Østmarka; Haraløkka – Kroktjern – Branntårnet – Slettfjellet…

30 april 2018. Møtte Einar på Haraløkka for vår første felles tur i marka – en vårtur som vi pleier å ta til Branntårnet via Kroktjern. Så også denne gangen.Fra Haraløkka følger vi grusvei til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi fortsetter i lysløypa innover til Nøklevann. Været var ok, men utrygt for regn som varslet utover kvelden.

Vi svinger til venstre i nordenden av vannet og setter så kursen innover Lutdalen et stykke før vi tar blå sti mot Kroktjern. Det er litt vått i starten, men bedre ettersom vi kommer høyere og over åskammen, er forholdene gode.

Ved Kroktjern var det som forventet, litt snø og is, men ikke problematisk. Vi krysser gammel skiløype mellom Kroktjern og Hauktjern før vi klyver opp en skrent og følger blå sti videre til Ulvensetermosen.

Sti fra Ulvensetermosen til Branntårnet og Haukåsveien

Her svinger vi til høyre mot Branntårnet. Det er en del råtten snø og det er ikke til å unngå å bli våt på bena, men så lenge man ikke fryser osv., så er alt ok.Straks etter kommer vi ut på Haukåsveien like nedenfor Branntårnet. Her hilser vi på en kar som er på vei opp til tårnet med sykkel.

Vi derimot dropper den siste biten opp og løper derfor videre nedover langs Haukåsveien. Lurer på om det fortsatt er snø i svingene sier jeg til Einar som også tenker det samme som meg. Og ganske riktig, så er det fortsatt en del snø og is i svingene før Mariholtputten.

Fra veikryss ved Mariholtet (Haukåsveien – Mariholtveien) tar vi til høyre og følger lysløypa et stykke før vi fra Hestehullet tar blå sti langs Slettfjellet. Her er forholdene svært gode og vi nyter turen videre til Ødegården. Derifra tar vi grusvei tilbake til Haraløkka via Rustadsaga. Underveis hilser vi på Tom som var på sykkeltur med sin sønn. En fin første vårtur som vi har tatt mange ganger og som er blitt en tradisjon. En tur å anbefale. Og jammen holdt regnet seg unna all den tid vi var ute.

ca 14,1 km

1:50

#østmarka #oslomarka #trening #mosjon #friluftsliv #løpetur #runforfun

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top