Østmarka; Stiløping over Lille Haukåsen og Slettfjell….

9 november 2020. Siden det ikke har vært nedbør på flere dager skulle Einar og jeg en tur over Lille Haukåsen og deretter Slettfjellet.

Det var en del tåke og nokså grått da vi satte av sted fra Haraløkka til Ulsrudvann og Østmarksetra, men kalt var det ikke. Vi løper rolig ned Korketrekkeren – først over og så under – før vi fortsetter til Sarabråten.

 

Sarabråten – Østmarka (gml: foto)

 

Herfra tar vi rødmerket løype som i <<Skiforeningens Løypebok – 81>> er merket med Ø 4. Løypa starter like sør for Sarabråten og går så opp forbi “vannreservoaret” til Hauktjern før den går videre nordover til Kroktjern og Puttjern. Men vi derimot tar blåmerket sti fra vannet og rett opp til Lille Haukåsen. Underlaget er bra jo høyere vi kommer, men i kløfter osv., er det vått. Allikevel går det greit og uten å bli våte på bena, kommer vi ut på Haukåsevein.

 

 

Mariholtputten. (gml: foto)

 

Denne følger vi nedover forbi Mariholtputten som for anledningen var dekket av tåke før vi fra veikryss tar lysløypa videre til Hestehullet. Her tar vi rød- og blåmerket sti/løype et stykke før disse skiller lag. Vi tar blåmerket sti mot Slettfjellet og her er underlaget bra hele veien – bare å nyte.

 

Blåsti Slettfjell (gml: foto)

 

Over Slettfjell fra Hestehullet til Høyås (gml: foto)

 

Fra Høyås tar vi skogsvei til Trekanten og deretter grusvei tilbake til Haraløkka via Rustadsaga. Det var overraskende bra forhold tross litt vann enkelte steder, men veldig bra i høyden.

Ca 12,9 km

1:44

Se tur på Strava.

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1081

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top