Østmarka; skitur i Losbyvassdraget….

16 februar 2017. Enda en gang skulle Einar og jeg til Sørlihavna i Lørenskog, men denne gangen hadde vi med ski.

Tidlig samme dag forteller Øivind at det er brukbare forhold, men slitt inn til transformatoren. Deretter skulle det være bedre innover mot Losby. Ikke bruk de nye skiene var hans klare anmodning. Den er grei sa jeg og fant frem det gamle paret hvor det fortsatt var klister siden FredagsBirken i 2016.

Underveis til Sørlihavna regnet det litt, men dette ga seg heldigvis. Vi var raske med å få på oss skiene og innen vi kom oss av sted, var det bare sola som manglet.

Jeg hadde dekket klister med VR50 og det lugget litt i starten, men dette ble mye bedre ettersom vi kom lenger innover mot Losby. Vi fulgte «losbylinja» til Mønevann og derifra bar det ut på isen. I fine løyper staker vi sørover. På Røyrivann var det litt mer is i sporene, men farten var stor og vi nyter hvert stavtak videre.


På ski i Losbyvassdraget – Østmarka

Planen var at vi skulle til Grinderen. Et vann jeg ikke tidligere har vært ved. Moro at jeg kan være guide en gang sa Einar som viste vei. Fra Røyrivann fortsatte vi over Nordre Krokvann, Tappenbergvann, Midtre Krokvann, Søndre Krokvann, Stingsildtjern til Grinderen. Forholdene mellom vannene var ikke bra og her måtte skiene av.

Det var litt pussig, men ettersom vi kom høyre og lengre sørover ble det varmere luft. Snøen var våt og på Grinderen var det sørpe. Vi gikk allikevel denne frem og tilbake så sørpa skvatt for det var morsomt å se Grinderen.


Einar på Grinderen – Østmarka

Fra Grinderen tar vi delvis samme vei tilbake som vi kom, men fra løypekryss på Røyrivennet, tar vi til høyre mot Geitsjøen. Her følger vi en flott løype som bukter seg rundt holmer og skjær før vi er tilbake i hoved løypa på Fløyta. Deretter sklir vi over Mønevann og langs «Losbylinja» tilbake til Sørlihavna. En real «stakeøkt» i Losbyvassdraget.

Ca 27,6 km

#østmarka #oslomarka #mosjon #skitur #friluftsliv #turogtrening


Våt snø på Grinderen

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top