Østmarka; Bolletur til Mariholtet fra Ellingsrud p-plass….

Hvor går turen i dag – kanskje er det greit å holde seg unna der andre går på ski selv om vi kan gå mellom sporene, men heldigvis, er det noen veier i marka som blir brøytet. Av flere steder i Østmarka valgte vi å dra til Ellingsrud for å gå tur langs Mariholtveien til Mariholtet. En tur på ca 8,6 km frem og tilbake.

At vi ikke var alene var vi klar over, men at det skulle være så mange er jo veldig bra. Mange gikk på ski (fine forhold fra Nuggerud), til fots  og- eller, løpende. Uansett her forteller bilder mer enn ord.

 

Fra Ellingsrud p-plass følger vi Mariholtveien langs Elvågabekken

 

Litt kalt, men helt ok.

 

 

Nuggerud er foruten å være en viktig innfartsport til marka fra nord, en tidligere husmannsplass under Ellingsrud. Ellingsrud mølle og Hauger sag lå like ved plassen, og disse innretningene, som var i drift på 1800-tallet, kan man forsatt se restene av i elva. Nuggerud eies nå av Bymiljøetaten i Oslo kommune. 

 

Et par hundre meter innenfor veibommen ved Nuggerud er det på fjellveggen malt teksten <<Vi vil ha fred, frihet, ikke diktatur>> sammen med et V-tegn. Slagordet ble malt i 1944 og dette var en av mange tilsvarende, små demonstrasjoner mot okkupasjonsmakten. Det ble frisket opp av Groruddalen historielag i forbindelse med 50-årsjubileèt for krigens slutt 1 1995.

 

 

Ny og gammel kunst i skjønn forening….

 

 

Mariholtet Sportstue

Jammen var det mye folk på Mariholtet Sportstue som gjorde sitt aller beste for å ivareta gjeldene smittevernsregler med påkrevet munnbind og enkelte bord som ikke var i bruk. Vi imidlertid, fant oss en passende plass ute hvor vi nyter kakao og bolle. Herlig 🙂

 

 

Kakao, bolle og frisk luft…

 

Jeg minnes alle de gangene jeg var her som gutt fra tidlig 70-tallet da kiosken med automater var like til høyre i bildet.

 

Hit til Mariholtet Sportstue kan man komme fra Vallerud i Lørenskog, Skullerud, Østmarksetra, Ellingsrud og andre steder.

 

 

 

Løypene mellom Nuggerud og Mariholtet var kjempebra.

 

Langs veien mellom Nuggerud og sørenden av Fri-Elvåga (Nord-Elvåga) ligger Bråtan som tidligere var en husmannsplass under Ellingsrud gård og senere bolig og stall for tømmerkjørere. Eies nå av Oslo kommune og leies ut til ansatte.

 

Bjørndalen kulturlandskap i bakgrunn.
Det finnes flere beverdammer i Elvågabekken.
Sti- og løypekryss. Mot Furuset og Lindeberg.

Selv om sola uteble i dag så hadde vi en flott tur. Anbefales.

Takk for følget 🙂

Fakta; Østmarka fra A til Å

Flere bilder følger;

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1074

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top