Østmarka; Fototur til Bråten ved Nøklevann…..

Været var strålende og alt lå til rette for en fin spasertur til Bråten og Nøklevann. Og her forteller nok bilder mer enn ord…


Bråten (Bråtan) ligger vest for Nøklevann. Trolig ble plassen ryddet allerede før svartedauen i 1350. Familien Hansen som overtok plassen i 1885 brukte først plassen som feriested, flyttet senere hit. Hele odden som i dag er badeplass, var den gang en frodig frukthage med epletrær, pæretrær og bærbusker. Siste beboer Ole T.Messelt, bodde her til han døde i 1960. Etter hans død ble husene stående tomme og utsatt for kraftig hærverk før de ble revet i 1961.


Etter at Nøklevann i 1983 ble frigitt fra drikkevannsrestriksjonene, ble det opparbeidet badeplass med sandstrand, toaletter, bord og brygge på den idylliske odden i Nøklevann. Det er også en godkjent bålplass der.

(fakta: Østmarka fra A til Å)

 


Badeplassen – NøklevannDet er litt rart å skue utover Nøklevann som er tappet ned med 5,5 m. Rene katastrofeområde var det noen som sa. Vi får tro at dette blir bedre ettersom ny demning kommer på plass.

Takk for følget.

#østmarka #oslomarka #friluftsliv #tur #nøklevann

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top