Skitur i Nordmarka fra Frognerseteren til Finnerud og Appelsinhaugen……

17.mars 2021. Her i Nordmarka er det fortsatt vinter med masse snø da nabo, Terje og jeg, hadde tatt turen til Frognerseteren for skitur i marka – og med sol fra en skyfri himmel var det bare å nyte.

Det var noen små minusgrader da vi satte avsted i nykjørte løyper med kurs for Heggehullet og Tryvannstua. Vi hadde begge to valgt ski med fell og det var helt ok, men slik forholdene var i dag så kunne man ha gått med voks for tørr snø. Forholdene skulle også vise seg å holde bra hele den tiden vi var på ski.

 

Over Store Tryvann til Tryvannstua

 

Tryvannstua er en turisthytte mellom Store- og Lille Tryvann, i nærheten av Tryvann Vinterpark. Deler av hytta ble bygd i 1931 med bl.a. nedfallstømmer fra stormen i 1930, men senere utvidet og ombygd i 1965. Hytta er i dag åpen for servering året rundt.

Se mer om Tryvannstua HER:

 

 

Fra Tryvannstua følger vi hovedløypa videre forbi Rundmyr, Langmyr og Blankvannsbråtan til Kobberhaughytta. Underveis registrer vi at det er mange som er ute, og selv om vi synes vi var tidlig ute så møter vi noen som kommer motsatt vei. Men fint å se at marka blir brukt.

 

Mot Kobberhaughytta. Terje med gul lue.

Vi passerer Kobberhaughytta på nedsiden hvor vi også krysser en vei før vi i neste løypekryss tar til venstre inn løype 364 til Finnerud. Planen var å ta en runde rundt Glåmene via Finnerud dersom løypene var bra. De første 50-100 m var noen dager gamle, men fra neste løypekryss og videre var det helt ferske spor. Og siden vi var de første denne dagen, var det bare å nyte. Herlig.

 

På vei til Finnerud. Her ved Motjern

 

Mye snø ved Motjern

 

Finnerud Sportsstue. Finnerud ble ryddet av finnen Sakris på 1600-tallet en gang, og er en tradisjonsrik Nordmarksplass – høyt og frittliggende på toppen av bakkene opp fra Sørkedalen. Finnerud var eid av familien Schjøtt siden 1878, men ble i 1963 overført Oslo kommune, men med betingelse om at plassen ikke skulle stykkes opp og at friluftsfolket skulle kunne nyte godt av stedet og omgivelsene. Røde Kors har dessuten satt opp en hytte på eiendommen, og frakter hele året gamle og funksjonshemmede inn til Finnerud i buss. Fakta; Skiforeningen

 

Her på Finnerud har jeg ikke vært før sa Terje.

Fra Finnerud tar vi løype 122 videre opp gjennom lia med enkelte bratte bakker, men vel oppe, er det bare å stake videre i lett terreng på Glåmene og frem til løypekryss.

 

Løypekryss på Glåmene.

Vi forlater Glåmene med kurs for Appelsinhaugen og selve hovedløypa som er merket med <<Holmenkollmarsjen 2021>>. Straks etter er vi tilbake på Kobberhaughytta. Herfra tar vi samme løype tilbake til Tryvannstua som vi kom.

Men fra Tryvannstua velger vi å ta løype 376. Løypa som er en lysløype går rundt Store Tryvann og deretter over  Nikulpmyrene før den ender på Frognerseteren.

En flott tur i deler av Nordmarka hvor Finnerud og Glåmene var en fin opplevelse.

ca 21,6 km

Se tur på Strava HER:

Flere bilder fra samme tur;

 

 

 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1049

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top