Østmarka; Haraløkka – Demningen – Knuttjern….

14 september 2015. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. I og med at det er vått i skogen osv., valgte vi denne gang å følge grusvei (lysløype) til Knuttjern. Et tjern som ligger langs Haugenveien øst for Nord-Elvåga.

Fra Haraløkka følger vi grusvei til Ulsrud og videre forbi Sarabråten til Sleppa. Det var flott å se at veien var fikset og at dimensjonen på rør er større enn før, men vi undres på hvorfor det ikke er blitt “grøftet” fra toppen av Sleppa og nedover. Dersom dette ikke blir gjort skikkelig, risikerer man nye problemer ved neste regnskyll.


Demningen deler Nord-Elvåga i to, fri-Elvåga og Nord-Elvåga
 

Vi passerte Mariholtet og deretter demningen, før vi fulgte blåsti over veien (Vallerud-Mariholtet) og videre rett opp en bratt skrent til vei (Vallerud-Mariholtet) på oversiden. Ved å bruke blåsti fra demningen, slipper man å følge veien frem og tilbake. I veikryss tar vi til høyre – inn Haugenveien som vi følger frem til Knuttjern. Haugenveien bar tydelig preg av mye vann. Og enkelte steder, var all grus (topplag) blitt skyllet bort.


Haugenveien, topplaget som var grus er skyllet bort


Knuttjern. Navnet er trolig etter at en kar ved navn Knut skal ha druknet her


Her ved tjernet står det også en hytte som er i privat eie. Vi kikker litt rundt og tar noen bilder før vi forlater Knuttjern.

Fra Knuttjern, tar vi blåsti til grusvei (Vallerud-Mariholtet) hvor vi svinger til venstre. Vi passerer deretter ett av markas fire Igletjern, før vi er tilbake i veikryss ved Haugenveien. Her i fra, tar vi samme vei tilbake til Mariholtet og Haraløkka som vi kom. Det kan nevnes at vi passerte enda ett av markas Igletjern som ligger vest for Mariholtet. Stipartiet mellom Knuttjern og veien var bra og forholdene ellers i marka, var slett ikke så ille som vi hadde trodd.

Ca 18 km

1:57

#østmarka #friluftsliv #treningerbestute #oslomarka #mosjon

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1236

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top