Østmarka; Skullerudåsen – Svartkulp – Dølerud – Grønmo…..

7 juni 2021. Fra Haraløkka tok Einar og jeg grusvei til Rustadsaga og Løkka før vi tok blå sti videre til Fjellstadmåsan og Fjellstadbakken. Underlaget var bra og det er bare å nyte så langt det er mulig med en kranglete legg fra tid til annen, men det går på et vis. Spesielt ille var det i steinrøysa ved Fjellstadbakken og videre opp på Skullerudåsen.

 

Gangbaner over Karismyr (gml: foto)

 

Fra sti kryss tar vi blå sti mot Karismyr og dens flotte gangbaner som har ligget ute i mange år, men som fortsatt er like fine. Vi følger deretter samme sti videre til Smalvannsmåsan, hvor det også er fine gangbaner, før vi fra neste sti- og løype kryss tar umerket sti til høyre. Vi har tidligere tatt denne stien til Smalvann ved å holde til høyre i stidele, men denne gangen, fortsetter vi rett frem på en ukjent sti. Alltid gøy med nye stier.

Terrenget er fint og vi løper på sva et stykke før det bikker ned til Flyktningeruta. Her svinger vi til høyre og straks etter ca 15-20 m., tar vi umerket sti til venstre. Det går jamt nedover til vi kommer ut på skogsvei like ved Trollvann. Vi tar denne veien rundt vannet til løype kryss.

 

Løypekryss nord for Trollvann

 

Herfra blir det litt offpist før vi kommer innpå umerket sti gjennom gammel mosegrønn skog til Svartkulp. Vi har vært her flere ganger før, men alltid kommet motsatt vei.

 

Svartkulp ligger mellom Trollvann og Dølerud

 

Vi følger sti langs vannet til sørenden og deretter videre til Dølerud. Underveis kjenner vi den deilige lukten av vedfyring som sikkert er for kosens skyld.

 

Dølerud i Østmarka. Drives av DNT Oslo og Omegn

 

Fra Dølerud tar vi blå sti til skogsvei hvor vi tar til venstre. Straks etter kommer vi til Sølvdobla hvor det står noen å fisker med fluestang. Om de får noen fisk, vites ikke, men fint å se at marka blir brukt.

Vi følger skogsvei til Grønmo og deretter lysløypa til generalen ved Vannverket. Underveis hilser jeg på en hel bøling kjente karer fra Rustad IL veteran som løper intervaller.

Fra Skullerud Idrettsanlegg tar vi grusvei til Skraperudtjern der vi holder til venstre. Straks etter blir vi innhentet av en stor gjeng sykelister, store og små, som blokkerer veien flere ganger da de sykler og triller både 3 og 4 stk i bredden slik at vi blir løpende inne i mellom disse.

 

 

 

Det er ikke GREIT med tanke på alle andre som bruker samme vei. Her må ledere og trenere ta mer ansvar i forhold til deling av vei osv. slik at dette går så smertefritt som mulig. Kanskje kunne de bare sykle etter hverandre og ikke ved siden av hverandre.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi går opp <<Dreper`n og den onde søstra>> før vi løper over Skredderløkka og tilbake til Haraløkka. En fin og variert tur som anbefales.

 

Ca 14,8 km

2:01

Se tur på Strava HER:

Flere bilder fra samme tur;

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top