Skitur fra Frognerseteren – Ullevålseter – Kikut….

Fredag den 13 til tross, så hadde vi likevel valgt denne dagen for felles skitur i Nordmarka. Men “det er fali det” var det en personlig pessimist fra Flåklypa som sa. Ikke det at vi er spesielt overtroiske heller, men det hjalp å vite at skiskytterne som befant seg i området hadde pause nettopp denne dagen. 

Etter invitasjon om “skitur” som trim i arb.tiden, var vi 5 kolleger som kl. 13.00 reiste fra jobb til Frognerseteren og Sportsplassen. Vi kunne nok ha vært flere, men fredag før vinterferie var kanskje en dum dag eller var det fordi det var fredag den 13…

 

som vanlig nær sagt så var tåka på plass

Etter å ha smurt skiene var vi klare for tur og ca kl. 13.45 satte vi avsted. Det gled godt og i de litt harde løypene, gikk det raskt unna. Vi hadde ikke bestemt oss for hvilke rute vi skulle følge, men målet var en tur til Kikut. Og i første løypekryss, valgte vi å ta til høyre. Vi fulgte på rad og rekke og straks etter dukket Ullevålseter opp i tåka. 

Vi skled så ned bakken, svingte brått til venstre og fra Auretjernet, fulgte vi løype nr.124 mot Bjørnsjøhelvete og Kikut.


Løype 124. Auretjern – Bjørnsjøhelvete – Kikut (8,8 km)

Vel fremme i neste løypekryss med oss alle tross noen knall og fall, så skled vi ut på Bjørnsjøen. Her var forholdene bra og i god fart staket vi over til Kikut.


Fra venstre: Nguyen, Nils Kristian, Carl Øystein, Roger og Arvid.  (Foto: ukjent men snakket dansk)

Etter en lengre pause med mat og drikke var det på med skia igjen. Vi tok samme vei over Bjørnsjøen som vi kom og frem til løypekryss. Her tok vi nå til høyre og etterhvert, passerte vi Appelsinhaugen, Kobberhaugen, Blankvannsbråtan før vi kom frem til Tryvannstua. For uten at tåka ble tettere, ble det også mørkere og sikten ble etterhvert ikke så god.


Roger på vei forbi Tryvann

Fra Tryvann staket vi over vannet og så fulgte vi lysløype videre mot Frognerseteren. Med at det ble mørkere og tåka tettere, ble det også vanskelig å se hva det stod på skiltene men vi mente at vi gikk rett vei og da det dukket opp en parkeringsplass, pustet vi lettet ut. Men hvor var våre biler og hvilke p-plass var dette? 

I tåka hadde vi klart å ta feil løype for dette skulle vise seg å være p-plassen på oversiden av Frognerseteren mens vi hadde parkert på nedsiden ved Sportsplassen. 

Så skulle det likevel bli noe dramatikk denne fredagen.

Ca 28,5 km

 

#skitur #vinter #mosjon #nordmarka #friluftsliv

Flere bilder fra samme tur:Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top