Østmarka; Lutvann rundt – Solbergvann….

15 mai 2017. Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Ulsrudvann og lysløypa videre til Nøklevann. Her i nordenden av vannet tar vi til venstre et stykke før vi fortsetter i rød løype innover Lutdalen. Vi følger løypa nesten helt frem til vannet, men tar så blå sti til høyre. Her klyver vi opp skråningen og følger deretter sti videre rundt vannet.

 


Lutvann sett fra vest mot nord. Ammerud i bakgrunn  (gml: foto)

 

Det var enkelte steder nokså vått og det gjaldt å være forsiktig med sleipe steiner og røtter, men vi kom oss helskinnet ned til Lut uten uhell. På vestsiden var underlaget bedre og det gikk greit videre sørover.

 


Einar på vestsiden av Lutvann – Østmarka

 

I neste sti kryss tar vi til høyre og straks etter er vi i lysløypa ved Rundtjern. Vi følger veien langs vannet et stykke, men tar så blå sti videre til Solbergvann. Underveis møter vi noen karer deriblant Pål Bye som har et kart dinglende rundt halsen. Har dere gått dere vill? – spør Einar i forbifarten. Nei var det en som svarte, men noen må jo passe på disse “gamlingene” sa han som trolig var den eldste av dem – Hehe, alltid hyggelig å hilse på disse karene som vi til stadighet treffer rundt omkring i marka.

 


Solbergvann – Østmarka  (gml: foto)
 

Solbergvannet er et flott vann, men vi tar oss ikke tid til å nyte denne gangen og fortsetter så videre frem til sti kryss hvor vi tar til venstre. Og her i fra, følger vi et flott parti rett sørover mot Ulsruvann hvor vi for det meste løper på sva. Vel ute av skogen på baksiden av Østmarksetra følger vi grusvei tilbake til Haraløkka samme vei som vi kom. En flott tur rundt Lutvann.

 

Ca 11 km

 

#østmarka #oslomarka #mosjon #trening #friluftsliv

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1090

2 thoughts on “Østmarka; Lutvann rundt – Solbergvann….

  1. “Har dere gått dere vill”. Det var det jeg sa, Mattis. Hehe. Foresten, takk for fin tur. Kanskje i korteste laget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top