Østmarka; Nøklevann – Branntårent (Haukåsen)…

2 november 2015. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Vi var enige om at vi skulle en tur retur til Branntårnet inkl. Nøklevann rundt. Og siden det ikke var lys hele veien, hadde vi med hodelykter. I tillegg hadde jeg med staver for å gå skigang i bakkene.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Ulsrudvann og Østmarksetra, før vi fortsatte i lysløypa innover til veikryss ved Mariholtet. Her satte vi på lyktene og så satte vi av sted. Vi passerer Mariholtputten uten å se vannet da blikket kun er festet på veien rett foran. Underveis merker vi at temperaturen varierer fra rått og kalt ved Hestehullet ? Igletjern til å være varmere ettersom vi nådde frem til Branntårnet. Her er det en flott utsikt mot et opplyst Oslo.


Branntårnet på Haukåsen – Østmarka   (gml: foto)
 

På vei nedover til Mariholtputten og veikryss nyter vi stjernehimmelen og stillheten innen vi er fremme. Vi skrur av lyktene og ved Sleppa tar vi til venstre for å fullføre runden rundt Nøklevann. Vi møter en del folk som både løper og går og det er fint å se at det er mange ute i samme ærend. Og ved Trekanten møter vi en gjeng med yngre løpere fra Rustad IL som trener intervaller. Vi passerer Rustadsaga, går opp Rustadsagabakken og på vei over Skredderløkka, hilser vi på damegruppa til Rustad IL før vi er tilbake på Haraløkka. Her takker jeg Einar for fin tur og avslutter med stigningsløp den siste biten hjem.

Ca 16,2 km

1:44

#østmarka #oslomarka #mosjon #trening #løpetur

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

3 thoughts on “Østmarka; Nøklevann – Branntårent (Haukåsen)…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top