Østmarka; Flyktningeruta – Dølerud – Godlia – Grønmo …

4 juli 2022. I og med at det er lenge siden Einar og jeg tok Flyktningeruta (Timian) fra Vannverket til Rundvann var det nettopp det vi skulle i dag, men først skulle jeg møte Einar på Skullerud Idrettsplass.

Fra Haraløkka tok jeg grusvei til Rustadsaga og Løkka før jeg fortsatte til Hullet og deretter Skullerud Idrettsplass. Her møter jeg Einar, som kommer fra Sagdammen i Skulleruddumpa, til avtalt tid. Vi krysser Ljanselva før vi går opp brattbakken til Vannverket. Herfra tar vi Flyktningeruta opp til Rundvann. Underlaget er bedre enn forventet etter mye nedbør den siste tiden. Bare å nyte.

 

 

 

Rundvann i Østmarka (Gml. foto)

Fra Rundvann tar vi skogsvei til veikryss hvor vi svinger til høyre. Straks etter tar vi blå sti til Dølerud. Underveis passerer vi steinrøysa som er rester etter Dølerudbakken. Egentlig litt rart at det her ikke er satt opp noe informasjon om Dølerudbakken, men kanskje noen tar dette til etterretning – Oslo kommune v/Bymiljøetaten …??

 

 

Vi løper over tunet på Dølerud , hilser på to som tar en pust i bakken før vi fortsetter mot stikryss der vi tar til høyre. Også her er underlaget bra, men vått enkelte steder. Mye nedfall av gamle trær ligger ligger som naturlige hindre, men dette kan bli en jobb for karene i ØX (Østmarka på kryss og tvers) sa  Einar i det vi lukket grinda etter oss ved Godlia.

 

 

Her trengs det opprydding … ØX ?

 

Vi følger Dølerudveien fra Godlia og forbi FOD-gården et stykke før vi tar inn Grønmoveien. Denne går inn til en forholdsvis ny utfartsparkering hvorfra vi tar grusvei forbi Nedre Grønmoputt. Deretter krysser vi deler av Grønmo friluftsområder ved å ta sti tvers over Grønnmovidda til Sørliveien ved Grønmo p-plass.

 

 

Fra Grønmo tar vi lysløypa til Vannverket og ned langs Generalen til brua. Her takker vi for turen før Einar fortsetter mot Sagdammen via Smeden mens jeg følger Generalen til Rustadsaga. Her går jeg opp Skolebakken før jeg løper den siste biten hjem langs Bølerlia.

 

Ca 15,6 km

1:55

Se tur på Strava HER:

 

Flere bilder fra samme tur;

 

 

Grønmo friluftsområde ved Nedre Grønmoputt.

 

 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top