Østmarka; Haraløkka Østmarkskapellet – tur/retur….

16 november 2020. Fra Haraløkka satte vi kursen mot Rustadsaga og Løkka før vi svingte ned mot Hullet og Skullerud Idrettsplass. Været som er typisk for November, var litt ufyselig med regn og blåst fra alle kanter, men det var ikke kalt og da er alt ok.

Fra Skullerud tar vi en av Idrettsplassens mange løyper til Generalen som vi følger opp til veikryss ved Vannverket. Herfra tar vi lysløypa videre mot Grønmo. Underveis hilser vi på en kar som vi kjenner igjen som en av Lars Monsens venner, Trond. Han er kjent for å gå langs hele den norske grensa mot Russland, Finland og Sveriege sammen med Lars Monsen i en ekspedisjon som startet i 1989 ved Grense-Jakobselv i nord og ble avsluttet i Halden i 1990.

Vi krysser p-plassen og følger skogsvei videre langs Grønmo Friluftsområde et stykke før vi passerer Langbråten som nå er en nedlagt plass og Sølvdobla til veikryss. Vi svinger til venstre og både løper og går opp til Østmarkskapellet.

 

Her er det jammen lenge siden jeg har vært sa Einar mens han sjekket at skiltene var ok.

 

Østmarkskapellet er en sportskafe mellom Rundvann og Smalvann. Første byggetrinn, kafeteria og peisestue, sto ferdig i 1954. Kapellet ble innviet i 1957, mens et tilbygg for overnatting sto ferdig i 1975. Allerede i 1938 startet planleggingen av et skogskapell i Østmarka. Først var kapellet planlagt reist på Høyås mellom Ødegården og Gullsmeden, men reguleringen av Elvåga til drikkevann gjorde at kommunen i stedet foreslo dagens plassering. Kapellet ble strategisk plassert i enden av den første lysløypa som ble anlagt i Østmarka (1959) som startet ved Rustadsaga. (Fakta; Østmarka fra A til Å)

 

 

Vi forlater Østmarkskapellet og tar så samme vei tilbake til Skullerud Idrettsplass som vi kom. Herfra tar vi grusvei til Skraperudtjernet hvor vi velger å ta til venstre. Vi går opp noen kneiker før vi løper forbi Skullerud skole og opp til Stallerud. Her tar vi veien inn mot Rustadsaga og opp Nøklevannsbakken (Dreper`n og den onde søstra) før vi løper over Skredderløkka og forbi Kusletta til Haralakka.

 

Lysløypa ved Skredderløkka mellom Rustadsaga og Haraløkka. (Gml; foto)

Underveis den siste biten tilbake til Haraløkka lurte vi på når lysene ville bli tent og akkurat som vi lurte på dette – ble lysene tent da vi kom til bommen ved Haraløkka kl 15.45. Disse er nok regulert etter lysforholdene sa Einar før vi takket for turen og jeg løp den siste biten hjem.

Ca 16,4 km

1:52

Se tur på Strava HER:

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1081

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top