Skimtefjellhytta i Spydeberg….

2 oktober 2016. Siden Stegen Turlag annonserte på sin FB-side at det var åpen hytte med salg av sveler og drikke, la Heidi og jeg søndagsturen til Spydeberg og Skimtefjell.

Av flere ankomstmuligheter som, ved nordenden av Lyseren på Enebakksiden kan man parkere ved Mellom Breivik, eller fra Stegen Stadion som ligger bak Stegenveien 836, valgte Heidi og jeg å starte fra Spydbank Skiarena. Her finner man også Skihytta til SIL (Spydeberg idrettslag) og lysløypa. Det var mange som hadde funnet veien hit i dag, for selv om vi var nokså tidlig ute, så var det allerede trangt om plassen, men vi fikk parkert.

Med blå himmel og sekken på ryggen, satte vi avsted med kurs for Skimtefjell. Og her forteller bilder mer enn ord…


Skimtefjellhytta; et naturlig knutepunkt som binder stier og løyper sammen. Denne ble bygget opp på nytt for noen år siden og driftes av Stegen Turlag. Herfra kan man bl.a. se Gaustadtoppen og fjellmassivene i Telemark over på den andre siden av Oslofjorden, samt Norefjell i Buskerud. Under siste verdenskrig var den gamle Skimtefjellhytta et tilholdssted for “gutta på skauen”.Det er blitt reist opp en bautastein med et solkors i 1930-årene av Arnt Sandem.

Det var mye folk på Skimtefjell, men det er bare hyggelig. Vi nyter det flotte været og mens vi spiser svele og drikker kaffe, kommer det flere turgåere fra alle kanter. Vi skriver oss inn i bøkene til Stegen Turlag og Spydeberg IL før vi returnerer samme vei som vi kom.

Med kun drøye 200 m.o.h, får man nesten en “høyfjellsfølelse” her på Skimtefjell.

En fin høstdag på Skimtefjell der Stegen Turlag hadde åpen hytte. Her var det salg av sveler og drikke samt fyr på bålpanna for de som ville grille medbragt. Herlig!

5,1 km

#spydeberg #skimtefjell #stegenturlag #mosjon #friluftsliv #utno #tur

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top