Løpetur langs landeveien litt rundtomkring……

22.mars 2021. Einar som har gått mye på ski den siste tiden hadde satt dette på pause da han kom til Haraløkka for felles løpetur. Siden det er både vått og sølete samt fortsatt en del is i marka, skulle vi løpe en tur langs landeveien litt rundtomkring.

Fra Haraløkka tok vi gangvei mellom Bølerlia og Utmarksveien til Bøler Skole før vi gikk over Generalen på gangbru til Bølerbakken. Vi følger denne et stykke før vi svinger inn Kringkollen og deretter i tur og orden – Ulsrudveien, Østbyfaret, Aagots vei, Oppsalveien og Vetlandsveien.

 

Vetlandsveien ved Oppsal – 1957 (oslobilder.no)

 

Vi har flere ganger løpt langs Vetlandsveien den siste tiden forbi Trasop skole og videre, men denne gangen tar vi inn Solbergliveien. Jeg hadde ingen planlagt rute å følge, men det måtte bli minst 12 km eller mer.

 

Godlia og omegn. Solbergliveien, Damfaret (oslobilder.no)

 

Jeg er oppvokst i dette området og er nokså kjent. Mye er som før, men noe nytt er det. Vi tar Formerveien, Filerveien og Mekanikerveien videre til Solbergliveien som vi følger frem til Damfaret. Her svinger vi til venstre og straks etter er vi ved Godlia vel og T-bane St.

 

 

 

Vi tar Låveveien på motsatt side av Godlia et stykke før vi tar inn Promenaden. Denne følger vi delvis rundt Skøyen hovedgård til veikryss hvor vi tar til venstre inn Johan Evjes vei. Straks etter kommer vi ned til Østensjøveien og Høyenhall ved Bryn senter.

 

Villa Christinedal i Harry Fetts vei – 1966 (oslobilder.no)

 

Herfra tar vi Harry Fetts vei – en vei på Høyenhall i bydel Østensjø i Oslo. Veien som går fra Østensjøveien og sørover tilbake til Østensjøveien, fikk sitt navn i 1965 etter kunsthistorikeren, riksantikvaren og fabrikkeieren Harry Fett, som hadde sin fabrikk og bolig i denne veien.

 

 

Fra Harry Fetts vei og opp trappene til Rognerud

 

Fra Harry Fetts vei tar vi noen trapper opp til Toftdahls vei på Rognerud før vi fortsetter langs Wetlesens vei til Plogveien. Her tar vi gangvei delvis rundt Rognerudskogen og ned Blodbakken til rundkjøring ved Østensjø skole. Straks etter tar vi inn Skappels vei som vi går opp til T-banen på Skøyenåsen.

 

Gangvei langs t-banen fra Skøyenåsen

 

Vi følger gangvei langs T-banen forbi Skøyenåsen skole til Haakon Tveters vei og deretter videre langs Østmarkveien og Generalen. Og siden det allerede har blitt mange forskjellige veier tar vi Mikkel Revs vei opp til Olav Nygårds vei ved Haraløkka før vi løper den siste biten tilbake over løkka. En fin tur litt rundt omkring på gamle kjente trakter.

 

ved P-plassen på Haraløkka Idrettsplass

Underveis ble det nokså varmt og kanskje er det mulig med kortkort neste tur vi tar sammen, men før det så er det påske. Einar skal opp i høyden for nye turer på ski mens jeg holder meg i lavlandet med joggesko. God påske sa vi før jeg løp den siste biten hjem.

 

Ca 13,2 km

1:29 

 

Se tur på Strava HER:

Se mer om Harry Fett HER:

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1049

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top