Østmarka; – sykkelsti i Østmarka..

3 oktober 2016. Siden forholdene i marka var så gode hadde Einar og jeg blitt enige om at vi denne gangen skulle ta Pioneren. En sykkelsti som starter fra veien litt etter Rustadsaga ved lysløypa til Fjellstad. Og fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Løkka før vi ved lysløypa startet på Pioneren.


<Pioneren> starter ved lysløypa mellom Rustadsaga-Fjellstad.

Den første delen var grei, litt sølete men, ok. Ved Fjellstadputten blir stien kalt “Salamanderen” og deretter “Nordstjernen” ved Fjellstadbakken. Vi klyver opp Fjellstad et stykke og tar så til høyre. Her kalles stien “Bakkar og Berg” og det med rette. Stien går nå frem og tilbake, opp og ned, og vel over “Kosteskaftbrua”, fortsetter stien over Skullerudåsen til Rundvann.


Einar på Kosteskaftbrua

Fra Rundvann går stien rett sørover mot “Syden” og Langbråtan ved Grønmo, men her i fra, dreier den mot vest. Vi runder Olavsmyr før det begynner å stige. Og det stiger jamt, men underlaget er for det meste på sva og det går greit. Terrenget er flott og vi nyter turen videre.

Litt føre “Sniken”, skulle vi ha tatt til venstre, men pga. dårlig merking, fortsatte vi rett frem. Straks etter krysset vi blå sti fra Rundvann og først da vi var tilbake ved sti på Skullerudåsen, skjønte vi at dette var feil. Vi snur og tar samme sti tilbake et stykke før vi fortsetter på blåmerket sti til Vannverket på Skullerud. Deretter tar vi sti/vei ned brattbakken og over elva til Skullerud Idrettsplass.

Vi løper så videre over sletta til Skraperutjern. Høyre eller venstre? sier jeg, men Einar var allerede på vei til venstre. Vi velger deretter å følge grusvei videre forbi Skullerud skole til Rustadsaga. Her går vi opp Nøklevannsbakken før vi løper over Skredderløkka og tilbake til Haraløkka.

Før vi takket for turen, var vi enige om at dette var en morsom og variert løype som egner seg like bra med joggesko som med sykkel. I alle fall når det ikke er mange som sykler i løypa samtidig. Vi møtte bare en denne gangen.

Ca 12,4 km

1:44

#østmarka #oslomarka #pioneren #sykkelsti #runforfun #mosjon #trening

Merking-og eller ingen merking av Pioneren skyldes at dette kun er midlertidig og at disse skal fjernes.

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1004

2 thoughts on “Østmarka; – sykkelsti i Østmarka..

  1. Ja, dette var en artig tur litt utenom det vanlige. Merker at bein og kropp trives med disse stiløpingene. Var jo masser av dette denne gangen. Takk for tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top