Sognsvann rundt med kamera….

Etter å ha gått tur langs Akerselva fra Nydalen til Vaterland for noen dager siden skulle vi denne gangen ta turen til Sognsvann. Det er en stund siden sist vi var her, men alltid like trivelige å komme til Sognsvann. Været var strålende og det var bare å nyte…..

 

 

Sognsvann er en sentral innfartsport for den søndre delen av Nordmaraka. Her er det meget gode P-muligheter og offentlig kommunikasjon.

 

 

 

 

Sognsvann er en innsjø i Oslomarka, beliggende ved markagrensen, rett nord for Oslo. Sognsvann var drikkevann for Oslo fra 1876 til 1967. Ved sørenden ligger Sognsvann gård anlagt på endemorenen etter siste istid, da havnivået nådde nesten helt opp til det som nå er Sognsvann.

 

 

 

 

 

 

Selve vannet er et yndet turmål for dem som ønsker en kort tur inn i Nordmarka. Det er populært og jogge eller gå tur rundt vannet vår, sommer, høst og vinter i en lyssatt løype som er 3,2 km. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da har vi kommet rundt vannet for denne gangen. Takk for følget 🙂

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1081

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top