Haraløkka – Klemetsrud – Ljabru – Munkelia….

20 februar 2017. Mens jeg er på vei til p-plassen på Haraløkka for å møte Einar hilser jeg på Dennis og kona som skulle ut på spasertur. God tur sa jeg i det jeg passerte og straks etter møtte jeg Einar.

Vi satte kursen over “løkka” og ned til Generalen som vi følger et stykke før vi tar Eterveien ned til Østensjøven. Været var ok og det er herlig med lysere kvelder. Vi fortsetter langs Østensjøveien og over brua mot Abilsøkrysset et stykke før vi svinger inn Langerudhaugen. Deretter tar vi Enebakkveien og en gangvei til Skulleruddumpa. Her krysser vi Ljanselva før vi fortsetter langs Vinterveien til Dal/Brenna og Klemetsrud skole.


Rundkjøring på Klemetsrud. Ljabruveien-Enebakkveien (gml: foto)

Her i fra følger vi en gangvei langs Gjersrudbekken og Ljabruveien til Hauketo. Forholdene er fine og det er ikke glatt noen steder. Fra Hauketo krysser vi Ljanselva enda en gang og så bærer det rett opp Ljabrubakken.


Ljabru hovedgård datert 1880 (oslobilder.no)

Vi går opp bakken forbi Ljabru hovedgård og over Ljabru til Ekebergveien. For variasjonens skyld svinger vi til høyre ved Nordstrand kirke inn Breines vei. Denne følger vi videre over Munkedamsveien og Oberst Rodes vei til Munkerud skole. Her svinger vi til høyre for å følge gangvei videre, men denne førte oss bare rundt skolen og tilbake til Oberst Rodes vei. Det var allikevel flott å se Nye Munkerud skole.


Munkerud skole ble bygd i 1959, etter at det i 1954 ble vedtatt å bygge ny skole på stedet. Senere i 2014 ble nye byggearbeider påbegynt og til skolestart høsten 2016, sto Nye Munkerud skole ferdig. Munkerud skole er en ny 1-7 skole på Nordstrand i Oslo med kapasitet til 840 elever.

Vi fulgte Obersten til Munkerud og deretter Nordstrandveien til Skulleruddumpa hvor vi går opp Skullerudbakken. Passerer Skullerud t-bane før vi følger Generalen til Rustadsaga. Her går vi opp “skolebakken” til Nøklevann skole og tar så Bølerlia tilbake til p-plassen på Haraløkka. Deretter avslutter jeg med stigningsløp den siste biten hjem.


Buss A-15214 linje 72, Nordstrandveien på Skullerud (oslobilder.no)

17,7 km

2:01

#mosjon #trening #løpetur #turogtrening 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top