mai 2013 Nordmarka

 

Skulle i dag møte NK på Sognsvann og litt føre kl 10.00, dukket han opp. Vi skulle ta oss en langtur i Nordmarka der vi skulle følge deler av NSM (Nordmarka Skogsmaraton). NK som har løp NSM 2-3 ganger tidligere, var også påmeldt for nytt løp 15 juni. Planen i dag var å starte med slutten og etter å ha passert kiosken, fant vi rett vei på vestsiden av Sognsvann. Vi tok ikke til høyre mot Lyn hytta, men fortsatte rett opp bakken og snart var vi på Ullevålseter. Været var flott, trass i at det var meldt om regn men men, enn så lenge var det opphold og det var heller ikke for varmt. Fra Ullevålseter skulle vi nedover mot Skjærsjødammen, men ett sted underveis, må vi ha tatt feil vei, og etter å ha løpt ett stykke og passert kraftledningene var vi ved sti-og løypekryss ved Østre Aurtjern. Vi bestemte oss for å snu her og løp samme vei tilbake til veikrysset på nedsiden av Ullevålseter.

 

 

På vei til Ullevålseter fra Østre Aurtjern og Blankvann

 

Her fant vi rett vei og straks etter var vi ved Skjærsjødammen. Tok en drikkepause og fulgte så veien videre mot Bjørnholt. Her tok vi en ny drikkepause og satte så kursen videre langs veien til veikryss der veien fra Hakadal kommer inn fra høyre.

 


NK foran og jeg etter,,,.her på vei opp en av de mange bakkene mot Bjørnholdt

 


Ned bakken ved Bjørnsjøen og veikryss der veien fra Hakadal kommer inn fra høyre

 

 

Vi krysset over brua og fortsatte videre mot Kikut. Vi hadde bestemt oss for at vi skulle droppe Hakloa og dets vendepunkt og da det dukket opp en skogsvei- og trillesti, tok vi denne videre.  Den gikk liksom tvers igjennom og etter ca 1 km, var vi atter på grusvei og med ett var vi på Kikut.

 


Har nok hengt en stund denne, hehe

 

 

På Kikut tar vi oss en lengre pause med mat og drikke. Har ikke møtt så mange på vår vei men en og annen sykkellist har det vært.

 


NK på Kikut

 


Utsikt mot Bjørnsjøen fra baksiden av Kikut

 

Fra Kikut tar vi delvis samme vei tilbake men tar med oss veikrysset føre Hakloa. Vi fortsetter så videre mot Bjørholdt og Skjæsjødammen igjen. Det blåser noe og det er behagelig med vind imot. Enn så lenge oppholsvær og alt er bare fryd og gammen.

 


Skjærsjødammen

 

Fra dammen tar vi vei til venstre ved bom og følger denne nedover forbi Nordseter langs elva, og så Ankerveien til Svartkulp og Sognsvann. En flott tur der regnet også holdt seg unna helt til vi var tilbake på p-plassen, men da kom det også.

 

Ca 37,5 km

4 t 40 min

 

347,2 km

 

flere bilder samme tur

 


 

Ved Bjørnholdt

Kikut på baksiden mot Bjørnsjøen

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top