Østmarka; 10 vann i nærområdet….

5 oktober 2015. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Og siden jeg har tenkt å lage en ny kategori til Turogtrening “Vann i Østmarka”, hadde jeg tenkt ut en tur der vi skulle innom 10 vann. Det er mange vann i Østmarka både små og store, men denne turen, skulle gå mest mulig i nærområdet mellom Rundtjern i nord og Rundvann i sør.

Fra Haraløkka satte vi kursen mot Ulsrudvann og Østmarksetra. Her på p-plassen, var det artig å se igjen “gamle kara” fra Oppsal med Pål Bye i spissen der de gjorde seg klare for dagens tur. Disse aktive karene ser vi rundt omkring med jevne mellomrom.

Fra Østmarksetra følger vi rød løype- og blå sti til Katteputten og Skøyenputten. Det var noe vått enkelte steder, men ellers greie forhold.

  

Katteputten – Østmarka


Skøyenputten er et vann med stemning, like innenfor bebyggelsen på Oppsal og Trasop – et typisk Østmarka-vann.

Fra Skøyenputten tar vi blå sti sørover ett stykke, før vi skråner over åskammen til blå sti langsmed Solbergvannet. I neste stikryss, tar vi til høyre mot Solbergvann og Rundtjern.


Rundtjern – Østmarka  (gml: foto)

I og med at det er vindstille, er vannet som et speil og det er fantastisk flott. Vi følger lysløypa nedover Rundtjernbakkene til Nøklevann, før vi fortsetter til Sarabråten og Sleppa. Underveis hilste vi på Per Inge som kom motsatt vei. Ved Sleppa fortsetter vi til Hestehullet. Her tar vi blå sti over Slettfjellet. Og når underlaget er så bra som nå, så nyter vi turen videre til Høyås.


Blå sti over Slettfjellet – Østmarka

Fra Høyås tar vi skogsvei til Ødegårdsmosen, før vi fortsetter på blå sti til Langvann. Vi følger vannet på vestsiden til løypekryss hvor vi svinger til høyre. Her følger vi løypa forbi Gudbrandsdalen, over Breidåsen og Trolldalen, før vi tar til venstre mot Smalvann. Vi følger sti langs vannet forbi OFA-hytta, før vi tar til høyre og fortsetter på Flyktningeruta til Rundvann.


Rundvann – Østmarka (foto – av nyere dato)
 

Fra Rundvann tar vi blå sti over Skullerudåsen mot Fjellstad. Det begynner å bli mørkt og det gjelder å være forsiktig. Einar og jeg skravler ofte mens vi løper, men da vi nærmet oss Fjellstadbakken, hørte vi mange stemmer. Hem tenkte jeg, før jeg sa til Einar at dette er nok karene i Rustad IL. Og ganske riktig, for da vi kom ut på «steinete» vei fra blå sti, møtte vi hele gjengen fra «turrenngruppa». Disse hadde trent spretten Skigang og Elghufs i Fjellstadbakken. Jeg hilste på Bernt og Dennis i det jeg passerte og det var gøy å rope «løype» slik at vi kom lettere frem.

Einar og Jeg fortsatte i lysløypa mot Rustadsaga mens karene i «turrenngruppa» svingte til venstre mot Hullet og Skullerudstua. Det var nå blitt så mørkt at det var så vidt vi kunne skimte Fjellstadputten som var vann nr.10 på denne turen. Vi gikk opp Rustadsagabakken og videre over Skredderløkka, før vi var tilbake på Haraløkka. Vi var begge enige om at det hadde vært en flott tur og helt på «håret» uten lys.

Ca 17,7 km

2:25

#østmarka #stiløping #oslomarka #mosjon #friluftsliv

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

One thought on “Østmarka; 10 vann i nærområdet….

  1. Dette er et lite men svært innholdsrikt område som også egner seg til å utforske ved å gå på kryss og tvers uten noen klar plan, og du finner noe nytt å se hver gang. Men det lønner seg å begynne i områdedelen nærmest bebyggelsen hvor en kan gå forbi Katteputten og Skøyenputten, og så gå opp i høyden ovenfor og utforske dette. Her finner du også Solberglivann hvor en kan fiske. Terrenget er godt for soppsanking. Å ta turen innover fra Oppsal T-banestajon eller en bussholdeplass rett nedenfor området er et gunstig utgangspunk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top