Østmarka; Langvann rundt….

23 mai 2016. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. I og med at jeg fortsatt hadde en litt vond legg, var planen å løpe mest mulig på sti, <<Langvann rundt>>.

Det regnet og det var litt surt, men dette til tross, så satte vi avsted langs grusvei mot Rustadsaga, Ødegården og Høyås. Og her var det jammen utplassert en helt ny benk med den flotte påskriften <<Østmarka>>.

Nye benker er utplassert på flere steder i Østmarka – Høyås

I det vi forlater Høyås slutter det å regne og mens vi fortsetter på skogsvei til Langvannsbekken, kjenner jeg at leggen er helt ok. Fra Langvannsbekken tar vi blå sti over Sotåsen til Smørhullet. Forholdene var tross mye regn bra og det gikk greit. Selv bena var ok.

Fra Smørhullet og videre mot Langvann og Trollvann, er det nokså vått, men her ligger det flere gangbaner og det går greit. Jeg måtte spørre Einar om hva forskjellen på en Gangbane og en Klopp var. Han svarte at det sier seg selv, men en Gangbane er stokker som henger sammen mens en Klopp er en enkel stokk. Ok svarte jeg – kjekt å vite.

Vi passerte Langvann før vi fra Trollvann tok blå sti videre. Det er fint i marka som nå er grønn og fordig og vi nyter turen videre. Vi følger sti nordover til sti- og løypekryss ved Gudbrandsdalen. Vi svinger til høyre mot Langvann, men innen vi kommer til vannet, snur vi, og fortsetter motsatt vei til Trolldalen og Breiåsen.

Langvann; vannet ligger vest for Sør-Elvåga. Rundt 1980 var det tømmerdrift ved Langvann, med vintervei fra Gullsmeden og hvilebrakke ved Langvannsbekken. Den kjente skiløperen Nils Slåttsveen kjørte en gang en tømmertraktor i 22 kuldegrader gjennom den smale delen av vannet og hele traktoren gikk gjennom isen med Nils på. Han spratt opp igjen som en pngvin og løp tilbake til den varme brakka. Der måtte han vente til klærne var tint før han klarte å brekke dem av seg. Etter dette er stedet gjerne kalt for Nilsesundet. Fakta; Skiforeningen.

Fra Breiåsen følger vi umerket sti nedover på “sva” til Ødegårdsletta før vi tar grusvei videre forbi Kattisa. Ved Løkka og hestegagen, hilser jeg på “turrenngruppa-spurdlegruppa” til Rustad IL som driver intervalltrening. Alltid hyggelig å treffe disse i Østmarka. Vi går opp Rustadsagabakken før vi løper over Skredderløkka til Haraløkka. Her takker jeg Einar for fin tur før jeg avslutter med stigningsløp den siste biten hjem. Bena var overraskende bra hele veien.

Ca 12,6 km

1:35

#østmarka #oslomarka #trening #mosjon #friluftsliv

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

4 thoughts on “Østmarka; Langvann rundt….

  1. Einar: Takk det samme Einar 🙂 Setter stor pris på dine kunnskaper om marka osv., vi har fortsatt mange stier å utforske – gleder meg til neste tur:)

  2. Ja, stiløping er topp. Det blir liksom ikke så monotont. Varierende steglengde, underlag og du må være konsentrert. Lett å snuble hvis du “sovner”. Tror nok denne formen for løping er bedre for bein og kropp og sparer slitasje. Morsom er den også og du møter nesten ikke et menneske som man ellers gjør. Takk til deg, Mattis, for disse flotte opplevelsene og at du har åpnet øynene mine for denne form for løping/trening.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top