Østmarka; Høyås – Bestemoråsen – Slettfjell…..

31.mai 2021. Siden det nå er lenge siden vi løp over Bestemoråsen, som ligger vest for Nord-Elvåga, var det nettopp det vi skulle denne gangen. En av våre favoritter som er like fin begge veier.

Fra Haraløkka tok jeg Bølerlia til Nøklevann skole og ned “skolebakken” til Rustadsaga før jeg satte kursen mot Rustadsaga og Løkka (hestehagen) hvor jeg møtte Einar og Nikki. Det var nokså varmt langs veien, men det skulle bli bedre ettersom vi løp innover i marka.

 

Forbi Ødegården og opp til Høyås
Sti- og løypekryss på Høyås

Vi passerte Ødegården og Høyås før vi fra Gullsmeden tok blå sti videre langs Nord-Elvåga på vestsiden mot Bestemoråsen. Det var blitt grønt og fint i marka og når underlaget var så bra som nå, så var det bare å nyte turen videre.

 

Blåmerket sti over Finfallåsen og Bestemoråsen

Vel over Bestemoråsen og på vei opp til veikryss på oversiden av Mariholtet, kommer vi til en bekk som kommer fra Igletjern. Jeg spør Einar om han har vært på Igletjern, nei svarte han. Da følger vi bekken opp til tjernet, sa jeg, og som sagt så gjort. Det var ingen sti videre rundt vannet, men vi klyver opp en skråning og kommer deretter over på den andre siden av Igletjern.

 

Igletjern – Østmarka

 

I Østmarka er det flere vann og tjern med samme navn – Igletjern x 4.

 

Utrolig hvor fint og variert det er her, sa Einar mens vi fulgte umerket sti ca 200 m. til lysløypa ved Kavlebrudalen. Nikki som synes det er kjedelig med grusvei blir hengende litt etter, men fra Hestehullet og videre på blå sti mot Slettfjell, kvikner hun til.

 

 

Slettfjell som også er en av våre favoritter, anbefales om du ikke har tatt denne før. Et stykke innover fra sti-og løypekryss før Slettfjell kommer vi til nytt sti kryss. Til venstre går sti over Slettfjell og Finfallåsen til Høyås mens sti til høyre går langsmed Slettfjell til grusvei ved Ødegården. Begge stier er like fine og disse må du bare prøve.

 

Blå sti langsmed Slettfjellet

 

Denne gangen velger vi sti til høyre og her er det bare å nyte turen videre i flotte omgivelser. Fra Ødegården følger vi grusvei tilbake til Løkka som vi kom. Vi takker for turen før Einar og Nikki setter kursen mot Skullerud-dumpa mens jeg følger grusvei tilbake til Haraløkka via Skredderløkka.

Med slike forhold som det nå er i marka så anbefales stiløping (tur) på både merkede og umerkede stier.

Ca 13,6 km

1:56

Se tur på Strava HER:

Flere bilder fra samme tur;

 

 

 

Ødegården i Østmarka
Ødegårdsletta

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1082

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top