Østmarka; Grønmo – Skjeldbreia – Sandbakken…

26 februar 2015. Trim i arb.tiden. Reiste tidlig fra jobb da jeg skulle møte Einar på Grønmo for felles skitur. Siden forrige tur fra samme sted sist mandag, hadde været endret seg og forholdene var nok ikke lenger like gode. Og allerede i første del av løypa mot Trollvann og Smørhullet, fikk vi bekreftet dette, for her var det bare is og ingen snø. Vi traff en kar som kom motsatt og han kunne opplyse at det var bedre et stykke innover. Mange takk sa vi og staket avsted på isen.


Mye is i starten men bedre ettersom vi kom lenger innover

Ettersom vi kom lenger innover ble det faktisk mye bedre og jammen var det ikke nye spor også. Det gikk greit videre og i gode spor staket vi forbi Sølvdobla og Trollvann til Smørhullet.


mot Svartdalen til venstre mens vi fortsatte mot Tretjerna og Eriksvann

Fra Smørhullet fulgte vi løypa til Klokkerud og videre utover til Eriksvann og Skjeldbreia. Vi vurderte å ta en tur innover Paradisdalen, men her var forholdene så dårlige at det ikke var tilrådelig å gå videre. Vi fortsatte derfor videre langs Skjeldbreivannet hvor det nå var mer sørpe enn snø. Vi gikk bortom Skjeldbreia før vi snudde for retur.

Det var nokså utrolig at forholdene siden mandagen skulle endre seg slik på så kort tid, men slik har denne vinteren vært i Østmarka. Det er ikke tele noe sted og langs løypene flyter vannet. Det er trist å måtte konstatere førefall og muligens, så er dette vår siste tur i Østmarka for denne vinteren.

Fra Skjeldbreia tok vi løype over deler av Skjeldbreimyra, før vi fulgte nysatte spor på Krokholveien. Jeg hadde blanke ski og det ble mye staking, men fort gikk det og straks var vi ved Franskeplassen.


Løypekryss ved Franskeplassen

Her svinger vi til høyre mot Sandbakken. Froholdene på skogsveien var ok, men i skogen, var det knapt med snø og det gikk så søla skvatt ned bakken ved Tømmerholen.

Vi passerte Sandbakken, skled ned bakken til Klokkerud og videre til Smørhullet. Her i fra tar vi samme vei tilbake til Grønmo som vi kom. Suste ned siste 200-300 på isen før bom ved p-plassen. Om det ikke skulle komme en periode med kulde og snø, så var nok dette den siste turen i Østmarka.


Siste skitur i Østmarka??  

Ca 21,6 km

#østmarka #skitur #mosjon #trening #friluftsliv

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1004

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top