Østmarka; Kroktjern – Lauvtjern – Mariholtputten…

10 oktober 2016. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Fra Haraløkka fulgte vi grusvei forbi Ulsrudvann til Nøklevann. Her svinger vi til venstre og fortsetter så innover Lutdalen et stykke før vi tar blå sti til høyre. Vi klyver opp skråningen og følger deretter sti nordover til Kroktjern. Høsten har så langt vært fin og med lite nedbør, er forholdene gode.


Kroktjern – Østmarka (gml: foto)

Fra kroktjern tar vi rød løype/blå sti mot Haukåsen, men der disse skiller lag, tar vi rød løype til venstre. Denne løypa er gammel og fargene skifter fra rød til blå innen vi kommer innpå blå sti vest for Ulvensetermosen. Her tar vi til venstre og straks etter passerer vi Lauvtjernmyra. I neste stikryss tar vi til høyre mot Lauvtjern.

Siden vi startet litt senere enn vanlig, begynte det å bli mørkt, men akkurat som jeg tenkte at det var kjekt å være kjent osv., tar jeg feil sti da denne delte seg. Einar som følger “hakk i hæl” merket heller ikke at vi tok feil og før vi visste ordet av det, så endte vi i en våt myr. Vi snur og returnerer tilbake til blå sti. Det er Ikke lett å se merkene nå sa Einar mens vi fortsatt mot Lauvtjern.


Lauvtjern – Østmarka

Jeg tar noen bilder av flotte Lauvtjern der en måne så vidt speiler seg i vannet før vi fortsetter på blå sti til Branntårnet. Og før vi når denne, er det blitt nokså mørkt.


Solnedgang i øst sett fra Branntårnet


Mariholtputten – Østmarka (gml: foto)

Planen var å ta blå sti ned til Mariholtputten men, vi valgte det sikre fremfor det usikre og fulgte Haukåsveien ned til veikryss ved Mariholtet. Her svinger vi til høyre og deretter følger vi lysløypa tilbake til Haraløkka via Rustadsaga.

Ca 15,5 km

1:54

#østmarka #oslomarka #mosjon #trening #runforfun 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top