27 mai 2013 Haukåsen – Puttåsen

27 mai

Møtte Einar på p-plassen ved Harløkka kl 17.30 og sammen satte vi kursen mot Nøklevann og Lutvangen. Hilste på Odd (en kollega) som passerte oss i bakken opp fra Ulsrud mot Korketrekkeren. Fra Lutvangen tok vi blå sti mot Kroktjern og videre til grusvei. Her tok vi til venstre og veien opp til Haukåsen og Branntårnet.

 


Her på Haukåsen (357 moh – nr 14 i Østmarka) står radartårnet også kjent som Golfballen, Branntårnet og for sine mange blå stier i alle retninger

 

Vi rundet tårnet og fant en blå sti mot Lautjern. Det var overraskende gode forhold og ikke så blødt som fryktet. Vi passerte en speiderhytta ved Ulvenseter , over en myr på klopper og så var vi fremme ved Lautjern. Vi valgte sti rett frem over Puttåsen som er Oslo`s høyeste topp i Østmarka med sine 363 moh. Toppen som er nr 9 av de høyeste i Østmarka, er bevåkst med trær og har ingen utsikt. Her kunne det med fordel ha vært hugd noen trær, og det hadde blitt en flott utsikt mot Ellinsrud osv. Underlaget over åsen er fint og det heller nå slakt nedover mot Grønlia. Vi hadde tenkt oss til Grønlihytta og videre til Lut ved Lutvann, men et sted i nærheten av hytta har vi ubemerket fulgt sti forbi, og brått kom vi ut på en grusvei. Vi skjønte at dette var lysløypa mellom Lindeberg og Furuset og svingte så til venstre og fulgte grusveien videre til Lindebergåsen.

 
Gang-og sykkelsti fra Ole Reistad vei mot Haugerud

 

Her i fra og videre fulgte vi gang- og sykkelvei forbi Trosterud, Haugerud kirke og frem til veikryss ved Haugerudveien. Vi krysset denne og fortsatte så langs Hellerudveien til Trasop og langs Generalen tilbake til Olav Nygårds veg og Haraløkka. Til tross for at vi bommet på hytta, var dette uansett en flott tur der også sola bidro med sitt.

 

Ca 15,9 km

 

1 t 46 min

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top