sørover et stykke før vi i neste kryss ved Purkemyrene tar til høyre mot Nordre-Skytten. Dette er en sti vi kjenner godt fra før og ikke lenge etter kommer vi til Nordre-Skytten.

 

Nordre-Skytten – Østmarka

Vi tar sti ned skrenten og videre over noen glatte gangbaner før vi krysser El Paso (Skyttenbrua). Det er mye vann i Elvåga som står like oppunder brua, men fortsatt er det klaring.

Vi følger skogsvei til Petersbråten og Langvannsbekken før vi fra Ødegårdsmåsan tar blå sti til skogsvei på oversiden av Ødegården. Her hilser jeg på Svein N. som kommer motsatt vei før vi forsetter over Ødegårdssletta til Trekanten og lysløypa. Denne følger vi tilbake til Haraløkka via Rustadsaga.

Selv om det var nokså glatt enkelte steder og vått andre steder, så hadde vi flott tur som kan anbefales.

Ca 18,5 km

2:30

Se tur på Strava HER:

Da gjenstår 71,5 km av Adventsrimmen – 100 km.

Flere bilder fra samme tur:

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1081

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top