Østmarka; Bolletur til Rustadsaga….

Som avtalt møtte vi Arvid og Anne på p-plassen ved Skullerud skole for felles tur i Østmarka. Og siden Rustadsaga lokker med nystekte kanelboller, lot vi oss friste av dette, men først skulle vi spasere rundt Skraperudtjern.

Skullerud skole – en av flere innfartsveier til Østmarka med stor gratis p-plass


Klar for tur

Været var strålende og det var bare å nyte turen. Og mens vi skravler og rusler, hilser vi kjente som også var ute i det fine været.Ved Hullet tar vi veien videre langs hestehagen til Løkka og Rustadsaga.


Hullet (Holet, Hølet). På bilde Nord-Hullet som er en av to plasser øst for Skraperudtjernet ved veikrysset; Skullerudhullet og Rustadhullet. Ved den sørlige Hullet-plassen ligger <<Galleri Anneks>> som med sine 7 kvm er blandt byens minste galleri.


Fra Hullet mot Løkka og Rustadsaga (hestehagen)


Løkka; gammel husmannsplass sørøst for Rustadsaga. Opprinnelig plass under Rustad gård som en del av Hullet-plassen (Rustadhullet).

Med lukten av nystekte kanelboller m.m., ble vi trukket mot Sportsstua og her var vi heldige som fikk en ledig plass. For selv om vi var forholdsvis tidlig ute, var det allerede stor pågang.


Arvid, Anne og Heidi på Rustadsaga – Østmarka

Bollene var gode og kanskje de beste markabollene i Østmarka? – selv holder jeg en knapp på “Vangenbolla”, men uansett, så holder disse mål. Godt fornøyd rusler vi langs veien forbi Stallerud og ned bakken til p-plassen. Og var det ikke mange ute fra før, så ble det ikke noen færre nå som “alle” skulle innover i marka. Det er flott å se at det er mange som bruker marka.


Ned bakken fra Stallerud og her er det fortsatt mange på vei innover i marka.

På en nesten fullstappet p-plass, takker vi for turen og setter så kursen hjem.

#østmarka #rustadsaga #friluftsliv #mosjon #utno

Rustadsaga Sportsstue

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top