Østmarka; Stibefaring over Bestemoråsen – Fjellstadputten…

16 juli 2018. Siden det var meldt om toppbrekk på sti over Bestemoråsen til DNT Oslo og Omegn og at dette er vest for Elvåga som er Einar og Odds ansvarsområde, skulle Einar og jeg på stibefaring.

Fra Haraløkka følger vi grusvei til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi fortsetter i lysløypa til Mariholtet via Sarabråten. Det var nokså varmt underveis, men det er man jo blitt vant med. Einar som kommer rett fra en ukes vandring i Jotunheimen kjente tidlig at bena ikke var i løpermodus, men ellers var de helt ok.

Fra veikryss ved Mariholtveien/Haukåsveien tar vi blå sti rett øst mot Nord-Elvåga og deretter langs denne over Bestemoråsen til Finfallåsen og Gullsmeden. Underveis finner vi et grantre som er veltet over sti. Ikke rare greiene, men likefult, bør den kuttes i toppen.

Et grantre over sti. En jobb for Einar og Odd.

Fra Gullsmeden følger vi grusvei forbi Høyås og Ødegården til Kattismyr. Her tar vi venstre opp bakken og deretter til høyre inn på <Pioneren> som vi følger et stykke før vi tar rød løype til Fjellstadmyra.

I Østmarka finnes det ca 40 vann/tjern. Fjellstadputten er blandt de minste.

Og for variasjonens skyld tar vi lysløypa frem til grusvei hvor vi svinger til venstre. Denne følger vi tilbake til Haraløkka via Rustadsaga. Bestemoråsen er blandt de fineste stiene i Østmarka sa Einar før vi enda en gang, ønsket god sommer.

ca 12,8 km

1:35

#østmarka #oslomarka #mosjon #løpetur #friluftsliv

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top